HATAY TEPSİ KEBABI TARİFİ: Gelinim Mutfakta tepsi kebabı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
Hatay'a ait 600 yemek çeşidinden biri olan tepsi kebabı hem lezzeti hem de görüntüsüyle yiyenlerden tam puan alıyor. Hatay halkının olduğu kadar yerli ve yabancı turistlerin de ilgi gösterdiği Hatay tepsi kebabı evde de hazırlanabilir. Peki, Hatay tepsi kebabı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, Hatay tepsi kebabı tarifi ve evde kolay yapım aşamaları...
Yüzyıllardır Hatay'da yapılan tepsi kebabı kasaptaki işlemlerin ardından taş fırında odun ateşinde pişirilerek sıcak ekmekle sunuma hazır hale getiriliyor. Çoğu zaman Hatay'da iç harcı evde hazırlanıp pişmesi için taş fırınlara verilen tepsi kebabı evde de kolay tarifi ile hazırlanabilir. İşte, Hatay tepsi kebabı tarifi, malzemeleri ve yapılışı...
HATAY TEPSİ KEBABI MALZEMELERİ
500 gram kıyma
2 adet kuru soğan
2 adet sivri biber
3 adet domates
Yarım demet maydanoz
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pul biber
2 çay kaşığı tuz
Sosu için:
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Su
Üzeri için:
1 adet domates
2 adet sivri biber veya çarliston biberi
HATAY TEPSİ KEBABI NASIL YAPILIR?
Soğan, sarımsak, domates, maydanoz ve biberi incecik doğrayın.
Derin bir kasede kıymaya doğradığınız sebzeleri ve baharatları ekleyip iyice yoğurun.
Kebap harcını fırın tepsisine 1 santimetre kalınlığında yayın.
Üzerine irice doğradığınız domatesleri ve biberleri yerleştirin.
Su ve salçayı da karıştırıp sos haline getirdikten sonra etin üzerine gezdirin.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra kebabı fırına verin.
Kızaran tepsi kebabını soğutmadan servis edin. Afiyet olsun.