Fesleğen olarak da bilinen bu bitkiyi nasıl tüketmeliyiz?
Haberin Devamı
Fesleğen adlı bitkinin diğer adı olan reyhanın birçok faydası olduğunu belirten Uzman Diyetisyen Yeşim İşgüzar, işte bu faydaları bizlerle paylaştı. İşgüzar, bu bitkinin nasıl tüketilmesi gerektiğine de değindi.
Sindirim açısından hazmı kolaylaştırır.
Mide ve bağırsaktaki şişkinliğin azalmasına yardımcı olur.
Mide bulantısı ve bağırsak parazitlerini azaltıcı yönde etki eder.
Vücuttaki ödemin atılmasına yardımcı olur.
Sinir sistemini iyileştirerek depresyon eğilimini azaltır, sakinleştirici ve yatıştırıcı etkisi bulunur.
Migren ve anksiyeteyi (kaygı bozukluğunu) azaltır.
Cildin pürüzsüz olması için kullanılır.
Antibakteriyel içeriği sayesinde bağışıklığı güçlendirici etkisi bulunur.
Bronşların boşalması ve akciğer sağlığı açısından etkilidir.
İçeriğindeki flavon ve tanenler sayesinde antikanserojen etkisi ile kansere karşı korunmaya yardımcı olur.
Nasıl tüketmeli?
Reyhan (fesleğen), hem taze hem de kurutulmuş olarak yemeklerin, salataların ve çorbaların içerisinde kullanılabilir. Baharat olarak ızgara et üzerine de serpilebilir.