Kimi dolgusunda vanilyalı krema seviyor, kimi çikolatalı... Her nasıl yapılırsa yapılsın ekler, yıllardır pastanelerimizin vitrinlerini süslüyor ve çok seviliyor. Çoktandır kahveli, çilekli, limonlu, fındıklı gibi çeşitleri de var. Bu mini pastaları en iyi yapan yerleri jürimiz seçti.
#TatlıButik pastacılık, bizde son birkaç yılda hızla gelişti. Pek çok kişi pastacılık eğitimi almak için yurtdışındaki okullara gitti. Butik pasta yapan yerler birbiri ardına açıldı. Butik pastayı diğerlerinden ayıran en önemli özellik, kişiye özel hazırlanması. Dilediğiniz şekilde, dilediğiniz süslemelerle ve malzemeyle sipariş edebiliyorsunuz. Diyelim ki, klasik otomobillere düşkün bir yakınınıza doğum günü pastası ısmarladınız.
Evimiz, kendi kişisel duygu ve tarzımızı yansıttığımız keyifli bir oyun alanı. Maison Française dergisi tam 10 yıldır bu oyuna, kendi küçük msasallarını ekliyor. Bu ay 10’uncu doğum gününü kutlayan dergiye, pek çok ünlü isim katkıda bulunmuş... Kimi fotoğraf çekmiş, kimi kapağını yeniden yaratmış. Derginin doğum günü için pasta yapan ve tebrik kartı tasarlayan bile var!