Sağlıklı beslenmek kadar pişirmekte oldukça önemli bir noktadır. Bazı besinleri pişirmeden yiyemezken bazı besinleri de çiğ tüketmemiz gerekebiliyor. Sizler için çiğ tüketilmesi gereken besinleri listeledik.Kaynak Fotoğraflar: Pixabay Keskin bir kokuya sahip olması nedeniyle çoğunlukla çiğ olarak tercih edilmeyen sarımsak çiğ tüketildiğinde etkilerini ikiye katlayabiliyor. Sarımsağı çiğ tükettiğinizde alisin maddesi salgılanır ve bu madde sayesinde de vücudunuzda olumlu yönde değişimler olacak kendinizi daha rahat hissedeceksiniz. Kanser düşmanı olarak da bilinen brokoli bitkisi içerdiği myrosinaseler sayesinde çiğ tüketildiğinde faydasını daha çok gösterebilmektedir. Buharda pişirilse dahi myrosinaseler zamanla kaybolabiliyor. Bu nedenle çiğ tüketmekte fayda var. Çok güçlü bir kalsiyum ve magnezyum kaynağı olan chia tohumu, maalesef pişirildiği zaman yararlı özelliklerini tamamen kaybetmektedir. Bu nedenle çiğ tüketilmesi en sağlıklı olanıdır. Çikolata içerdiği katkı maddelerinden dolayı faydalı bir besin maddesi olarak sayılamazken, çikolatanın ana maddelerinden biri olan kakaoyu tek başına tükettiğinizde etkileri kendinizde gözlemleyebilirsiniz. Sağlıklı bir beslenme listesi oluşturulduğunda en önemli maddelerden biri de taze ve doğal kuruyemişlerdir. Çiğ tüketildiği takdirde kolesterolü dengeler ve kalp hastalıkları riskini düşürür. Yeşil yapraklı bitkilerden olan lahana, ıspanak gibi besinler vitamin, mineral ve amino asitler tarafından oldukça zengindirler. Bu nedenle çiğ tüketmeniz pişmişinden daha faydalıdır. Hindistan cevizini çiğ olarak tüketmek beyin ve kalp sağlığını koruduğu gibi vücut için önemli bir elektrolit kaynağıdır. Turşu gibi fermente edilmiş doğal probiyotikler de diğer besinler gibi çiğ tüketilmesi gereken besin maddelerindendir. Metabolizmayı hızlandıran turşu, yararlı bakterileri sayesinde de sindirime katkıda bulunur.