Kraton Çiçeği Nedir, Bakımı Nasıl Yapılır? Kraton Çiçeği Özellikleri Ve Bakımının Püf Noktaları
"Kraton çiçeği; sık sık tercih edilen süs bitkileri içerisinde yer almaktadır. Bununla beraber iç mekan bitkileri şeklinde tanımlanmaktadır. Sık ve yeşil dekoratif yapraklarıyla her ortama kısa zamanda adapte olmaktadır. Bununla beraber Kraton çiçeği hakkında bilgi almak isteyen kişiler bulunmaktadır. Peki Kraton çiçeği nedir, bakımı nasıl yapılır? Kraton çiçeği özellikleri ve bakımının püf noktaları nelerdir detayları ile derledik."
Kraton çiçeği; bir iç mekan bitkisidir. Bu yüzden genellikle evde yetiştirilir. Bununla birlikte yeşil ve sarı yapraklarıyla ortama oldukça kısa zamanda adapte olmaktadır. Kraton çiçeği; uzun ömürlü bir süs bitkisi olarak tanımlanmaktadır.
Kraton Çiçeği Nedir?
Codiaeum Variegatum olarak da bilinen Kraton çiçeği; mucize çalı ya da kraton şeklinde de bilinir. Bu çiçek; sütleğengiller ailesine ait olan renkli çalının; Güneydoğu Asya'ya ait olduğu bilinmektedir. Dünyada tropikal veya subtropikal bölgelerde oldukça ünlü olan bir bahçe veya park bitkisidir.
Kraton çiçeğinin; pek çok türü bulunmaktadır. Bu çiçeğin; yapraklarının şekli, yüksekliği ve rengi açısından değişiklik göstermektedirler. Doğal ortamlarında; yaprak dökmeyen ve dik çalı olup, 2 metre yüksekliğine ulaşmaktadırlar.
Kraton Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?
Kraton çiçeği; gün ışığına eğilim göstermektedir. Çiçeğin bir bölümü gün ışığı görmeyerek, tek yöne eğilmektedir. Sürekli aralıklar dahilinde, haftada bir kez olacak biçimde çiçeğin yönü değiştirilmelidir. Kış aylarında minimum 15 derece sıcaklığa, yaz mevsiminde ise minimum 20 derece sıcaklığa dayanıklıdır. Kraton çiçeği; kış dönemlerinde haftada bir kez, yaz mevsiminde ise yerin ve iklime göre değişiklik olsa da hafta içerisinde iki kez su vermek yeterlidir.
Kraton Çiçeği Bakımının Püf Noktaları
Kraton çiçeğinin güneşi doğru almasına dikkat etmek gerekmelidir. Bunun dışında doğru şekilde sulamak oldukça önemli bir durumdur.
Kraton Çiçeği Özellikleri
Kraton çiçeğinin özellikleri;
- Kraton çiçekleri; rüzgar veya esinti sevmezler.
- Doğalgaz, soba gibi yerlerden uzak tutulmalıdır.
- Karanlık yerlerde çok durmamalıdır.
- Doğrudan güneş ışığı almaması gerekir. Bir perdenin arkasında ya da örtünün arkasına konulmalıdır.
Kraton Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?
Kraton çiçeğinin çoğaltması adına gövdesinden çıkan sürgünleri steril edilen düz uçlu kesici desteği ile keserek, nemli toprağa dikip köklenmesini sağlamak doğru olacaktır. Çoğaltılacak kökün, yer aldığı ortam mutlaka olarak 25 derece sıcaklıkta olması gerekmektedir. Üç günde bir defa suyla sulanması gereklidir.
Kraton Çiçeği Tohumu ve Çiçeği Ne Zaman Ekilir?
Kraton çiçeği, her mevsim ekilen bir çiçek olup, her yerde kolayca yetişmektedir.