Çiğ Beslenme haberleri sayfasında Çiğ Beslenme hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1902 Çiğ Beslenme haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Ne yalan söyleyeyim, çiğ beslenme konusuna -işi ‘yemek pişirmek’ olan biri olarak- hayli mesafeliydim... Öte taraftan yemek akımlarının (çiğ, protein bazlı, taş devri, vegan, detoks, oruç gibi) faydalı taraflarını hayatımıza katmak gerektiğini düşünüyorum. İşte tam bu sırada belki de ‘raw food’la ilgili en heyecan verici kitaplardan ‘Orient Expressed’i yazmış olan Sana Heco ile tanıştım. Atölye Raw’da dersler vermek için Türkiye’ye gelmiş. Heco, aslen Saraybosnalı bir tıp doktoru. Londra’da yaşadığı dönemde bitmeyen kronik ağrılarından dolayı çiğ beslenmeye başlamış. Defterimi kaptım, mutfağımı hazırladım... Sana yönetiminde mutfakta yeni lezzetler pişti. Pardon pişmedi, hazırlandı... (N’aparsınız ağız alışkanlığı...)
#Raw FoodHaftalardır devam eden referandum tartışmalarında, bendeniz kendimi hızlandırılmış İngilizce kursuna gitmiş zavallı Yiğit Özgür karakterleri gibi hissediyorum: "Yes mi, no mu? Çabuk söyle! Ar yu çekindırılıst?" Doğru tercihi yapma zorunluluğunun yarattığı bir büyük gerginlik...
#Ketojenik BeslenmeSon dönemde hızla yaygınlaşan çiğ beslenme akımı, sebzeleri pişirmeden tüketmenin besin değerini artırdığını ve vücuda daha faydalı olduğunu savunuyor. Ancak araştırmalar bunun tüm sebzeler için geçerli olmadığına işaret ediyor. Peki hangi sebzeyi çiğ hangisini pişmiş yemek daha faydalı?
#SağlıkMide ağrısı, genellikle yağlı ve ağır yiyecekler tükettikten sonra ortaya çıkan bir sorundur. Aynı zamanda çeşitli bazı mide rahatsızlıkları da ağrıya yol açar. Eğer mide ağrısı çok sık başınıza gelmiyorsa ve geçici bir durumsa, evdeki malzemelerle doğal bir ağrı kesici de yapabilirsiniz. Mide asidine iyi gelen yiyecekler nelerdir sizler için derledik.
#Mide AsidiSağlık turizmindeki uygulamalarıyla uluslararası ödüller kazanan ve dünyanın birçok yerine danışmanlık vermeye başlayan Sanitas SPA & Wellness’in Kurucu Ortağı Dr. Şebnem Akman Balta, “Doğru adımlar atarsak Türkiye turizmde ve sağlıkta parlayan yıldız olur” dedi.
#Sağlık TurizmiDün yılbaşı sofrasında siz de benim gibi ölçüyü kaçırdıysanız midenizi rahatlatacak tariflerimi deneyin. Yulaf, fındık sütü, hurma özü ve tarçınla hazırladığım kahvaltılık, yulaf sevmeyenlerin fikrini değiştirecek kadar leziz. Bugün ayrıca muzlu kek pişirip baharatlı latte yapacağım.
#YılbaşıDışarıda ailemizle ve arkadaşlarımızla bir şeyler yiyip vakit geçirmeyi çok özledik. Yazın vazgeçilmezi piknik için yılın en uygun vakitlerindeyiz. Ünlü şeflerden tarifler istedik, şef Refika Birgül’den sepet hazırlamanın ipuçlarını öğrendik. Hürriyet Seyahat yazarımız Saffet Emre Tonguç da en güzel piknik alanlarını paylaştı.
#Yemek TarifleriGöz kamaştıran rengi, büyüleyen kokusuyla severek tükettiğimiz bu meyveyle beş çayına bir tatlı veya akşama hafif bir salata hazırlamak çok kolay. Çocuklarınızla birlikte mutfağa girmek istiyorsanız Çiğdem Seferoğlu’ndan aldığımız çilekli dondurma tarifini deneyin...
#GazetehaberleriRutinlerimizdeki mecburi değişiklikler hem fiziksel hem de ruhsal olarak bizi fazlasıyla etkiledi. Doğanın uyanışını fırsat bilip vücudumuza iyilik yapmanın yani detoksun tam zamanı… Bağışıklığı güçlendirip hastalıklara karşı direnç sağlayan programlar da var, COVID-19 nedeniyle tat duyusu zayıflayan ya da kaybolanlara destek olanlar da...
#YazarYeni bir köpek sahiplenildiğinde onun ihtiyaçlarına yönelik küçük bir alışveriş yapmak elzemdir. İlk kez köpek sahiplenen insan, ilk heyecanla gereksiz ya da köpekler için uygun olmayacak nitelikte malzemeler alabilir. Dostumuzun ihtiyaçlarına ve alışkanlıklarına uygun, sağlıklı materyalleri seçmek önemlidir. İşte eve gelen yeni dostumuz için öncelikli gereksinim listesi:
#KöpekButik çiçekçiler, ‘hip’ kafeler, butikler, plak dükkânları... Burası İstanbul’un yeni cazibe merkezi Ahmet Fetgari Sokak. Sakinlerinin ‘arka sokak’ olarak tanımladığı, kendi halinde bir mahalle nasıl ‘Brooklyn’vari bir havaya büründü? İşte esnafın ve yeni sakinlerinin gözünden kısa zamanda yaşanan büyük değişim...
#Aslı BarışUn bütün sessizliğiyle tezgahınızın üzerindeyken, eklediğiniz her damla su ona hayat katmaya başlar. Ateşin gücüyle pişmeye başladığında mis gibi kokusunu duyarsınız. İşte bu koku tıpkı bana hissettirdiği gibi milyonlarca insana kendini iyi hissettirir. Çünkü bu hayatın büyüsüdür!”
#KuşkonmazNe yalan söyleyeyim, çiğ beslenme konusuna -işi ‘yemek pişirmek’ olan biri olarak- hayli mesafeliydim... Öte taraftan yemek akımlarının (çiğ, protein bazlı, taş devri, vegan, detoks, oruç gibi) faydalı taraflarını hayatımıza katmak gerektiğini düşünüyorum. İşte tam bu sırada belki de ‘raw food’la ilgili en heyecan verici kitaplardan ‘Orient Expressed’i yazmış olan Sana Heco ile tanıştım. Atölye Raw’da dersler vermek için Türkiye’ye gelmiş. Heco, aslen Saraybosnalı bir tıp doktoru. Londra’da yaşadığı dönemde bitmeyen kronik ağrılarından dolayı çiğ beslenmeye başlamış. Defterimi kaptım, mutfağımı hazırladım... Sana yönetiminde mutfakta yeni lezzetler pişti. Pardon pişmedi, hazırlandı... (N’aparsınız ağız alışkanlığı...)
#Raw FoodHaftalardır devam eden referandum tartışmalarında, bendeniz kendimi hızlandırılmış İngilizce kursuna gitmiş zavallı Yiğit Özgür karakterleri gibi hissediyorum: "Yes mi, no mu? Çabuk söyle! Ar yu çekindırılıst?" Doğru tercihi yapma zorunluluğunun yarattığı bir büyük gerginlik...
#Ketojenik Beslenme