GeriBitki Bakımı Çingene Şalvarı Çiçeği Nedir, Bakımı Nasıl Yapılır? Çingene Şalvarı Çiçeği Özellikleri Ve Bakımının Püf Noktaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çingene Şalvarı Çiçeği Nedir, Bakımı Nasıl Yapılır? Çingene Şalvarı Çiçeği Özellikleri Ve Bakımının Püf Noktaları

Çingene Şalvarı Çiçeği Nedir, Bakımı Nasıl Yapılır? Çingene Şalvarı Çiçeği Özellikleri Ve Bakımının Püf Noktaları

"Çingene şalvarı çiçeği; Ispanakgiller ailesinin Iresine türüdür. Bununla beraber Iresine herbstii çeşidi, aynı türden olan İresine lindenii çeşidiyle melezlenerek, hem yapraklarının biçimi hem de renginin farklı pek çok türleri ile üretilmiştir. Peki, çingene şalvarı çiçeği nedir, bakımı nasıl yapılır? Çingene şalvarı çiçeği özellikleri ve bakımının püf noktaları nelerdir detayları ile derledik."

Çingene şalvarı çiçeği; çok sıra dışı bir çiçektir. Iresine türünün, her çeşidi Güney Amerika bünyesinde özellikle de Brezilya çapında yetişen yaklaşık şekilde otuz çeşidi bulunmaktadır. Bu çiçek türü; orta ve küçük boylu çalılar biçiminde rastlanan bu çeşitlerin neredeyse çoğu, çok senelik bitkilerdir. 

 Çingene Şalvarı Çiçeği Nedir? 

 Çingene şalvarı çiçeği; çarpıcı renkteki kızıl yapraklarıyla, otsu olup, birkaç sene yaşayan bir çiçektir. Dallar ve yapraklarının rengi; pancar kırmızısına benzemektedir. Çingene şalvarının çiçeğinin yaprakları, aylarca dayanıklı ve parlak kalmaktadır. Yaprakları eskidikçe ise renk tonlarında açılmalar olmaktadır. Bunun yanı sıra bu çiçeğin damar kısımları açık renkli ve olukludur. 

 Çingene Şalvarı Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır? 

 Çingene şalvarı bakımı; oldukça kolaydır. Bunun yanı sıra gün ışığı aldığı yerlerde çok daha iyi gelişmektedir. Buna rağmen doğrudan gün ışığı alması doğru olmayabilir. İlkbahar ve sonbahar aylarında haftada iki defa, kış aylarında ise bir defa su vermek yeterli olacaktır. Yapraklarına ise, suyu fıslatarak vermek önemlidir. Bu şekilde çiçek, daha güzel çiçek açacaktır. 

 Çingene Şalvarı Çiçeği Bakımının Püf Noktaları 

 Çingene şalvarı çiçeği bakımının püf noktaları içerisindeki en önemli husus; çiçeğin gün ışığı almasına rağmen çok fazla güneşte bırakılmamasıdır. Bununla beraber çiçeğin çok fazla gün ışığı alması, yapraklarının solmasına neden olabilir. Bu duruma dikkat etmek önemlidir. Bunun dışında sulamayı doğru yapmak, çiçeğin sağlığı açısından gereklidir. 

 Çingene Şalvarı Çiçeği Özellikleri 

 Dayanıklı ve renkli yaprakları, sıcağa ve susuzluğa karşı dayanıklıdır. Bu yüzden de bahçelerde, balkonlarda süs bitkisi şeklinde kullanılmaktadır. Evlerde yetiştirilen bir çeşittir. Bununla beraber yaprakları; çarpıcı kırmızı renge sahiptir. Dalları ve yaprakları, pancar kırmızısına benzer. 

 Çingene Şalvarı Çiçeği Nasıl Çoğaltılır? 

 Çingene şalvarı çiçeğinin tepe dallarıyla çoğaltıldığı söylenebilir. İlkbahar aylarının başında tepe dalları, doğrudan toprağa ekilmeli ve sulanmalıdır. Bu çiçek oldukça kolay şekilde köklenerek, hızlı biçimde büyür. Yaz aylarında tepe çeliği yapılırsa, sıcakta köklenmesi güç hale gelir. Tutması adına yaprakları azaltılır ve büyük yaprakları yarısından kesilerek, küçültülmelidir. 

 Çingene Şalvarı Çiçeği Tohumu ve Çiçeği Ne Zaman Ekilir? 

 Çingene şalvarı çiçeği tohumu, ilkbahar aylarında ekilebilir. 

False