GeriBitki Bakımı Starliçe Çiçeği Nedir, Bakımı Nasıl Yapılır? Starliçe Çiçeği Özellikleri Ve Bakımının Püf Noktaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Starliçe Çiçeği Nedir, Bakımı Nasıl Yapılır? Starliçe Çiçeği Özellikleri Ve Bakımının Püf Noktaları

Starliçe Çiçeği Nedir, Bakımı Nasıl Yapılır? Starliçe Çiçeği Özellikleri Ve Bakımının Püf Noktaları

"Starliçe çiçeği, Anavatanı Güney Afrika olan tropikal bir bitkidir. Evlerinize, ofisinize, işyerlerinize, bahçe ya da balkonlarınıza tropik bir hava katar. Starliçe çiçeği, en dayanıklı bitkiler arasında yer alır ve her ortama kolayca uyum sağlayabilir. Bu nedenle de cennet kuşu çiçeği olarak da bilinen bu bitkinin bakımı da oldukça pratiktir. Starliçe çiçeği nedir, bakımı nasıl yapılır sizler için derledik."

  Nadide çiçekleri ve gösterişli yaprakları ile bulunduğu ortamı güzelleştirir. Aynı zamanda da gören kişilerin akıllarında yer edinir. 

 Starliçe Çiçeği Nedir? 

 Starliçe çiçeği, tropikal bir bölgede yetiştirildiği için nemi ve sıcağı çok sever. Straliçe çiçeğinin anavatanı Güney Afrika’dır. 

 Straliçe Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır? 

 Straliçe çiçeği, doğrudan güneş ışığında ya da yarı gölge olan bölgelerde çok hızlı bir şekilde gelişir. Aynı zamanda bazı günler, öğle saatleri içinde güneşin yakıcı etkisinden korumak için de çiçeğin yerini değiştirmek gerekir. 

 Straliçe Çiçeği Bakımının Püf Noktaları 

 Straliçe çiçeğinin bakımı oldukça kolaydır. Yaz aylarında dış mekanların içinde bakılmak için çok uygun bir çiçektir. Ama kışları çok soğuk olan bir yerde yaşıyorsanız çiçeğiniz don olaylarından oldukça olumsuz etkilenir. Bu nedenle de oda sıcaklığı oldukça uygundur. Çiçeğin konumlandırıldığı yer kadar su ihtiyacı da çok önemlidir. Starliçe çiçeği ise, nemli ortamları çok sever. Ama bu çok sulanmayı sevdiği anlamına gelmez. 

 Straliçe Çiçeği Özellikleri 

 Straliçe çiçeğinin belirleyici bazı özellikleri vardır. Bunlar ise; 

Straliçe çiçeği, her ortama kolaylıkla uyum sağlayabilen ve çok dayanıklı bir bitki türüdür. 

Türkiye’de starliçe ya da cennet kuşu olarak bilinen bu bitki, Güney Afrika’da ise turnagagası olarak isimlendirilir. 

Taç şeklindeki yaprakları ile dikkat çeker ve görünümü kuş kafasını andırır. 

Güneşi çok sever, karanlık ve soğuklarda uzun süre yaşayamazlar. 

Straliçe Çiçeği Nasıl Çoğaltılır? 

 Straliçe çiçeği, çok kolay bir şekilde çoğaltılabilir. Güvenilir iki çoğaltma yöntemi vardır. Bunlardan birisi de tohumla çoğaltma bir diğeri ise, bitkiyi köklerinden ayırarak çoğaltma işlemidir. 

 Straliçe Çiçeği Tohumu ve Çiçeği Ne Zaman Ekilir? 

 Straliçe çiçeğini, tohumla çoğaltma işlemi yapmak için bir saksıya geçirgen ve nemli toprak kullanarak dikim işlemini kolaylıkla tamamlayabilirsiniz. Can suyunu bitkiye verdikten sonra bol güneşli bir yere koymanız gerekir. Çoğaltma işlemini ise, Mart ve Nisan aylarında yapmanız gerekir. Bitkinin çiçek açmasını ise sabırla beklemeniz gerekir. Çünkü yaklaşık olarak 3-4 yıl sonra çiçeklenmeye başlar. Bu nedenle de çoğaltma işlemini doğru zamanda yapmak gerekir.

False