Güncelleme Tarihi:
1) HAMURU YUMUŞACIK
Vakko L’Atelier, İstanbul
Ebru Erke, Merve Burcu Akbulut ve Özgecan Tanyıldız’ın favorilerinden... Yumuşacık hamuru ve yoğun çikolata tadıyla çok sevilen ekleri, ince bir tabaka çikolatayla süslü... Mini boylarının tanesi 24 lira, tek kişilik pasta boyutundaki büyük çeşidiyse 98 lira. İstanbul’da
11 şubeleri var. (0546) 400 40 40
2) PRALİN KREMALI
Arpège Patisserie, İzmir
Konak’ta... Ebru Erke “Avrupa’daki pastaneleri aratmıyor. Malzemesi kaliteli, ürünlerin görüntüsü kusursuza yakın” diyor. Özgecan Tanyıldız’a göre pişirme ve süsleme teknikleri çok başarılı. İçi bol pralinli (fındık kreması) ekleri (tanesi 85 lira) çok seviliyor.
(0232) 422 40 04
3) HER GÜN FARKLI ÇEŞİT
TONKA Patisserie, Muğla
Tereyağlı vanilyalı kremayı hem içinde hem dışında kullanıyor, süslemeyi mevsim meyveleriyle yapıyorlar. Ebru Erke “Tadı hâlâ damağımda” diyor. Günlük hazırlanan ekler çeşitleri her gün değişiyor. Datça’daki mekânı Özgecan Tanyıldız da öneriyor. Adedi 50 lira. (0252) 712 48 68
4) BİTTER BELÇİKA ÇİKOLATALI
Nazar Pastanesi, İstanbul
Kurtuluş’taki işletmede eklerin krema dolgusu vanilyalı veya bitter Belçika çikolatalı... Üzerine sürülen sosunun kahveli-karamelli, limonlu, Antep fıstıklı, çilekli, vişneli gibi çeşitleri var. Tanesi 11.50 lira. Ebru Erberdi kremasının lezzetini de hamurunun kıvamını da başarılı bulduğunu söylüyor. Ziverbey ve Kavacık’ta da şubeleri var. (0212) 225 27 46
5) YOLU FERİKÖY’E DÜŞENLER İÇİN
Eklercim, İstanbul
Ebru Erberdi “Burası Feriköy’deki ekler durağım” diyor. En çok tercih edilenler, çikolatalı ve beyaz krema dolgulu olanlar... Ancak renkli görüntüsüyle vitrinleri süsleyen Antep fıstıklı, limonlu, çilekli gibi çeşitler de çıkıyor. Büyük çikolatalı eklerin tanesi 35 lira. Küçüklerin kilosuysa 150 lira. (0212) 224 13 12
6) BİR KLASİK...
Leone Patisserie&Boulangerie, İzmir
Nur Aktı “Tüm ürünleri çok başarılı ancak bir pastacı gözüyle ekler konusunda da iddialı olduklarını söyleyebilirim” diyor. Dolgusunda yüzde 55 kakao oranlı bitter çikolata olan çeşidi, bir Leone klasiği. Tanesi 50 lira.
(0232) 464 34 00
7) 6 ŞUBESİ VAR
Görgülü Pastanesi, İstanbul
Çiğdem Alagök’e göre eklerinin kreması çok leziz. İçi vanilyalı ve sütlü çikolatalı olmak üzere iki çeşit krema dolgusuyla sunuluyor. Kilosu 210 lira. Anadolu Yakası’nda 6 şubeleri var. (0216) 640 13 93
8) TRÜFTEN BONBONA...
Navu Chocolate, Balıkesir
Özgecan Tanyıldız “Trüften bonbona, artizan çikolatalarıyla öne çıkıyorlar. Çikolatayı çok iyi kullandıkları için ekleri de harika” diyor. Çikolatalı ve fındık kreması dolgulu ekleri (25 lira) seviliyor. Burhaniye’de...
(0542) 764 90 50
9) İSTER ÇAYLA, İSTER KAHVEYLE
Patisserie de Pera, İstanbul
Merve Burcu Akbulut “Özgün Fransız tatlılarını layıkıyla yapan bir pastane. Bitter çikolatalı dolgusuyla hazırlanan ekleri ister çay saatine, ister kahve yanına, özellikli bir lezzet” diyor. Pera Palace Hotel’in girişindeki pastanede çikolatalı büyük boy eklerin fiyatı
85 lira. (0212) 377 40 00
10) ÜÇ FARKLI BOYUTTA
Foodie by Emel Başdoğan, İstanbul
Ulus ve Nişantaşı’nda... Nur Aktı “Eklerinin kreması bol, çikolata sosu leziz” diyor. Beyaz ve bitter çikolatalı ekler yapıyorlar. İçi muzlu ve çilekli olanlar da var. Küçük (45 lira), orta (65 lira) ve büyük (75 lira) boyları satılıyor. (0212) 287 45 21