Hepsiburada, 2024 yılının ilk altı ayında en çok satılan kitaplarını duyurdu. 2024 yılının ilk yarısında yaklaşık 200 bin farklı kitap, 4 milyon adet satıldı. Hepsiburada’da sırasıyla en çok Çocuk, Eğitim, Edebiyat, Kişisel Gelişim ve Araştırma - İnceleme kategorilerindeki kitaplar ilgi gördü.
#Sponsorlu İçerikHoşumuza giden bir kitabı bitirip kapağını kapadığımızda kendimizi daha iyi hissediyoruz veya bir sergide karşımıza çıkan eserler karşısında büyülendiğimizde... İşte bu anlar aynı zamanda terapi işlevi görüyor. Son yıllarda adından sıkça söz edilen ‘bibliyoterapi’ ve ‘sanat terapi’yi uzmanlara sorduk: Bu yöntemler bir nebze de olsa sıkıntılarımızı hafifletebilir mi?
#BibliyoterapiChris Naylor-Ballesteros'un incelikli hikâyesi yeni başlangıçlar yapan ve kendini yabancı hisseden herkese hitap ediyor. Her şey bir gün kasabaya kimselerin tanımadığı yeşil, tuhaf bir hayvanın çıkagelmesiyle başlıyor; peşi sıra sürüklediği koca bavuluyla...
#Zürafa Saklama Rehberi‘Evrendeki En Küçük Işıklar’, zor zamanlarda yolumuzu kaybedip bulmaya dair gerçek ve etkileyici bir yaşamöyküsü. Sara Seager’ın aile olmaya, arkadaş olmaya, insan olmaya, kadın olmaya, yıldızlara, hayallere, yas tutmaya, uzaya dair anlattıklarını okumak, sizin de dönüp kendinize dürüstçe bakmanızı, kendinizi anlamanızı sağlıyor.
#Evrendeki En Küçük IşıklarMatt Haig, ‘Gece Yarısı Kütüphanesi’nde keyifli ama keyifli olduğu kadar korkutucu bir oyuna davet ediyor okuru. Bu oyunun sonunda belki siz de kök yaşamınızda sizi rahatsız eden şeyin ne olduğunu keşfedersiniz. İşte o keşif de yaşadığınız hayatı kabullenmeyi ve pişmanlıklar kitabınızın sayfalarını tek tek yok etmenizi sağlar.
#Matt HaigDomingo Yayınları tarafından hazırlanan çizgi roman, George Orwell’ın 1945 tarihli kült eseri ‘Hayvan Çiftliği’ne görsel açıdan yeni bir kapı aralıyor. Son derece yetkin bir çizer olan Odyr’in desenleriyle bezenmiş klasik, böylece karşımıza ‘grafik roman’ formatında geliyor.
#Hayvan ÇiftiğiBuckingham Sarayı’nda olup bitenleri ve kraliyetin bitmeyen dertlerini ekranlara taşıyan Altın Küreli “The Crown”, Margaret Thatcher ve Prenses Diana’nın da dahil olduğu 4. sezonuyla Netflix’te. Roberto Benigni’nin Geppetto’ya can verdiği “Pinokyo”, korku filmi arayanlara “Sıra Dışı” ve Luca Guadagnino’nun arzu üçlemesinin son halkası “Beni Adınla Çağır”, haftanın film seçenekleri... Haftanın albümü Santi & Tuğçe ikilisinin 4 şarkılık EP’si “A Twice Told Tale”, haftanın kitabı da Patti Smith’in yol günceleri ve fotoğraflarından oluşan “Maymun Yılı”.
#Uğur YükselGavin Francis’in yazdığı ‘Metamorfoz/ İnsan Vücudunda Değişimin Öyküsü’ bir doktorun vücudumuzda olan bitene dair anlattıklarından çok daha fazlası... Doktor Francis’in, bizi kendi bedenimizin sırlarına vâkıf olmamız için çıkardığı yolculuk, çok zevkli ve ilham verici.
#MetamorfozBologna Ragazzi ödüllü ikili bu defa ‘Atlas’a bambaşka bir boyut katarak sıradışı bir etkinlik kitabına dönüştürmüşler. ‘Atlas Etkinlik Kitabı’ dünyanın dört bir köşesinden farklı coğrafyalardaki yaşamlara, doğal, tarihi ve kültürel zenginliklere, konuşulan dillere, yerel kıyafetlere, yemek kültürlerine, festival ve geleneklere ufak dokunuşlar yapıyor ve bunları kendi çizimlerimizle tamamlamamızı istiyor.
#AtlasLisa Halliday, gerek anlatım tekniği gerek içerik açısından birbirinden farklı iki hikâyeyi görünmez ipliklerle bağladığı ‘Asimetri’ romanında insanlar ve toplumlar arası ilişkilerdeki yaş, güç, yetenek, servet, coğrafya gibi parametrelere bağlı dengesizlikleri ve adaletsizliği anlatıyor.
#Lisa HallidayAnthony Bourdain’in yayımlandığı dönemde olay yaratan kitabı ‘Mutfak Sırları’ ünlü şefin intiharının ardından çok satanlar listesine geri döndü. Gastronomi ortamlarının kötü çocuğunun yaşam yolculuğu ve restoran mutfaklarında neler döndüğü hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız Bourdain’in kuvvetli kaleminde aradığınızı bulabilirsiniz.
#Anthony BourdainBir adam, bir kadın ve bir köpek ekseninde dönen, bazen güldürüp bazen hüzünlendiren hikâyesiyle ‘Jules’, sevgiye, sadakate, fedakârlığa adanmış; birbirimizi ve kendimizi nasıl gördüğümüze dair sevimli bir roman. Fransız yazar Didier van Cauwelaert’den...
#Didier Van CauwelaertÇağdaş Finlandiya edebiyatının uluslararası alanda en tanınmış yazarı Arto Paasilinna, ‘Tavşan Yılı’nda bir adamın kentteki hayatını geride bırakıp tavşanıyla birlikte Finlandiya kırsalında geçirdiği bir yılı anlatıyor. Günümüz insanının yozlaşmış, mekanikleşmiş hayatına ilişkin keskin bir eleştiriyi de barındıran, hareketli ve eğlenceli bir roman.
#Tavşan YılıEka Kurniawan romancılık kariyerinin ilk romanı olan ‘Güzellik Bir Yaradır’da ülkesinin 20. yüzyılında yaşadığı felaketleri hayali bir kent özelinde büyülü bir gerçekçilik içinde ele alıyor. Roman kişilerinin tarihin akışı içinde oradan oraya savrulduğu, fantastik öğelerin tarihsel gerçeklere kaynaştığı çok sayıda masalsı hikâye barındıran ‘Güzellik Bir Yaradır’ ile hem Endonezya edebiyatını hem de geleceği parlak bir yazarı tanıma fırsatı buluyoruz.
#Güzellik Bir YaradırRolling Stones kitabı ‘Güneş, Ay ve Rolling Stones’ta efsane grubun hikâyesini, ‘sahne arkasına giriş bilekliği’ olan Rich Cohen’in ağzından dinliyoruz ve onlara neden ‘Dünyanın en iyi rock grubu!’ dendiğinin cevabını öğreniyoruz. Neticede bu rock’n’ roll tarihinin de bir çeşit özeti!
#Kitapsanat