Allojenik hücreler, laboratuvar ortamında çoğaltılarak ve yenidoğanın sünnet derisinden elde edilen kök hücrelerin (yani fibroblastların) kişinin istenilen bölgesine enjekte edilmesiyle yapılır. Diğer otolog kök hücre tedavilerinde olduğu gibi, allojenik hücrelerdeki fibroblastlar numune dokusundan elde edilir.
#FibroblastGül çiçeklerin en başında yer alan bahçe öğelerinden biridir. Gül bakımı en özen isteyen alanlardan biridir. Gül yetiştirmek isteyen kişiler bakımı ve çoğaltma işlemlerini öğrenmektedir. Gül çoğaltmanın en temel öğesi koparılan dalların tekrar toprağa gömülmesi ya da dikilmesidir Böylelikle gül dikildiği noktada tekrar açmaya başlayacaktır. Gül çoğaltmanın farklı yöntemleri arasında yaprağının gübre olarak kullanılması da yer almaktadır. Gül nasıl çoğaltılır ya da diğer gül çeşitleri hangi aylarda çoğaltılır hakkında tüm merak edilenleri sizler için derledik.
Barış çiçeği zarif ve hoş görünümünün yanı sıra bakımı da oldukça kolay bir bitki. Bu nedenle iç mekanlarda sıklıkla tercih ediliyor. Peki barış çiçeği bakımı nasıl yapılır? İşteeEvde barış çiçeği sulaması, çoğaltması ve bakımının püf noktaları...
#Barış Çiçeği Bakımı Nasıl YapılırSaksı çiçekleri, bulundukları ortamı güzelleştirmenin yanı sıra bakımı da yarı keyifli. Ancak çiçeklerdeki sineklenme sorunu bazen can sıkıcı olabilir. Evde uygulayabileceğiniz birkaç kolay ve pratil yöntemle bu problemi çözebilirsiniz. Peki çiçeklerdeki küçük sinekler nasıl önlenir? İşte saksı çiçeklerinde meydana gelen sineklerden kurtulmanın kolay ve pratik yolları...
#Çiçeklerdeki Küçük Sinekler Nasıl ÖnlenirBir Akdeniz çiçeği olan lavanta, hoş kokusu ve rengiyle kendine hayran bırakıyor. Parfüm ve kozmetik sektöründe sık sık tercih edilen bu güzel çiçeği evde de yetiştirmek ve çoğaltmak mümkün. Peki lavanta nasıl çoğaltılır? İşte evde lavanta bakımı ve çoğaltma işlemi
#Lavanta Nasıl ÇoğaltılırYaprak güzeli çiçeği, ismini güzel yapraklarından alan bir çeşit süs bitkisidir. Kolyos ismi ile de bilinen yaprak güzeli çiçeğinin Latince adı ise, Coleus’tur. Ev dekorasyonunda ya da salon bitkisi olarak da sıkça tercih edilen bir bitki türüdür. Yaprak güzeli Çiçeği nedir, bakımı nasıl yapılır sizler için derledik.
Sarkan sukulentlere bir ilginiz varsa yakut kolyesi (Othonna capensis) koleksiyonunuzun içine eklemeniz gereken bir çiçektir. İngilizcede “string of pickles” ya da “ruby necklace” olarak da bilinen bu çiçek, ince oval yaprakları ve kırmızımsı, mor gövdesi ile de bilinir. Yakut Kolyesi Çiçeği nedir, bakımı nasıl yapılır sizler için derledik.
Tillandsia çiçeği; Hava çiçeği olarak da tanımlanmaktadır. Bununla beraber son dönemlerin en popüler bitkilerinden birisi olarak belirtilmektedir. Bu çiçek türü; Bromeliaceae ailesine mensuptur. Tillandsia çiçeği; Air Plant ya da Aka Tillandsia adıyla da anılır. Peki, Tillandsia çiçeği nedir, bakımı nasıl yapılır? Tillandsia çiçeği özellikleri ve bakımının püf noktaları nelerdir detayları ile derledik.
Starliçe çiçeği, Anavatanı Güney Afrika olan tropikal bir bitkidir. Evlerinize, ofisinize, işyerlerinize, bahçe ya da balkonlarınıza tropik bir hava katar. Starliçe çiçeği, en dayanıklı bitkiler arasında yer alır ve her ortama kolayca uyum sağlayabilir. Bu nedenle de cennet kuşu çiçeği olarak da bilinen bu bitkinin bakımı da oldukça pratiktir. Starliçe çiçeği nedir, bakımı nasıl yapılır sizler için derledik.
Yaprakları el parmaklara benzeyen sarı, yeşil, yeşil ve beyaz renklerde olan şeflera bitkisi, çok dayanıklı bir iç ve dış mekan bitkisidir. Şeflera bitkisi, aşırı aydınlık bir ortamı seven sabah ve akşam güneşi alabilecek olan mekanlarda oldukça sağlıklı bir şekilde büyüyebilen bir salon bitkisidir. Şeflera Çiçeği nedir, bakımı nasıl yapılır sizler için derledik.
Mor kadife çiçeği, bahçe ve terasları süsleyen nadide çiçeklerden birisidir. Gövde kadifemsi mor tüylerle kaplıdır. Her dalda farklı renkte çiçekler açmasıyla büyük ilgi görmektedir. Bu bitki yerini sevdiğinde ortama çok hoş bir görünüm sergiliyor. Bu nedenle bakımının çok iyi yapılması gerekiyor. Mor kadife çiçeği hakkında tüm detayları derledik.
Melek kanadı çiçeği, süs bitkisi olarak bir ev ve ofisleri süslemektedir. Bütün kapalı yaşam alanlarında rahatlıkla yetiştirilebiliyor. Sarmaşığa benzeyen görünümüyle, ortama renk katan bir bitkidir. Birçok ortamda yosun kaplı bir direğe sarılmış şekilde bulunmaktadır. Bu bitki doğru şekilde bakıldığında ortama hoş bir görünüm kazandırmaktadır. Melek kanadı çiçeği hakkında tüm detayları derledik.
Medine çiçeği, küçük düğmeler şeklinde görülen ve en az güzel görüntüsü kadar faydaları ile de dikkat çeken çok güzel bir çiçektir. Bu çiçek, aynı zamanda hanımın düğmesi ya da düğme çiçeği olarak da bilinir. Medine Gülü çiçeği nedir, bakımı nasıl yapılır sizler için derledik.
Farklı türlerde bilinmekte olan birçok çiçek türünün olduğunu söylemek mümkündür. Marginata çiçeği ise ismi son zamanlarda oldukça fazla duyulmakta olan çiçekler arasında yer almaktadır. Marginata çiçeği nedir, bakımı nasıl yapılır? Marginata çiçeği özellikleri ve bakımının püf noktaları nelerdir? Marginata çiçeği ile ilgili tüm detayları derledik.
Rocktrompet ismi ile de bilinen Mandevilla bitkisi, özellikle de tropikal iklimlerde yetişen gösterişli, çiçekli bir asma cinsidir. Çiçekleri ise, beş yapraklıdır ve çok güzel kokar. Tek bir mevsimde ise, yaklaşık olarak 3 metre kadar büyüyebilir. Mandevilla çiçeği nedir, bakımı nasıl yapılır sizler için derledik.
Leş kaktüsü çiçeği, çok farklı özelliklere sahip bir süs bitkisidir. Özellikle yaydığı koku bakımından büyük ilgi görüyor. Yıldız şeklinde, gösterişli ve büyük çiçek açması, bakımının çok kolay olması tercih edilmesindeki önemli etmenlerdir. Kaktüs ailesinin önemli türlerinden olan bu çiçeğin doğru şekilde bakımı gerekiyor. Leş kaktüsü çiçeği hakkında tüm detayları derledik.
Kraton çiçeği; sık sık tercih edilen süs bitkileri içerisinde yer almaktadır. Bununla beraber iç mekan bitkileri şeklinde tanımlanmaktadır. Sık ve yeşil dekoratif yapraklarıyla her ortama kısa zamanda adapte olmaktadır. Bununla beraber Kraton çiçeği hakkında bilgi almak isteyen kişiler bulunmaktadır. Peki Kraton çiçeği nedir, bakımı nasıl yapılır? Kraton çiçeği özellikleri ve bakımının püf noktaları nelerdir detayları ile derledik.
Yaprak güzeli çiçeği, ismini göz alıcı yapraklarından alan bir çeşit süs bitkisidir. Kolyos ismi ile de bilinen yaprak güzeli çiçeğinin Latince ismi ise, Coleus olarak bilinir. Ev dekorasyonlarında ya da salon bitkisi olarak da sıkça tercih edilen bir bitkidir. Kolyos Çiçeği nedir, bakımı nasıl yapılır sizler için derledik.
Itır çiçeği; bahçelerin güzelleşmesini sağlayan çiçekler arasında yer almaktadır. Itır çiçeği; doğada kendiliğinden yetişen çok narin gövdeli ancak buna rağmen bir o kadar dayanıklı bir bitki türüdür. Bahçe ve kırlarda sık sık görülen ıtır çiçeği; evlerde de yetiştirilebilir. Peki, ıtır çiçeği nedir? Bakımı nasıl yapılır? Itır çiçeğinin özellikleri ve bakımının püf noktaları nelerdir detayları ile derledik.
Ülkemizde bulunan eşsiz güzelliklere sahip olan çiçeklere çok benzemeyen ama son zamanlarda giderek daha da popüler olmaya başlayan çiçekler arasında hava çiçeği bulunur. Hava çiçeğinin diğer ismi ise tillandsia olarak bilinir. Hava çiçeği yani diğer adı ile tillandsia çiçeği, Bromeliacce ailesinin üyesi olan bir bitkidir. Hava çiçeği nedir, bakımı nasıl yapılır sizler için derledik.
Gazanya Çiçeği; ''Hazine Çiçeği'' veya '' Koyun Gözü'' adlarıyla bilinmektedir. Bununla beraber bu çiçek, kendisine hayran bırakan güzelliğe sahiptir. Gazanya çiçeği; turuncu ve sarı, beyaz, pembe renkli çiçekleri ile bahçelerin göze çarpan çiçekleri içerisinde yer almaktadır. Peki, gazanya çiçeği nedir? Bakımı nasıl yapılır? Gazanya çiçeği özellikleri ve bakımının püf noktaları nelerdir detayları ile derledik.
Dikenler tacı çiçeği bitki grubunda yer almaktadır. Bakımı zahmetsiz olan çiçekler arasında sayılmaktadır. Bakımı ve özellikleri ile ilgili bilgi alınabilecek farklı kaynaklar bulunmaktadır. Dikenler tacı veya diğer adıyla Euphorbia milii çiçeği olarak bilinmektedir. Bu çiçeğin evde yetiştirilmesi mümkün olmaktadır. Dikenlerinin özelliği, bakımı ve özellikleri ile ilgili farklı bilgiler bulunmaktadır. Gövde kısmı dikenli olan bu çiçek ile ilgili tüm detayları derledik.
Çingene şalvarı çiçeği; Ispanakgiller ailesinin Iresine türüdür. Bununla beraber Iresine herbstii çeşidi, aynı türden olan İresine lindenii çeşidiyle melezlenerek, hem yapraklarının biçimi hem de renginin farklı pek çok türleri ile üretilmiştir. Peki, çingene şalvarı çiçeği nedir, bakımı nasıl yapılır? Çingene şalvarı çiçeği özellikleri ve bakımının püf noktaları nelerdir detayları ile derledik.
Ceylan Gözü çiçeği; bahçe ve balkonların vazgeçilmezi olan çiçekler içerisinde yer almaktadır. Bununla birlikte bu çiçeğin bir başka adı; sardunya olarak belirtilir. Halk dilinde ceylan gözü çiçeği şeklinde bilinmektedir. Bakımının doğru şekilde yapılmasıyla beraber çok uzun seneler boyunca yaşar ve bolca çiçek verir. Peki Ceylan Gözü çiçeği nedir, bakımı nasıl yapılır? Ceylan Gözü çiçeği özellikleri ve bakımının püf noktaları nelerdir detayları ile derledik.
Hayatımıza renk katan birçok farklı çiçek çeşidi bulunmaktadır. Her çiçek çeşidinin kendine has özellikleri olduğu bilinmektedir. Yani her çiçek ayrı bir bakıma ihtiyaç duymaktadır. Aşk Merdiveni çiçeği nedir, bakımı nasıl yapılır? Aşk Merdiveni çiçeği özellikleri ve bakımının püf noktaları nelerdir detayları ile derledik.
Çok farklı iklim koşulları altında yaşayabilen bir bitki türüdür. Farklı görünüme sahip olması nedeni ile insanların dikkatini çekmektedir. Arapsaçı çiçeğinin bakımı ve özellikleri gibi birçok konu insanlar tarafından merak edilmektedir. Arapsaçı çiçeği hakkında merak edilen tüm detayları derledik.