GeriBitki Bakımı Ceylan Gözü Çiçeği Nedir, Bakımı Nasıl Yapılır? Ceylan Gözü Çiçeği Özellikleri Ve Bakımının Püf Noktaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ceylan Gözü Çiçeği Nedir, Bakımı Nasıl Yapılır? Ceylan Gözü Çiçeği Özellikleri Ve Bakımının Püf Noktaları

Ceylan Gözü Çiçeği Nedir, Bakımı Nasıl Yapılır? Ceylan Gözü Çiçeği Özellikleri Ve Bakımının Püf Noktaları

"Ceylan Gözü çiçeği; bahçe ve balkonların vazgeçilmezi olan çiçekler içerisinde yer almaktadır. Bununla birlikte bu çiçeğin bir başka adı; sardunya olarak belirtilir. Halk dilinde ceylan gözü çiçeği şeklinde bilinmektedir. Bakımının doğru şekilde yapılmasıyla beraber çok uzun seneler boyunca yaşar ve bolca çiçek verir. Peki Ceylan Gözü çiçeği nedir, bakımı nasıl yapılır? Ceylan Gözü çiçeği özellikleri ve bakımının püf noktaları nelerdir detayları ile derledik."

Ceylan gözü çiçeği; yer aldığı her ortamı güzelleştiren ve renklendiren bir çiçek türüdür. Bunun yanı sıra bu çiçeğin, birçok değişik rengi bulunmaktadır. Ceylan gözü çiçeğinin bir başka adı sardunya olarak bilinmektedir. Ceylan gözü çiçeği, güneşi çok seven bir bitki çeşididir. Bunun yanı sıra bu çiçek, çok iyi saksı çiçeği olup, güzel görünümlüdür. 

 Ceylan Gözü Çiçeği Nedir? 

 Ceylan gözü çiçeği; sardunya ya da canan çiçeği olarak da tanımlanmaktadır. Bunun yanı sıra ilkbahar aylarında yoğun şekilde çiçeklenerek, yaz ayının sonunda azalarak oldukça güzel çiçekler açmaya devam etmektedir. Tüm dünya çapında en fazla; Regal Geranium adı ile bilinmektedir. Ceylan gözü çiçeğinin, Amerika'da yaygın olan ismi ise; Martha Washington şeklindedir. 

 Ceylan Gözü Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır? 

 Ceylan gözü çiçeği; çokça suyu sevmez. Kış mevsiminde haftada bir defa, yaz aylarında ise hava sıcaklığına göre iki ya da üç defa sulamak yeterlidir. Fakat sulama, çiçeğin çeşidine göre de değişmektedir. Çiçeğin toprağı, gözlemlenerek gereksinimine göre bir sulama düzeni yapılabilir. 

 Ceylan Gözü Çiçeği Bakımının Püf Noktaları 

 Ceylan gözü çiçeği; devamlı sulanmayı sevmez. Bununla beraber ıslak toprak, bu çiçek çeşidi adına doğru bir toprak şekli değildir. Toprağın en üst bölümü, tam anlamıyla kurumadan sulamamak gereklidir. Her mevsim aynı biçimde sulanmalıdır. Her sulama mutlaka saksının alt deliklerinde suyun çıkacağı oranda suyla yapılmalıdır. 

 Ceylan Gözü Çiçeği Özellikleri 

 Ceylan gözü çiçeği; daha çok Afrika'da yetişir Ancak ülkemiz çapında da çok rahat yerleştirilir. Bu bitkinin yetiştirilmesi adına uygun bir ortam oluşturmak, yeteri kadar güneş ışığını sağlamak gereklidir. Bu çiçek; Akdeniz iklimine oldukça uygun bir çiçektir. Rengarenk çiçekler açmaktadır. 

 Ceylan Gözü Çiçeği Nasıl Çoğaltılır? 

 Ceylan gözü çiçeği; ilkbahar- yaz mevsiminde en geç Ağustos ortası dönemlerine kadar çoğaltılmaktadır. Ağustos ayında budanması kesilen dallar ile çoğaltma işlemi yapılabilir. Hazırlanacak çelik dallar ise, ince olup ortalama 10 cm uzunluğunda olmalıdır. Dal kalın olacak ise en fazla 20 cm uzunluğunda olmalıdır. 

 Ceylan Gözü Çiçeği Tohumu ve Çiçeği Ne Zaman Ekilir? 

 En iyi önemler; Ağustos ayının ortasıdır. 

False