GeriBitki Bakımı Tillandsia Çiçeği Nedir, Bakımı Nasıl Yapılır? Tillandsia Çiçeği Özellikleri Ve Bakımının Püf Noktaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tillandsia Çiçeği Nedir, Bakımı Nasıl Yapılır? Tillandsia Çiçeği Özellikleri Ve Bakımının Püf Noktaları

Tillandsia Çiçeği Nedir, Bakımı Nasıl Yapılır? Tillandsia Çiçeği Özellikleri Ve Bakımının Püf Noktaları

"Tillandsia çiçeği; Hava çiçeği olarak da tanımlanmaktadır. Bununla beraber son dönemlerin en popüler bitkilerinden birisi olarak belirtilmektedir. Bu çiçek türü; Bromeliaceae ailesine mensuptur. Tillandsia çiçeği; Air Plant ya da Aka Tillandsia adıyla da anılır. Peki, Tillandsia çiçeği nedir, bakımı nasıl yapılır? Tillandsia çiçeği özellikleri ve bakımının püf noktaları nelerdir detayları ile derledik."

Tillandsia çiçeği; Bromeliaceae familyasına ait bir çiçektir. Bu çiçek; yaklaşık olarak 540 tane çeşitten oluşmaktadır. En yaygın şekilde Meksika, Orta Amerika, Güney Amerika'nın bazı yerlerinde bulunan Tillandsia çiçeği; ormanlık alanlarda, çöllerde, dağlarda gelişmektedir. Bu çiçek; genel olarak bol yağış olan yerlerde yetişmektedir. Az yağış alan ya da kurak alanlarda; çiçeğin daha kalın yapraklı türlerine rastlanmaktadır. 

 Tillandsia Çiçeği Nedir? 

 Bu çiçek; görünüm olarak, eşsiz bir çiçek türüdür. Bunun yanı sıra sivri yaprakları ve mor, pembe ve kırmızı renk arasında açan çiçekleriyle oldukça güzel bir görünüme sahip olan bu çiçeğin, ana vatanı Yağmur Ormanları olarak bilinir. Tillandsia çiçeği; ülkemiz çapında ''Hava Bitkisi'' ismiyle de bilinmektedir. Tillandsia çiçeğinin keşfedilen 540 adetten fazla çeşidi bulunur. 

 Tillandsia Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır? 

 Tillandsia çiçeği; haftada bir defa açık hava içerisinde yaklaşık olarak 20 dakika boyunca bekletilmelidir. Bunun yanı sıra haftada iki- üç kez su püskürtülmesi yeterli olacaktır. Bu çiçek; karbon monoksiti, gece havadan almaktadır. Çiçek nemli ise etkili nefes alamamaktadır. Bu yüzden her daim sabah saatlerinde sulanması gereklidir. 

 Tillandsia Çiçeği Bakımının Püf Noktaları 

 Tillandsia çiçeği; iç mekan çiçekleri içerisinde bakımı oldukça basit olan çiçekler arasında yer almaktadır. Nemsiz ortamları sevmezler. Bunun yanı sıra klimaların sürekli çalıştığı ortamlar, bu çiçeğin konumlandırılması adına doğru bir ortam değildir. 

 Tillandsia Çiçeği Özellikleri 

 Bu çiçeğin özellikleri içerisinde; her mevsim koşullarında hayatta kalması mümkündür. Türüne göre alt tabakalara gereksinim duymamaktadır. Çeşitlerine göre görünüşlerinde önemli farklıklar bulunmaktadır. Bu çiçeklerin kökleri incedir. Bununla beraber bu kökler, genel olarak bir yere bağlanmak adına kullanılmaktadır. Dekoratif ve çiçekler, kapsül meyve oluşturmaktadır. Beyazdan yeşile dek uzanan genişçe bir renk skalası vardır. Yapraklarında yer alan pullar, havadan mineral ve suyu emer. Epifitik şeklinde büyümektedir. 

 Tillandsia Çiçeği Nasıl Çoğaltılır? 

 Tilladsia çiçeği; zaman içinde kök kısmından yeni yavrular vermektedir. Verdikleri yeni yavrular, bitkinin üçte bir boyuna ulaştıklarında, ana bitkiden ayırıp, yeni bir şekilde ekilebilir. 

 Tillandsia Çiçeği Tohumu ve Çiçeği Ne Zaman Ekilir? 

 Bu çiçeğin ne zaman ekileceği konusunda, uzmanlara danışmak gereklidir. 

False