GeriBitki Bakımı Medine Gülü Çiçeği Nedir, Bakımı Nasıl Yapılır? Medine Gülü Çiçeği Özellikleri Ve Bakımının Püf Noktaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Medine Gülü Çiçeği Nedir, Bakımı Nasıl Yapılır? Medine Gülü Çiçeği Özellikleri Ve Bakımının Püf Noktaları

Medine Gülü Çiçeği Nedir, Bakımı Nasıl Yapılır? Medine Gülü Çiçeği Özellikleri Ve Bakımının Püf Noktaları

"Medine çiçeği, küçük düğmeler şeklinde görülen ve en az güzel görüntüsü kadar faydaları ile de dikkat çeken çok güzel bir çiçektir. Bu çiçek, aynı zamanda hanımın düğmesi ya da düğme çiçeği olarak da bilinir. Medine Gülü çiçeği nedir, bakımı nasıl yapılır sizler için derledik."

 Türklerin de milli çiçekleri arasında yer alır. Ama bu bitkinin anavatanı olarak Panama ve Guatemala olarak bilinir. 

 Medine Gülü Çiçeği Nedir? 

 Medine gülü çiçeği, sezon sonuna kadar kendi şeklini koruyabildiği ve çok dayanıklı olduğu için zaman zaman bahçelerde sınır bitkisi olarak da kullanılır. Türklerin milli çiçekleri içinde yer alır. Minik düğmeye benzeyen küçük çiçekleri de vardır. Bu nedenle de diğer bir adı hanımın düğmesi ve düğme çiçeği olarak bilinir. Sezon sonuna kadar şeklini koruyabilen çok dayanıklı bir bitkidir. 

 Medine Gülü Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır? 

 Medine gülü çiçeği, daha çok güneşli olan bölgeleri sever. Akdeniz ikliminin hakim olduğu bölgelerde ise, hem saksılarda hem de bahçelerde yetiştirilebilir. Gübreli, nemli ve havadar toprakları çok sever. 

 Medine Gülü Çiçeği Bakımının Püf Noktaları 

 Medinilla, aydınlığı sever ama direk gün ışığını görmekten uzak tutulmalıdır. Havadar, sıcak ve nemli ortamları sever. Medine gülü, toprağı kurumaya başladıkça hafif nemli bir şekilde kalacak şekilde sürekli sulanması gerekir. Saksı tabağında da su bırakılmaması çok önemlidir. Yine bol bol sprey ile yapraklarına su fısfısı yapılması gerekir. 

 Medine Gülü Çiçeği Özellikleri 

 Medine gülü çiçeğinin başlıca özellikleri ise şunlardır; 

Pembe, turuncu, mor ve beyaz renklerde yetişir. Çiçekleri ise, 2,5 cm civarında bir çapa sahiptir ve ponpon şeklindedir. 

En çok 1.5 metreye kadar uzayan bir bitki çeşididir. 

Sadece tek yıllık bir bitkidir. Çiçeklenmesi ise Mayıs ayında başlar ve genellikle de sonbahar ortasına kadar devam eder. 

Medine gülü çiçeği, dona karşı çok bir yapıya sahip olan bir bitkidir. Tuzluluğa, kuraklığa ve sıcaklığa karşı da çok dayanıklıdır. 

Medine Gülü Çiçeği Nasıl Çoğaltılır? 

 Medine gülü çok kolay bir şekilde çoğaltılabilir. Yapraklı ve olgun dallardan üç boğumlu çelikler hazırlamanız gerekir. Üzerinde kesinlikle bir çift yaprak olması gerekir. Bünye fazla su kaybetmesin diye yapraklarını da yarıdan kesip kısaltmanız gerekir. Çelikleri köklendirerek toprağına dikmeniz gerekir. 

 Medine Gülü Çiçeği Tohumu ve Çiçeği Ne Zaman Ekilir? 

 Medine gülü çiçeği, genellikle Mayıs ayının sonumda doğru ekilir. Bu dönemde çok daha iyi bir verim alınabilir. 

False