Bu yıl 20’ncisi düzenlenen gastronomi buluşması Madrid Fusión, İspanyol mutfağının gelişimi için bir mihenk taşı. Ülkedeki yeme içme dünyasının mutfaklarını tanıtmak için nasıl tek yürek olabildiğini görmekse bence bu etkinlikle ilgili en önemli detay. Kimse kimsenin kuyusunu kazmıyor, başarısını görmezden gelmiyor, bilgiyi saklamıyor, ustaya saygıyı ihmal etmiyor. Hemen her konuşmayı dinlediğim 2022 buluşmasından çıkarabileceğimiz çok fazla ders var...
#Madrid FusiónYemek için seyahate çıkmak, lezzetli keşifler yapmak bu yılın da yükselen trendlerinden. Benim de bu yıl ajandam oldukça kalabalık. Hangileri için seyahat edebileceğimi henüz kestiremiyorum ama gönlüm hepsine katılmayı istiyor. Listeye göz atın. Belki birinde karşılaşırız.
#2020 Yemek FestivalleriKuyuya sarkıtılan etin ateş değmeden, tuğla ısısıyla ağır ağır piştiği büryan, özel bir lezzet. İstanbul’da iyisi Fatih Kadınlar Pazarı’nda var. Bu kez Uğur Büryan’da denedim, memnun kaldım. Bir de besleme Balıkesir kuzusu yerine Toroslar’ın toklu kuzusu olsaydı...
#BüryanAçılışı perşembe gecesi yapılan 19. Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali, bir kez daha sinemaseverlerin huzuruna zengin bir programla çıkıyor. Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle gerçekleştirilen etkinlikte farklı ülke ve kültürlerden 30’a yakın film gösterilecek. 22 Aralık’ta sona erecek ve Beyoğlu Atlas’la Fatih Cinemaximum Historia sinemalarında gerçekleştirilecek organizasyonun en dikkat çekici seçkisi ‘Gastronomi Randevusu’.
#TÜRSAKGaranti Bankası Genel Müdürü Ali Fuat Erbil, görevinin ilk haftasında dünyanın en iyi restoranın sahibi Roca kardeşlerin hazırladığı mönüyle 200’ü aşkın misafir ağırladı. Bu lezzetli buluşma sırasında seçimleri sorduğumuz Ali Fuat Erbil, “Her sonuca hazırlanıyoruz. 2016 için daha iyimserim” diye konuştu.
Joan, Josep ve Jordi... Onlar, gastronomi dünyasının ‘Jackson Kardeşler’i gibiler. İspanya Girona’daki restoranlarıyla Noma’yı tahtından ettiler, önceki yılın ardından bu yıl da dünyanın en iyi restoranı seçildiler. Yaz başından beri Türkiye’ye gidip geliyor, Anadolu’yu geziyor, araştırma yapıyorlardı. Bu araştırmaların sonucunda, İstanbul’da özel davetli gruplarına üç gece üst üste ziyafet çektiler. O harala gürele arasında mutfaklarına daldık. Josep İspanya’ya dönmüştü. Ama ekibin beyni Joan ve fırlaması Jordi’yle Michelin yıldızlarından girdim, parayı nereden kazandıklarından çıktım.
#Roca KardeşlerGaranti Bankası’nın İspanyol ortağı BBVA, Türkiye’deki müşterilerine çok özel bir yemek deneyimi yaşatmaya hazırlanıyor. Proje kapsamında dünyanın en iyi restoranı seçilen Celler de Can Roca’nın sahibi 3 kardeş ve 40 kişilik ekibi eylülde Garanti Salt’ta özel ve kurumsal bankacılık müşterilerine yemek pişirecek.