Dana pirzolanın hemen her kısmı birbirine benzer. Bir-iki lokma aldıktan sonra ağzınıza attıklarınız farklı bir lezzette değildir. Ama ya kelle öyle mi... Yanak, dil, beyin; her birinin dokusu ve lezzeti farklı. Her bölümde ayrı bir sürpriz sizi bekler, canınız sıkılmaz.
#Sakatatİtalya gibi gastronomisi konusunda tutucu, yüksek çıtalı bir ülkede, en önemli yeme-içme oluşumlarından birinde yer edinebilmiş bir isim Elvan Uysal Bottoni… Türkiye’de üretilen zeytinyağlarıyla alakalı şahane yorumlar yapan Elvan, şimdi kendi yağını da üretiyor. İşin en güzel kısmıysa ülkemizdeki üretim kalitesini herkes için yükseltmek istemesi.
#ZeytinyağıToscana bölgesinin kalbi Siena, tarihi dokusuyla ziyaretçilerini zaman yolculuğuna çıkarıyor. Yöresel yemekleri, klasikleşmiş mekânlarıyla ziyaretçilerine gastronomik açıdan birçok seçenek sunan Siena’nın tavuk ciğeri, asırlık çörekleri ve daha fazlasını yazdım bu hafta...
#Ebru ErkeBodrum’da yeni açılan ve yenilenerek sezonu açan yeme-içme markalarına yakından bakalım. Kozmopolit yapısıyla her yıl çok konuşulan Bodrum’da bu sezon plajdaki en iddialı lahmacunlar Moon Beach’te yenecek. Alaska kral yengeci servis eden Azur gibi yeni nesil balıkçılar ya da küçük üreticiyle anlaşıp yerel ve günlük ürünleri kullanan şef restoranları da var.
#YazarBir Türkiye aşığı Gennaro Buonocore, İtalya’nın tanıtımını en iyi şekilde yapan çok başarılı bir seyahat danışmanı. Gittiği her yerde ‘eşsiz ve emsalsiz’ olanını bulmak kendisinin işi olmuş. Bir İtalya seyahatinde tanıdığım ve bize görmediğimiz çok yeri gezdiren, o yaşam gustosunu danışanlarıyla farklı bir şekilde yaşatan özel biri ile tanıştırmak istedim sizi. O aynı zamanda çok iyi giyinen, eski aile işleri gelinlik ve abiye giyim aksesuarlarının üretim ve ticareti ile ilgilen bir iş insanı...
#AYSUN KABAİtalya’nın şarap bölgeleri arasında tartışmasız lider! Chianti kadar kalabalık değil. Yemekler Friuli’den daha iyi, tepeleri kaplayan bağları, korularıyla doğası Umbria ve Sicilya’dan daha yeşil. Kuzey batıdaki bölgelerden Piedmont’ın tam merkezinde. Beyaz trüfleri, taze makarnalarıyla meşhur Barolo ve çevresi gastronomik cennetlerden.
#SeyahatKöyceğiz, Muğla'ya bağlı sevimli ve küçük bir ilçe. Dört mevsim sakinlik ve doğayla iç içe olmak isteyenlerin ideal rotası… Zaten İtalya'nın Greve in Chianti kentinde gerçekleştirilen Uluslararası Cittaslow İcra Kurulu Toplantısı’nda Bitlis'in Ahlat ilçesiyle birlikte sakin şehir seçildi. Böylelikle Türkiye’deki sakin şehir sayısı 17 oldu. Şu sıralar Köyceğiz’e gitmenin tam zamanı… Peki bir zamanlar İskitler, Asurlular, Dorlar, Persler, Helenler, Seleykoslar, Romalılar, Menteşoğulları ve Osmanlılar'ın egemenliğinde olan bölgede nereleri gezmeli, neler yapmalı? Detaylar haberimizde…
#MUĞLAZamanın durduğu anda yaşamanın yaşam tarzı olduğu, Cittaslow akımının öncü şehri Greve in Chianti’de bir gün geçirerek zamanı durdurmaya ne dersiniz? Toscana’nın bu şirin kasabası beni çok eskilere götürdü. İşte size Greve in Chianti gezi rehberi…
#Cittaslow NedirTürkiye'de 2017 yılının en çok konuşulan isimlerinden biri şüphesiz Nusr-et'in sahibi Nusret Gökçe oldu. Eti tuzlarken yaptığı bilek hareketi sayesinde "saltbae" olarak ünlenen Gökçe'nin videoları, ünlülerle çektirdiği fotoğraflar, hatta Narcos dizisinde rol aldığı haberleri bu yıl manşetlerden inmedi. Ancak bütün bu şöhretine rağmen, Nusret Gökçe dünyanın en ünlü kasabı olmayabilir. Peki listenin başında kim var? Toskana'nın Chianti bölgesindeki Panzano köyünde yaşayan 60 yaşındaki İtalyan Dario Cecchini...
#Dario CecchiniYemyeşil doğası, sanat dolu şehirleri, birbirinden lezzetli yemekleri, iyi şarapları ve şirin kasabalarıyla ne ararsanız bulabileceğiniz bir yer Toskana... Ben çok keyifli bir İtalya seyahati geçirdim ve tüm detayları sizlerle paylaşmak istiyorum çünkü Toskana havaların ısındığı ve güneşin ışıl ışıl parlamaya başladığı bu günlerde gidilecek en güzel ve en mutlu edecek rotalardan biri.
#Toskana