Şeflera Çiçeği Nedir, Bakımı Nasıl Yapılır? Şeflera Çiçeği Özellikleri Ve Bakımının Püf Noktaları
"Yaprakları el parmaklara benzeyen sarı, yeşil, yeşil ve beyaz renklerde olan şeflera bitkisi, çok dayanıklı bir iç ve dış mekan bitkisidir. Şeflera bitkisi, aşırı aydınlık bir ortamı seven sabah ve akşam güneşi alabilecek olan mekanlarda oldukça sağlıklı bir şekilde büyüyebilen bir salon bitkisidir. Şeflera Çiçeği nedir, bakımı nasıl yapılır sizler için derledik."
Şefkati bitkisi, aşırı aydınlık ve güneşi sevde bile özellikle de yaz aylarında öğlen yakıcı güneşi almamasına dikkat etmeniz gerekir.
Şeflera Çiçeği Nedir?
Şeflara çiçeği, bilimsel ismi ile Schefflera olarak bilinir. Şeflera bitkisi, çiçek açmayan bir salon çiçeği olarak bilinir. Bitki hayatı boyunca devamlı yaprak açar.
Şeflera Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?
Şeflera çiçeği, nemli ortamları çok seven bir bitkidir. Kış aylarında ise, bitki toprağı tamamen kurudukça ortama olarak 15 günde 1 defa, yaz aylarında da toprağı 4 günde bir kontrol eder. Aynı zamanda toprağın devamlı olarak nemli kalması sağlar. Yaz aylarında bitki yapraklarının haftalık olarak nemlendirilmesi gerekir.
Şeflara Çiçeği Bakımının Püf Noktaları
Şeflera çiçeğin bakımında dikkat edilmesi gereken çok önemli bir neden ise kesinlikle 2 pencere arasında ve cereyanda kalmamasına dikkat etmeniz gerekir. Cereyanda kalan bitki ise, kısa bir süre içinde yapraklarını dökmeye başlar.
Şeflara Çiçeği Özellikleri
Şeflara bitkisinin bazı belirleyici özellikleri vardır. Bunlar ise;
Şeflara bitkisi, çiçek açmayan bir tür salon bitkisidir. Şeflera bitkisi, bakımı doğru bir şekilde yapıldığı zaman bitki ortam koşullarını çok severse bitkinin boyu yaklaşık olarak 70 cm ve 130 cm arasında değişir.
Şeflera bitkisi, iç ve dış mekan dekorasyonunda sıkça kullanılır.
Şeflera bitkisi, dolaylı olarak filtrelenmiş bir gün ışığı almayı sever. Filtrelenmiş olan gün ışığını ise, tül arkası ışığı ile de sağlayabilirsiniz. Fakat bu bitki, direk olarak gün ışığına maruz bırakılmamalıdır.
Hava akımı, esinti ve cereyana maruz kalmayı hiç sevmez. Yine klima, kalorifer, soba gibi çeşitli kaynaklara yakın bir bakım sağlanmamalısın gerekir. Eğer maruz kalırsa bitki yapraklarında yaprak dökülmesi ve sararma gibi sorunlar meydana gelir.
Şeflara Bitkisi Nasıl Çoğaltılır?
Şeflera bitkisini çoğaltmak çok kolaydır. Gövdeden uzanan birden fazla dal ya da gövde varsa bunların birini gövdeye yakın bir yere keserek köklendirme yapabilirsiniz.
Şeflera Çiçeği Tohumu ve Çiçeği Ne Zaman Ekilir?
Şeflera çiçeğini özellikle de nisan ve mayıs aylarında budama yapmanız gerekir. Çürümüş ve yaprakları bozulmuş olan gövdeleri budama yapmanız ise, bitkinin daha sağlıklı bir şekilde gelişmesini sağlar.