Börülce haberleri sayfasında Börülce hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 635 Börülce haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Duydunuz türküyü, süreniz başladı. Birkaç haftaya zamanı biter... Siz bakmayın ‘Fasulyenin biraz incesi işte’ yorumlarına; tadı başka, pişirme yöntemleri bambaşkadır. Börülce ki Bodrum’daki Myndos kazılarında toprak kaplarda tohumları bulunmuş. Özbeöz Anadolulu bu sebzenin iadei itibar zamanı geldi de geçiyor bile. Salatasıyla yetinmeyin, sizi saraydan çıkma bir yumurtalı börülce tarifiyle ikna edebilirim...
#GazetehaberleriKuru fasulye, mercimek, nohut, bakla, barbunya, börülce… Türk mutfağının geleneksel yiyeceği, kışın olmazsa olmazı kuru baklagiller hem içerdiği bitkisel kaynaklı proteinler hem de lifli yapılarıyla sağlığımıza oldukça faydalı… Bu faydaları ve kuru baklagillerin besin değerlerini Uzman Diyetisyen Çisem Gündüz Gizir anlattı.
#KurubaklagilMuğla’nın Yatağan İlçesi’nde, balıktan zehirlendikleri sanılan çocuklarından biri ölen, diğeri ise hastanede tedavi gören İsmail Öztemel, 19 yaşındaki oğlu Batuhan Öztemel’in ölüm nedeninin ön otopside ’karaciğer enzimlerinin yükselmesi sonucu gıda zehirlenmesi’ olarak belirtildiğini söyledi. Kimseyi suçlayamayacaklarını da belirten Öztemel, "Çocuklarımın neden zehirlendiklerini Adli Tıp’tan gelecek kesin otopsi sonucuyla netlik kazanacak" dedi.
#HamsiBüyük İskender’e, “Gölge etme başka ihsan istemez” diyen Diyonjen’i bile gölgeleyen, damarına basıldığında çelikleşen Çanakkale insanı şu sıralar bir “Gelin-Görümce” destanı yazıyor. Kıyı ya da Yalova Restoran’da lüfer, kalamar yumurtası, ahtapot ızgara, tereyağında karides, roka salata hayal ederken, her nedense kendimizi havaalanı yakınlarında bulduk öğlen öğlen. En iyisi lafı uzatmadan konuya dalalım.
#ÇanakkaleHer yıl 1 Kasım Dünya Vegan Günü olarak kutlanıyor. Bu özel günde hem işin etik altyapısı anlatılıyor hem de veganların karşılaştıkları güçlükler ve çözümleri konuşuluyor. Aynı zamanda sadece bitki temelli beslenmenin değil, hayvan haklarının ve sürdürülebilir yaşam tarzlarının önemi vurgulanıyor.
#Zeynep Nazlı YıldırımMeze sofrası farklı lezzetleri bir sofrada buluşturmanın, herkese hitap etmenin en pratik yöntemidir. Kimse dışlanmış hissetmez. Veganların da arkadaş gruplarıyla dışarıda yemek yenileceğinde ilk tercihlerinden biri meze sofrası çünkü hayvansal ürünlerden uzak durmak isteyenler için de çok geniş bir seçki sunar.
#Mezeİyi bir sızma zeytinyağı ve mevsim sebzeleriyle yapılan zeytinyağlılarımızın dünyada benzeri yok. Evde yapılanın yeri ayrı ama bu işin hakkını veren mekânımız da çok. Halis zeytinyağlarını taptaze malzemelerle birleştirip de tezgâhlarına taşıyan Ege’deki en iyi adresleri jürimize sorduk.
#Gizem DinçbaşSıcak havalar iyiden iyiye kendini göstermeye başladı. Yazın daha hafif ve pratik yemeklere yönelmek istiyorsanız çözüm, öğün yerine geçen doyurucu salatalarda. Klasik salataları yemekten sıkılanlar için 86 Entertainment Group’un koordinatör şefi Altuğ Tezer’den rengârenk, farklı tarifler ve tüyolar aldık.
#SalataBahar, yani piknik mevsimi geldi. Açık havanın tadını evde özenle hazırladığımız yiyeceklerle dolu bir piknik sepetiyle çıkarmanın keyfi bir başka. Brunette Patisserie’nin kurucu şefi Nur Aktı’dan hem pratik tarifler aldık, hem de sepet hazırlarken dikkat etmemiz gereken detayları dinledik.
#GİZEM DİNÇBAŞBir hafta önce bütün bir tavuk alıp haşladınız. Kavanoza koyduğunuz haşlama suyunu sonradan çorba yaparım diye sakladınız. Bu tavuk suyunu dolapta kaç gün bekletebilirsiniz? Bir hafta sonra o tavuk suyu sizi zehirleyebilir mi? Dondurucudan çıkardığınız çiğ kıymadan köfte yapıp tekrar dondurabilir misiniz Çözdürdüğünüz et ya da tavuğunuzu pişirmeden ne kadar süre dolapta bekletebilirsiniz? Dondurucuda peynir, kaymak, peynir saklıyor musunuz? Son kullanma tarihi yaklaşan tavuk ya da eti dondurulduğunuzda hangi tarihe kadar saklıyorsunuz?
#Gıdaları DondurmaKışın ağırlığından kurtulmak isteyenlerin önceliği doğanın bize sunduğu gıdaları mevsiminde ve ölçülü bir şekilde tüketmek olsun. Karaciğere yardımcı, detoksifikasyonu destekleyen gıdalarla bedeni temizlemek için bol bol salata tüketebilir, sebzeleri omletlere dahil edebiliriz.
#YazKısa sürede tüketemeyeceğimiz, pratik olsun diye önceden hazırladığımız bazı besinleribuzluk ya da derin dondurucuda saklarız. Et, ekmek, soğan, sarımsak, sebze, meyve ne bulursak buzluğa atıyoruz ama yaptığımız bazı hatalar bu gıdaların besin değerlerini yitirmelerine, lezzetlerini kaybetmelerine ve en önemlisi zararlı hale gelmemelerine neden oluyor. Biz de Prof. Dr. Nevzat Artık’tan bu konuda kafaları karıştıran soruların yanıtlarını aldık.
#Gıda DondurmaBezelye, börülce, mercimek ve nohut gibi proteince zengin bir besin olan baklanın en yaygın kullanımı, iç kabukları çıkarıldıktan sonra kurutulmuş tanelerin haşlanıp, ezilmesiyle oluşturulan, fava adıyla tanınan, zeytinyağı ve dereotu eklenerek yenen ezme şeklidir. Fava, lokantalarda meze olarak servis edilir. Peki, fava nasıl yapılır?
#FavaBesin değeri bakımından oldukça zengin olan fava Ege bölgesine ait muhteşem mezeler arasında yer alıyor. MasyerChef ekranlarında yarışmacıların en iyisini yapmak için çalıştığı Ege usulü fava nasıl yapılır, nasıl kullanılır merak edenlere, işte MasterChef fava tarifi ve malzemeleri…
#FavaHerkesin damak zevkine uygun birbirinden lezzetli yemekler yapılabilir. Maş fasulyesi az bilinmesine rağmen oldukça lezzetli bakliyatlar arasında yer almaktadır. Maş fasulyesi nasıl haşlanır? Maş fasulyesi ıslatmadan pişer mi, kaç dakikada haşlanır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#FasulyeHalsizlik, yorgunluk, iştahsızlık, baş dönmesi, baş ağrısı, saç dökülmesi ve tırnaklarda kolay kırılma gibi belirtiler yaşıyorsanız o zaman dikkat! Çünkü vücudunuz demir rezervlerinin azaldığının alarmını veriyor olabilir. Demir eksikliği, toplumumuzda basit bir sorun gibi görülüyor olabilir. Ama işin gerçeği başka. Çünkü demir minerali, vücudumuzda hayati bir role sahip...
#Buğra BuyrukçuMasterChef'te kim elendi, kim gitti? sorusunun yanıtı dün gece çekişmeli bir mücadelenin ardından belli oldu. Büyük finale doğru adım adım yaklaşan MasterChef All Star'ın 17 Aralık tarihli 182. bölümünde eleme heyecanı yaşandı. Sezonun şampiyonu olabilmek ve kupayı kazanmak için mücadele eden MasterChef yarışmacılar, ilk turda börülce ve bıldırcın ile yaratıcı yemekler yapmaya çalıştı. Şeflerin puanlama sistemine geçtiği yarışmada ilk etapta Barbaros 20,5 puanla birinci olurken, gecenin finaline Esra ve Dilara kaldı. Elenen yarışmacının, sözleri duygusal anlara neden oldu. Peki, MasterChef'te kim elendi, kim gitti? İşte, 17 Aralık 2023 MasterChef All Star elenen yarışmacı ve son bölümde yaşananlar...
#Masterchef Kim ElendiMichelin Rehberi’nin 38’inci destinasyon olarak İstanbul’u seçmesi, Türkiye’de yeme-içme sektörünün gelişmesi adına büyük yankı uyandırmıştı. Ülkemize gelişinin bu ikinci senesindeyse rehbere İstanbul’dan sonra İzmir ve Bodrum dahil edildi. Sonuçlar 9 Kasım’da düzenlenen törenle açıklandı. Yıldız alan ve tavsiye listelerine giren restroranların alacağı özel Michelin plaketleriyse Metro Türkiye tarafından sahiplerine dağıtılacak.
#Michelin RehberiTaze börülcenin mevsimi bitti ama yıl boyu elimizin altında olan kuru börülceyi kullanmanın tam zamanı. Geçiş dönemlerinde turfanda sebze yerine bakliyat pişirmeyi seviyorum. Kovboy havyarından film akşamları için atıştırmalık kıtır versiyonuna farklı öneriler hazırladım...
#Gülay Barbaros AltanŞehrin Bayraklı bölgesindeki Mistral iş merkezi, rezidans ve otelin girişine yeni bir İtalyan restoranı açıldı: Montiano. Adını İtalya’da yemek festivalleri düzenlenen şehirden alan restoran, Çizme’nin lezzetlerini bizim sularımıza taşıyor.
#Montiano1.yüzyıldan beri kullanılan aş kelimesi yemek anlamına gelir. Halk arasında aşure manasında da kullanılan aş sözcüğünün içinde yer aldığı deyimler ve tamlamalar şunlardır: 1- Azıcık aşım, ağrısız başım 2- Aşçıbaşı 3- Aşermek. Sonu aş ile biten 3, 4, 5, 6, 7 ve 8 harfli kelimeleri sizler için derledik.
#EğitimB harfinden sonra Ç harfinden önce gelen C, alfabemizin 3. harfidir. Ce ile başlayan popüler isimler şu şekilde sıralanabilir: 1- Cemil 2- Cevdet 3- Ceren 4- Ceyda 5- Cemile Ce ile biten isimlerden bazıları ise şunlardır: 1- Gülce 2- Mihrace 3- Ece. Sonu ce ile biten diğer kelimeleri sizler için derledik.
#Eğitim