Arapsaçı Çiçeği Nedir, Bakımı Nasıl Yapılır? Arapsaçı Çiçeği Özellikleri Ve Bakımının Püf Noktaları

Güncelleme Tarihi:

Arapsaçı Çiçeği Nedir, Bakımı Nasıl Yapılır Arapsaçı Çiçeği Özellikleri Ve Bakımının Püf Noktaları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2022 11:21

Çok farklı iklim koşulları altında yaşayabilen bir bitki türüdür. Farklı görünüme sahip olması nedeni ile insanların dikkatini çekmektedir. Arapsaçı çiçeğinin bakımı ve özellikleri gibi birçok konu insanlar tarafından merak edilmektedir. Arapsaçı çiçeği hakkında merak edilen tüm detayları derledik.

Haberin Devamı

Oldukça dayanıklı bir bitki olan arapsaçı çiçeği bulunduğu ortamları güzelleştirmesi ile bilinmektedir. Bu yüzden kişiler tarafından içi mekanlar için tercih edilir. Ayrıca bu bitkinin bakımının kolay olması çiçekseverlerin tercih nedenlerinde bir tanesidir. 

 Arapsaçı Çiçeği Nedir? 

 Anavatanı Akdeniz olan arapsaçı çiçeği doğal ortamlarında genellikle yarı gölgeli olan ortamları tercih eder. Nemli ve verimli topraklarda oldukça iyi bir şekilde yetişir. Bu bitki iç veya dış ortamlarda kolaylıkla yetişebilmektedir. Arapsaçı çiçeği isminin aksine çiçek vermez. Toprak üstünde halı gibi bir görünüm oluşturur. Halk arasında aşkın gözyaşı ve bebek gözyaşı olarak da bilinmektedir. 

 Arapsaçı Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır? 

 Arapsaçı çiçeklerinin yetiştirileceği ortam nemli olmalıdır. Nemli ve rutubetli ortamlar arapsaçı çiçeklerinin yetişmesi için daha uydun ve verimlidir. Yetiştirilme sırasın bitkinin su ihtiyacı iyi bir şekilde karşılanmalıdır. Bu bitkiler susuz kaldıktan üç gün sonra belirtiler vermeye başlar. Özellikle yaz aylarında haftada en az 3 kez sulanmalılardır. Kış aylarında ise haftada 1 kez sulanmaları yeterlidir. Sulama işlemlerinin çetele şeklinde tutulması daha yararlı olacaktır. Bu durum çiçeğin daha verimli bir şekilde büyümesine yardımcı olur. 

Haberin Devamı

 Arapsaçı Çiçeği Bakımının Püf Noktaları 

 Arapsaçı hızlı bir şekilde gelişir. Bu bitkinin, doğrudan gün ışığı alan ve tam gölgeye meyilli bir alanda nemli, kaliteli toprakla doldurması gerekir. Hızlı büyüyen bir bitki olarak bilinen arapsaçı, kurak hava şartlarına uyum sağlayamaz. Sıcak iklimlerde canlı renginden hiçbir şey kaybetmeyen bu bitki don olması anında hemen kurur. Saksıda standart bir toprak ile kolay bir şekilde büyüyebilir. Dış ortamlarda haşerelerden veya hastalıklardan çok fazla etkilenmez. İç mekanlarda yetiştirildikleri zaman yaprakbiti gibi haşerelerden etkilenebilir. 

 Arapsaçı Çiçeği Özellikleri 

Direkt güneş ışığı almayan aydınlık ortamlarda yetişebilirler. 

Serin ortamları sevseler de en fazla 7 dereceye kadar dayanırlar. 

Haberin Devamı

Her türlü topraklarda yetişebilirler. 

Suyu oldukça çok seven bir bitkidir. 

Sulama suyuna karıştırılan normal gübre ile gübreleme işlemi yapılabilir. 

Arapsaçı Çiçeği Nasıl Çoğaltılır? 

 Küçük bir bahçe küreği ve yeni bir saksı alınarak işleme başlanır. Kürek yardımı ile sapı toprağı ve kökleri birbirinden ayırın. Bitkiye zarar geleceği konusunda endişelenmeyin kısa sürede kendini toparlayacaktır. Ayrılan kısmı nemli ve iyi kazılmış toprağa dikin ve ilk suyunu verin. 

 Arapsaçı Çiçeği Tohumu ve Çiçeği Ne Zaman Ekilir? 

 İlkbahar ve yaz ayları bu bitkiyi çoğaltmak için en ideal mevsimlerdir. Toprağa değen tüm kısımlar kök oluşturur. Sınır tanımadan yayılma gösterebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!