Her yıl ocak ayında Amsterdam’da ‘Ulusal Lale Günü’ şenliği düzenleniyor. Bu yıl da Damm Meydanı’nda dikilecek 200 bin laleyle şenlik yapılacak ve ziyaretçiler kendi lalelerini kendileri toplayacak. Lalenin Avrupa’ya göç hikayesi ise 400 yıl önce Türkiye’sine uzanıyor.
#AmsterdamVenedik dünyada kanallar şehri olarak bilinir ancak en çok kanala sahip şehir unvanı Amsterdam’da aslında. Kenti bir örümcek ağı gibi saran birbiriyle bağlantılı 165 kanal Amsterdam’ın her yerine su yoluyla ulaşımı mümkün kılıyor. Ayrıca bu kanallarda 2500’den fazla bot ev bulunuyormuş. Bu güzel şehri keşfetmek için işte size Amsterdam gezi rehberi…
#AmsterdamAnadolu’da Rumlarla birlikte yaşayan, Yunan harfleri ile evinin kapısına ‘maşallah’ yazıp, Kurtuluş Savaşı’nda Atatürk’ün yanında Yunanlılara karşı savaşan ama sonra mübadeleyle sırf dinleri yüzünden Yunanistan’a gönderilen Türklerin izini Atina’da sürdüm. Rumca bilmeyen ama Yunan alfabesi ile Türkçe yazan, saf kan Türk, fakat Ortodoks… Kim mi bunlar? Buyurun…
#Atina'da Gidilecek YerlerBir yanda doğada çetin koşullarda mücadele ederek, kendi hayatını kuran kültürsüz balıklar diğer yanda çiftliklerde yetişen kültürlü balıklar… Bir de yurt dışından gelen misafirler var… Peki birbirinden nasıl ayırt edeceğiz Ve en önemlisi hangisini tercih etmeliyiz?
#Balıkİstanbul bir bahar şehridir. Her yıl renk ve koku şöleni şubat sonunda mimozalarla başlar. Erikler, kirazlarla sürer. Sonra sıra şehrin simgesi lalelere gelir. Nöbeti mayısa doğru erguvanlara devredene kadar bu güzellik Emirgan’dan Fenerbahçe’ye pek çok semtte hüküm sürer. Bu yıl şehrin tüm çiçekleri 15 gün erken açtı. Lale mevsimi de erken geldi...
Lale. Baş döndüren bir güzellik. Bir hafta süren ömrüyle; bu önlenemez gelip geçiciliğiyle sanki ona bakanlara kendi gelip geçiciliklerini hatırlatır. Lalenin güzelliğine dalıp giden bakışlarda, yaşamın sunduğu armağanları fark etmek varsa eğer, kenti “lalelendirmek” için gösterilen tüm çabalara değer. Lalelerin tadına varmak emek ister; yalnızca yetiştirmek değil, o hafif, zarif kokusunu duyabilmek için de bu narin çiçeğin önünde eğilip de koklamak gerekir.
İstanbulluAydan Önder(34), Kanaltürk’teyayımlanan “AşKendini” isimliyurtdışı geziprogramınınsunucusu veyapımcısı.Şimdiye kadardünyanın 64ülkesine gitti,300’den fazlaşehir gezdi. “Enönemli hobimişim, yanigezmek” diyor.Önder, özellikledoğa tutkunu,fotoğraf meraklısıturistleridünyanın dörtbir yanındanHollanda’yaçeken laleşenliklerinianlattı.
İstanbullu Aydan Önder (34), Kanaltürk’te yayımlanan “Aş Kendini” isimli yurtdışı gezi programının sunucusu ve yapımcısı. Şimdiye kadar dünyanın 64 ülkesine gitti, 300’den fazla şehir gezdi. “En önemli hobim işim, yani gezmek” diyor. Önder, özellikle doğa tutkunu, fotoğraf meraklısı turistleri dünyanın dört bir yanından Amsterdam’a çeken lale şenliklerini anlattı.
Büyükelçi Heidemaria Gürer, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 455. yılı, Türkiye ve Avusturya arasında imzalanan dostluk antlaşmasının 85. yılı ve Ankara’daki Avusturya büyükelçiliğinin hizmete girişinin 75. yılı nedeniyle bir resepsiyon düzenledi.
CEM Uzan'ın Genç Partisi, TV reklamlarının dışında henüz siyaset 'sahne'sinde yer almıyor. Ancak GP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Emin Şirin, "Biz dördüncü vaziyetteyiz" diyor. Son aylarda çeşitli yerlerde (özellikle batı kesimlerinde) yoksul 'laik' vatandaşların dilinde Cem Uzan var; kaynağı olmayan 90 milyar dolarlık vaatleriyle...
Batılı Gezginlerin Gözüyle İstanbul, Sefa Kaplan’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları’ndan çıkan yeni kitabı. Kitap yaklaşık 368 yıllık bir süreçte gezginlerin İstanbul’u nasıl gördüklerini, gördüklerini nasıl aktardıklarını, bu arada İstanbul’da nelerin değiştiğini ve nelerin aynen kaldığını gözler önüne seriyor.