GeriSeyahat Öykülü pastalar
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Öykülü pastalar

Öykülü pastalar

Bir yemek stilisti ve yemek kitabı yazarı olan Emel Başdoğan öyküsü olan pastalar yapıyor.

Foodie ‘‘Yemek kurdu’’ ya da ‘‘yemekçi’’ demek. Foodie'nin Ulus'taki atölyesinde bir pasta butiği var. Burada içinde harika lezzetler, üstündeki desenlerde öyküler anlatılan pastalar 'kişiye özel' üretiliyor. Emel Başdoğan, Foodie'nin sahibi ve pasta şefi. Pastaları 10 kişilik bir kızlar ordusuyla yapıyor.

Ekip, her pastanın ısmarlanma gerekçesini, yeneceği ortamı göz önüne alarak renginden üzerindeki kurdelasına kadar bütün ayrıntıları tartışıp daha sonra yapıma başlıyor. Önce desen çiziliyor. Sonra bu desen hayata geçiriliyor.

Foodie'de hazır hiçbir pastacılık ürünü kullanılmıyor. 30 sene önceki pasta ustaları gibi her bir şey doğal yöntemlerle yapılıyor. Pastanın tek tek yumurtaları yıkanıyor, kırılıyor, limonu sıkılıyor, saatlerce hamuru çırpılıyor. Özel tereyağ ve kaliteli çikolata kullanılıyor. Üretimde titizliğin korunabilmesi için pasta ekibine sektörden profesyoneller alınmıyor. Deneyimsiz kişiler seçilip Başdoğan tarafından eğitiliyor. Bir başka kural da pastaların toptan satılmaması. Üç yıldır Ulus'ta bir sitenin girişinde faaliyet gösteren Foodie yakında çeşitli semtlerde şube açmaya hazırlanıyor.

False