Fesleğen haberleri sayfasında Fesleğen hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1975 Fesleğen haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Olarak Kullanılabilecek Bitkiler Komisyonu, Türkiye’de mutfaklarda bugüne kadar kullanılmayan 4 bitkiye onay verdi. Kral meyvesi liçi, karabuğday filizi, kutsal fesleğen ve Japon biberi artık mutfaklardaki yerini almaya hazırlanıyor.
#Tarım Ve Orman BakanlığıLimonita Vegan Kasap olarak bir dikey tarım projesiyle yolumuz kesiştiği için çok mutluyum. Bundan böyle her cumartesi Vertical İstanbul’un ‘pop-up’ mutfaklarında dikey tarımla yetiştirilen taze malzemelerle yemek pişireceğim. Yapacağımız işbirliğinden esinlendim, size fesleğen kullanarak yaza uygun tarifler hazırladım.
#FesleğenYaz aylarının benim için en güzel meyvesi tartışmasız karadut! Sosunu yapıp cheesecake’in üzerine döküyor veya limonatalara ekliyorum. Reçelini kaynatmayı da seviyorum, tatlılarda bitter çikolatayla birlikte kullanmayı da... Semizotu salatasına ve peynir tahtalarına çok yakıştırdığım karadutu, bazen etleri marine edeceğim sosa bile ekliyorum. Neye katarsanız katın muhteşem uyum sağlayan bu özel meyveyle mutfağımda neler yapıyorum, anlatayım...
#KaradutPesto sosu, özellikle makarnaya çok yakışıyor. Üstelik lezzetli olmasının yanı sıra yapımı çok da pratik. Kızarmış ekmek dilimleriyle de bu nefis sosun tadına doyum olmuyor. Peki pesto sosu nasıl yapılır? İşte ev yapımı pesto sos tarifi...
#Pesto SosHalk arasında genellikle “reyhan” olarak bilinen güzel ve keskin kokulu, 30-40 cm boyunda olan fesleğen hastalıklara karşı koruyucu bir bitkidir. Diyetisyen Gülhan Koca, fesleğenin kullanımından yararlarına ve zararlarına kadar birçok bilgiye değindi.
#StresYaz aylarında serinlemek ve yazın artan sıvı ihtiyacını karşılamak için tercih ettiğimiz asitli, gazlı veya kremalı soğuk içecekler, aldığımız kaloride sinsi bir atışa sebep olabiliyor. Bu artışın nedeni ise bu içeceklere ilave edilen şeker ve bazen kremadan kaynaklanıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatma Kahraman aşırı sıcaklarda yapımı oldukça kolay olan hem lezzetli hem sağlıklı pratik içecek tarifleri hazırladı.
#Fesleğenİzmir'in Bayındır ilçesinde yaklaşık 20 yıl önce evlerin bahçelerinde yetiştirilen başta fesleğen ve diğer süs bitkilerinin pazarlanmasıyla başlayan süs bitkileri üreticiliği, bugün ilçeye yaklaşık 300 milyon liralık katma değer üreten bir sektör haline geldi.
#FesleğenDENİZLİ'nin Merkezefendi İlçesi'nde buyıl ilk kez düzenlenen 'Merkezefendi 1. Geleneksel Tıp Günleri'nde, ücretsizdağıtılan 20 bin fesleğen fidesi adeta kapışıldı. Bazı vatandaşların birdenfazla fesleğen almak istemesi görevlileri isyan ettirdi. İzdiham nedeniylearada kalan çocukların ezilme tehlikesi geçirdi. Yoğun ilginin olduğuetkinlikte fesleğenler kısa sürede tükendi.Merkezefendi Belediyesi ile İstanbulZeytinburnu Belediyesi'nin ortaklaşa 'Merkezefendi 1. Geleneksel Tıp Günleri',Bayramyeri Meydanı'nda düzenledi. Belediye tarafından meydanda kurulanstantlarda, şifalı bitkilerin faydaları anlatılıp, şifalı çaylar ikram edildi.Etkinlikte ücretsiz fesleğen fidesi dağıtımı için iki ayrı stant kuruldu.Stantların içine kasalar halinde fesleğenler yığıldı, dağıtın için protokolüyelerinin gelmesi beklendi. Bu sırada sabırsız davranan bazı vatandaşlar,görevliler tarafından uyarıldı. Protokol üyeleri Merkezefendi Kaymakamı ŞükrüGörücü, AK Partili Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, AKPartili Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve Zeytinburnu BelediyeBaşkan Yardımcısı Erdem Zekeriya İskenderoğlu'nun meydana gelmesiyle fesleğendağıtımı başladı. Birden fazla fesleğen almak isteyen vatandaşlar, protokolüyelerince de uyarıldı. Ancak uyarılara rağmen birden fazla festeğen fidesialanlar, alandan uzaklaştı. İzdiham yaşanan etkinlikte arada kalan çocuklardaezilme tehlikesi geçirdi. 20 bin fesleğen kısa sürede tükendi.
#DenizliDiyetler, kuru, tatsız, tuzsuz öğünlerden oluşmaz. Zaten benim dünyamda diyet diye bir kelime bulunmaz. Çünkü yaşam bir diyettir bence! Aşağıda sizler için özet olarak analizlediğim bazı baharatlar ve benim Fit Karışımlarım sayesinde öğünlerinize kalori eklemeden onları neşelendirebilir, lezzetli hale getirebilirsiniz.
#AdaçayıEtkileyici tarihi binalarda hizmet veren üç ayrı restoranda üç farklı gastronomi deneyimi yaşamak için Floransa’dayız. İlhamını Michelangelo’nun eserlerinden alan La Loggia ilk durağımız. Ardından şehrin göbeğindeki ikonik yapılardan birinde hizmet veren Four Seasons Hotel Firenze’deki Il Palagio’ya geçiyoruz. Son durağımızsa tarih kokan ambiyansıyla sizi hemen etkisi altına alan Locale Firenze.
#FloransaFettucini alfredo, nefes kokusu ve lezzetiyle keyifle tüketilen tariflerden biri. Tereyağı, krema ve tavuğun lezzetinin yanı sıra fesleğen kokusu ile de tadına doyum olmuyor. Eğer denemek isterseniz fettucini alfredo tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Fettucini Alfredo TarifiTürkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden Uludağ'daki bir otelin restoranında satılan çorba, bu sezon da gündemde. Geçen sezon 500 TL'ye satılan çorba, yeni sezonda kasesi 1000 TL'den tatilcilerin damak tadına sunulacak. İçerisinde kurutulmuş dağ mantarı ve ceviz olan çorbanın fiyatının maliyetlere göre uygun olduğunu söyleyen işletme müdürü Süleyman Güngör, "Abartılı bir şekilde fiyatı, ön plana çıktı. Lezzeti değil. Özel bir çorba, buraya has bir çorba" dedi.
#ÇorbaHer yıl 1 Kasım Dünya Vegan Günü olarak kutlanıyor. Bu özel günde hem işin etik altyapısı anlatılıyor hem de veganların karşılaştıkları güçlükler ve çözümleri konuşuluyor. Aynı zamanda sadece bitki temelli beslenmenin değil, hayvan haklarının ve sürdürülebilir yaşam tarzlarının önemi vurgulanıyor.
#Zeynep Nazlı YıldırımTurşular, kış sofralarının olmazsa olmazı. Salatalık, lahana biber ve daha farklı çeşit turşular hem lezzet hem de şifa kaynağı. Farklı seçenek arayanlar için acur turşusu tarifini de derledik. Kıvamını kaybetmeyen, nefis acur turşusunu denemek isterseniz, tüm yapım aşamaları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Acur TurşusuVietnam’ın kuzeyi ve güneyi arasında tıpkı bizde olduğu gibi müthiş bir iklim farkı var. Bu durum mutfağa da yansıyor. Mesela güney mutfağında sıcak iklim nedeniyle acı kullanımı daha fazla. Hem baharatlar hem de taze aromatik otlar bol kepçe seviliyor. Özellikle Michelin sonrası artık sadece sokak yemekleriyle anılmayan ülkenin geleneksel lezzetlerini keşfedelim...
#VietnamSon yıllarda popüler olan yemek yarışmalarında sunumlarına farklılık katmak isteyenlerin ilk başvurduğu yöntem ‘renkli yağlar’ oluyor. Bu yağları evde yapmak, kendi sofralarımıza albeni katmak zor değil. Hem aromaları hem renkleriyle sofranızı şenlendirecek öneriler hazırladım.
#YağMevsimine göre ister ızgarada yapın, ister tavada... Ya da konserve olarak tüketin...Sardalya çok lezzetli bir balıktır. Bizde son yıllarda kendine yer bulsa da genellikle küçük balık kategorisinde olduğu için göz ardı edilir. Oysa başka ülkelerde uğruna festivaller düzenleniyor. Bu arada bizim sardalyanın şanı yurtdışında yürüyor.
#SardalyaHayvansal ürünleri tamamen ya da kısmen hayatından çıkaranların sayısı gün geçtikçe artıyor. Vejetaryen beslenmeye adım atan ve evde kendi yemeğini yapmak isteyenlere çok pratik ve doyurucu olduğu kadar lezzetli makarna tarifleri hazırladım. Tek tabakta hem gözünüz doysun hem de mideniz...
#Çin MakarnasıMakarnayı kim sevmez! Hem doyurucu hem de lezzetli. Farklı malzemelerle, damak tadınıza uygun çok çeşitli makarnalar hazırlayabilirsiniz. İster ana yemek ister eşlikçi olsun; her koşulda lezzetli ve besleyici bir seçenek bu. Klasik reçetelerin yeri ayrı ama makarna salataları görselliğiyle de sofraları güzelleştiriyor.
#Sahrap Soysal101 sporcumuz Paris’teki olimpiyatlarda mücadele ederken biz de müsabakaları evlerimizde heyecanla takip ediyoruz. 11 Ağustos’a kadar sürecek oyunları yerinde izleyemiyorsak biz de evlerimizi Paris havasına sokabiliriz. Ekrandan fazla uzaklaşmadan, evde kolaylıkla hazırlanacak ‘Parisien’ yani ‘Paris stili’nde atıştırmalıklar için şefler Kaan Sakarya ve Derin Arıbaş’tan tarifler aldık.
#Paris OlimpiyatlarıMasterChef kim kazandı? sorusunun yanıtı dün geceki eleme turları sonrası belli oldu. Üçüncü haftada ana kadroya giren yarışmacılar belirlenirken, MasterChef Türkiye'nin 29 Temmuz tarihli son bölümünde, 7 yarışmacı yedeklerden ana kadroya girebilmek için ikili turda Danilo, Mehmet ve Somer Şef'in verdikleri menüleri rakiplerinden daha iyi hazırlamaya çalıştı. Elbesan fesleğen ana malzeme ile yaratıcı yemek ve Elbistan tava yemeklerinin yapıldığı gecede, üç yarışmacı yedek kadroya seçildi. Peki, dün akşam MasterChef'te yedek kadroya kim girdi? MasterChef son bölümde kimler seçildi? İşte, MasterChef'te yedek kadroya giren yarışmacılar ve son bölümde yaşananlar.
#Masterchef Kim KazandıYunan adalarında ve Yunan kıyılarında yapılan tatiller, sürekli yeme-içme kıyaslamalarıyla gündeme geliyor. Yüzlerce yıl bir arada yaşayan komşuların mutfağı da birbirine benzer elbette. Çok bilinen Yunan yemeklerinin nüanslarıyla tariflerini yazdım. Siz gitmeseniz bile adaların mutfağı size gelsin!
#YunanistanKabak, patlıcan, biber... Yazın lezzetli kızartmalar soframızdan eksik olmuyor. Peki, enginar kalbini veya zeytini kızartmayı hiç denediniz mi? İsterseniz eşlikçi, isterseniz ana yemek olarak... Şef Emre Şen’den alışılmışın dışında, farklı kızartma tarifleri aldık.
#Yemek TarifiKarpuzun serinletici etkisi, şeftalinin yumuşak dokusu, kirazın tatlı-ekşi dengesi ve üzümün ferahlatıcı tadı… Güneşin sımsıcak enerjisiyle birlikte sofralarımıza renk katan taptaze meyvelerin mevsimindeyiz. Yaz meyvelerinin faydalarını maksimum düzeyde alabilmek için ne miktarda ve nasıl yemeniz gerektiğini serinletici tariflerle yazdım.
#MeyveÖğünlerinizde doyurucu salatalar olsun istiyor ama zeytinyağı-limon-sirkeden daha farklı tatlar arıyorsanız bu yazı sizin için. Avokado, tahin gibi malzemelerden faydalanabilir, sirke bazlı sosları çilek, fesleğenle çeşitlendirebilirsiniz. Şef Altuğ Tezer’den lezzetli bir salata sosu için öneriler ve tarifler aldık...
#Salataİtalyan mutfağının en güzel yaz lezzetlerinden biridir friselle al pomodoro. Çocukken bana anneannem hazırlardı. Masaya koyduğunda odanın içine harika bir domates ve baharat kokusu yayılırdı. O zamanlar, taze malzemelerle yapılan bu sade ama nefis atıştırmalık, ailemizin bir araya gelmesini ve sohbet etmemizi sağlayan güzel bir bahane olurdu.
#İtalyan MutfağıEdition’ın içindeki Brava restoran artık İtalyan şef Stefano Ciotti’ye emanet. Bana göre burayı Bodrum’un şu andaki en lezzetli İtalyanına dönüştürmüş. Hem kendi bölgesinin geleneksel yemekleri hem de kariyerinde özel olan tatları bir araya getirmiş. Otelin bir diğer ağır topuysa şef Osman Sezener’in Michelin yıldızlı Kitchen’ı.
#Ebru ErkeSıcak havalar iyiden iyiye kendini göstermeye başladı. Yazın daha hafif ve pratik yemeklere yönelmek istiyorsanız çözüm, öğün yerine geçen doyurucu salatalarda. Klasik salataları yemekten sıkılanlar için 86 Entertainment Group’un koordinatör şefi Altuğ Tezer’den rengârenk, farklı tarifler ve tüyolar aldık.
#SalataToprağa temas etmenin verdiği huzur hiçbir şeye benzemiyor. Hele bir de kendi yetiştirdiğimiz sebzeleri ve yeşillikleri dalından koparıp yemeklerimize katmak bambaşka bir zevk. Eğer siz de kendi küçük bahçenizi kurmak istiyorsanız uzmanlardan aldığımız önerilere göz atabilirsiniz. Pek çok bitkiyi balkonunuzdaki saksılarda bile büyütebilirsiniz.
#Zeynep Nazlı YILDIRIM