GeriBitki Bakımı Aşk Merdiveni Çiçeği Nedir, Bakımı Nasıl Yapılır? Aşk Merdiveni Çiçeği Özellikleri Ve Bakımının Püf Noktaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Aşk Merdiveni Çiçeği Nedir, Bakımı Nasıl Yapılır? Aşk Merdiveni Çiçeği Özellikleri Ve Bakımının Püf Noktaları

Aşk Merdiveni Çiçeği Nedir, Bakımı Nasıl Yapılır? Aşk Merdiveni Çiçeği Özellikleri Ve Bakımının Püf Noktaları

"Hayatımıza renk katan birçok farklı çiçek çeşidi bulunmaktadır. Her çiçek çeşidinin kendine has özellikleri olduğu bilinmektedir. Yani her çiçek ayrı bir bakıma ihtiyaç duymaktadır. Aşk Merdiveni çiçeği nedir, bakımı nasıl yapılır? Aşk Merdiveni çiçeği özellikleri ve bakımının püf noktaları nelerdir detayları ile derledik."

Aşk merdiveni, bulunduğu ortama ayrı bir hava katan özel bir türdür. Ayrıca evlerde bakılan en popüler bitki türlerinden birisi olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Tabi aşk merdivenine bakmak için dikkat etmeniz önemli ayrıntılarda bulunmaktadır. Bu ayrıntılara göre bitkiye kolayca bakabilirsiniz. 

Aşk Merdiveni Çiçeği Nedir? 

Nephrolepis olarak bilinen aşk merdiveni oldukça yaygın şekilde bakılan bir türdür. Ayrıca birçok insan bu bitkiyi eğrelti otu olarak bilmektedir. Çevresine 2 metre civarında yayılan aşk merdiveni birçok türe sahiptir. 

Aşk Merdiveni Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır? 

Her çiçeğin bakımı benzer özellikler gösterdiği gibi farklı özelliklerde gösterebilir. Çünkü bazı türler suyu severken bazıları ise sevmeyebilir. Aşk merdiveni ise nemli ortamlardan oluşan bir tür olarak dikkat çekmektedir. Özellikle yaz aylarında suyu sıkça aramaktadır. Bunun için yazın bolca su vermeniz yararlı olacaktır. Kışın ise suyu azaltmanız ve gerektiği kadar su miktarını ayarlamanız lazımdır. 

Aşk Merdiveni Çiçeği Bakımının Püf Noktaları 

Aşk merdiveni bakımında en önemli püf nokta toprak ve ışık ayarıdır. Bundan dolayı aşk merdiveninin asitli toprakları sevdiği görülmektedir. Ayrıca yarı gölge alanlarda daha rahat gelişme şansı bulunmaktadır. Direkt güneş ışığına maruz kalmaması daha yararlı olacaktır. Bulunduğu ortamın nemli olmasından hoşlanmaktadır. Özellikle yaz ve kış olmak üzere doğru bir sulama yapılmalıdır. Diğer önemli bir konu ise gübrelemedir. Gelişme döneminde aşk merdivenine 15-20 günde bir sıvı gübre verilmesi oldukça yararlıdır. 

Aşk Merdiveni Çiçeği Özellikleri 

- Kolay gelişir ve çiçeksiz bir bitkidir. 

- Zarif ve bol yapraklıdır. 

- Soğuğu pek sevmez. Ayrıca aşırı sıcak ortamı da sevmez. 

- Yaz aylarında yapraklarına da su serpilmesi faydalıdır. 

- Yılın her dönemi yeşil kalma özelliğine sahiptir. 

Aşk Merdiveni Çiçeği Nasıl Çoğaltılır? 

Aşk merdivenini çoğaltmak için köklerden ayırma yöntemini kullanmak gerekir. Çiçeğin kökünden çıkan ince kısımları ayırarak ekebilirsiniz. Böylelikle çoğaltma işlemi yapılmış olur. 

Aşk Merdiveni Tohumu ve Çiçeği Ne Zaman Ekilir?

 Aşk merdiveni, yılın birçok ayında ekilebilir. Ancak Nisan ve Mayıs ayları ekim için daha uygundur. Aşk merdivenine gelişme zamanında sıvı gübre vermeyi ihmal etmeyin.

False