GeriBitki Bakımı Kolyos Çiçeği Nedir, Bakımı Nasıl Yapılır? Kolyos Çiçeği Özellikleri Ve Bakımının Püf Noktaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kolyos Çiçeği Nedir, Bakımı Nasıl Yapılır? Kolyos Çiçeği Özellikleri Ve Bakımının Püf Noktaları

Kolyos Çiçeği Nedir, Bakımı Nasıl Yapılır? Kolyos Çiçeği Özellikleri Ve Bakımının Püf Noktaları

"Yaprak güzeli çiçeği, ismini göz alıcı yapraklarından alan bir çeşit süs bitkisidir. Kolyos ismi ile de bilinen yaprak güzeli çiçeğinin Latince ismi ise, Coleus olarak bilinir. Ev dekorasyonlarında ya da salon bitkisi olarak da sıkça tercih edilen bir bitkidir. Kolyos Çiçeği nedir, bakımı nasıl yapılır sizler için derledik."

Yaprak güzeli çiçeği, nemli ve ılıman iklimleri sever. Bu nedenle de yaprak güzeli çiçeğini sıkça sulamak ve yaz aylarında yapraklarına da ayrıca su püskürtmek gerekir. 

 Yaprak Güzeli Çiçeği Nedir? 

 Yaprak güzeli çiçeği, daha çok yaprakları ile dikkat çeken bir iç mekan bitkisidir. Bu bitkinin anavatanı da, Hindistan’dır. Aynı zamanda Asya ve Afrika’nın tropik kesimlerinde de sık sık yetiştirilir. Diğer bir ismi ise Kolyos çiçeğinin doğada bilinen 150 farklı çeşidi vardır. 

 Yaprak Güzeli Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır? 

 Yaprak güzeli çiçeği, ılıman ve nemli iklimleri sever. Bu nedenle de bu çiçeğe evde bakmak istediğiniz zaman sık sık sulamanız ve arada yapraklarına da su püskürtmeyiniz gerekir. Çiçeğin bakımı konusunda dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli konu ise, bitki çiçek tomurcukları verdiği zaman bu tomurcukları açmadan budamak gerekir. Yoksa bitki daha cılız bir hale gelir ve bitki çok kısa bir süre içinde ölür. 

 Yaprak Güzeli Çiçeğinin Bakımının Püf Noktaları 

 Yaprak güzeli çiçeği, soğuk havayı sevmediği için soğuk iklimli şehirlerde uygun ortam sağlamanız gerekir. Doğru bir havadar ortam ve bol bir aydınlık ve ortam sıcaklığı 10-17 ise derece aralığında olmalıdır. 

 Yaprak Güzeli Çiçeği Özellikleri 

 Yaprak güzeli çiçeği, Ekim ve Haziran aylarında küçük küçük çiçekler açar. Çiçeğinin yapraklarından da aynı anda sarı, yeşil, mavi, kırmızı ve beyaz renklerde çiçekler açar. Bu bitki, aynı zamanda 60 ila 100 cm kadar da uzayabilir. 

 Yaprak Güzeli Nasıl Çoğaltılır? 

 Yaprak güzeli, çoğaltılması çok kolay bir bitki türüdür. Genç dallarından birini suda hızlı bir şekilde köklendirebilirsiniz. Aynı zamanda direk toprağa dikerek de köklenmesini sağlayabilirsiniz. 

 Yaprak Güzeli Çiçeği Tohumu ve Çiçeği Ne Zaman Ekilir? 

 Yaprak güzeli bitkisi, kışa çok dayanıklı bir bitki değildir ve soğuk havalara da dayanamaz. Bu nedenle de, dışarıda ya da balkonda bu bitki yetiştirilecekse genellikle Mayıs ortasında dikilmesi tavsiye edilir. Bütün bir yıl boyunca evde dikilmesi mümkündür. Ama bu bitkinin dikilmesi için en ideal zaman dilimi ise, bahar mevsimidir. Yaprak güzeli, ılıman ve nemli bitkilerde yetiştirilmeye daha elverişlidir. 

False