Hangi yiyecekler pişirilince besin değerini kaybediyor? Çiğ tüketilmesi gereken besinler hangisi? Tüm bu soruların cevabı bu listede… Çiğ tüketildiklerinde kolesterolü dengeliyorlar, kişinin kalp rahatsızlıklarından korunmasına yardımcı oluyorlar. Brokolinin içinde kanser hastalığını önleyici çok güçlü bir enzim bulunur. Bu enzimden yararlanmak istiyorsanız çiğ tüketmeniz ya da buharda çok az haşlamanız gerekir. Sarımsak çiğ yendiğinde metabolizmanın hızlı çalışmasına yardımcı olan içerisindeki alisin (allicin) maddesini açığa çıkarıyor. Şeker ve kimyasal maddeler eklediği için ambalajlı meyve suları sağlığınıza zarar verebilir. Bu yüzden çiğ meyve veya sebze sularını tüketmeniz gerekir. Ham tuz sağlık durumunuzu korumanıza yardımcı olan gerekli mineralleri içerir. Ayrıca vücudunuza istenmeyen ilavelerden kaçınmanıza yardımcı olarak mükemmel derecede dengelenmiş mineraller de içerir. Çikolata şeklinde yediğimizde genellikle şeker, süt ya da benzeri sağlıksız maddeler içerir. Kakaoyu saf halde tüketirsek daha sağlıklı bir besin tüketmiş oluruz. Pancar pişirildiğinde %25'inden fazla folik asit kaybeder. Folik asit yeni dokuların ve proteinlerin yeniden oluşmasına yardımcı olur, aynı zamanda hamile kadınlar tarafından tüketildiğinde doğum kusurlarının ortaya çıkma riskini önler. Çiğ pancar yiyerek folik asitin korunması sağlarız. Çiğ tüketildiğinde chia tohumunun içerisindeki kalsiyum, magnezyum, lif ve demirden yararlanırız. Fermente gıdalar, vücudun bağırsak florasını destekleyerek sindirimi iyileştirebilir. Pişirerek, birçok vitamin, mineral ve enzim yok edilir. Açlık duygusunu bastırdığı için kilo vermek isteyen insanların çiğ tüketmesi gerekir. Kırmızı biber kanserle savaşta en büyük yardımcılarınızdan biridir. İçerisinde bulunan likopen kansere karşı oldukça etkilidir. Salatada kullandığınız zaman kırmızı biberin içerisindeki C vitamininden en sağlıklı şekilde yararlanabilirsiniz