Hangi Besinleri Çiğ Tüketmek Daha Sağlıklı?
.
Sağlıklı beslenmek kadar pişirmekte oldukça önemli bir noktadır. Bazı besinleri pişirmeden yiyemezken bazı besinleri de çiğ tüketmemiz gerekebiliyor. Sizler için çiğ tüketilmesi gereken besinleri listeledik.Kaynak Fotoğraflar: Pixabay
Sarımsak
Keskin bir kokuya sahip olması nedeniyle çoğunlukla çiğ olarak tercih edilmeyen sarımsak çiğ tüketildiğinde etkilerini ikiye katlayabiliyor. Sarımsağı çiğ tükettiğinizde alisin maddesi salgılanır ve bu madde sayesinde de vücudunuzda olumlu yönde değişimler olacak kendinizi daha rahat hissedeceksiniz.
Brokoli
Kanser düşmanı olarak da bilinen brokoli bitkisi içerdiği myrosinaseler sayesinde çiğ tüketildiğinde faydasını daha çok gösterebilmektedir. Buharda pişirilse dahi myrosinaseler zamanla kaybolabiliyor. Bu nedenle çiğ tüketmekte fayda var.
Kakao
Çikolata içerdiği katkı maddelerinden dolayı faydalı bir besin maddesi olarak sayılamazken, çikolatanın ana maddelerinden biri olan kakaoyu tek başına tükettiğinizde etkileri kendinizde gözlemleyebilirsiniz.
Yeşil Yapraklı Sebzeler
Yeşil yapraklı bitkilerden olan lahana, ıspanak gibi besinler vitamin, mineral ve amino asitler tarafından oldukça zengindirler. Bu nedenle çiğ tüketmeniz pişmişinden daha faydalıdır.