Paylaş
Mistral bir Akdeniz rüzgârı. Tıpkı ticaret yapmak için İzmir ve diğer liman kentlerimize gelen Levantenleri taşıyanlar gibi...
İzmir’in Maslak’ı diyebileceğimiz Bayraklı semtindeki 47 katlı Mistral’in girişine açılan İtalyan restoranı Montiano’yla böyle güzel bir isim paslaşması var.
Montiano aslında İzmirlilerin ve Çeşme’ye tatile gidenlerin zaten bildiği bir mekân. İlk şubesini geçen yaz Alaçatı’daki Monrêve otelinde açmıştı.
Bu ikinci şubeyse pazartesi günkü açılışa katılan davetlilere bakılırsa İzmir sosyetesinin yeni gözbebeği olmaya aday. Çünkü davet sahipleri Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas ve eşi Merve Arkas’tı.
Yeşil çini ve ahşap ağırlıklı olacak şekilde tasarlanmış iç mekân, öğle saatlerinde çevredeki iş merkezlerinde çalışanlara, akşamlarıysa sosyalleşmek ya da baş başa romantizm yaşamak isteyenlere ferah bir alan sağlıyor. İçeri adım attığınız andan itibaren size Arkas Holding koleksiyonundan seçilmiş heykeller eşlik ediyor.
TABAKLAR 120-680 LİRA
Tam ortadaki ikonik barın içinde ağaç bile mevcut. Barın etrafında Dolunay Geceleri’nden En Uzun Gece’ye, Deniz Mahsulleri Haftası’ndan Şarap Tadım Günleri’ne birçok etkinlik planlanıyor.
Menüdeki reçeteler İzmirli şef Osman Sezener’in elinden çıkma. Peynir dolgulu füme sosis, ev yapımı somon füme gibi başlangıçlar 185-380 lira; çok iyi yaptıkları klasik lazanya ve yine onun kadar başarılı üç peynirli ravioli gibi makarnalar 240-600 lira; yavaş pişmiş dana yanak, zerdeçal ve lime aromalı fenerbalığı gibi ana yemekler 550-680 lira; dana pepperoni ve dağ mantarlı ya da kuzu sosisli gibi pizza ve pizzetta’lar 195-350 lira; siyah kinoa yahut karnıkara börülce ve roka salatası gibi öğle atıştırmalıklarıysa 120-350 lira.
Kahvaltıda sadece cumartesi ve pazar günleri servis edilen 2 kişilik serpmenin yanı sıra fiyatları 120 liradan başlayan dana bacon-poşe yumurta, mozzarella-fesleğen ve somon füme gibi kızarmış ekmek üstü lezzetler var.
TAMAMEN ATIKTAN BİR KAFE
Geçen günlerde gerçekleşen GastroAntep ile birlikte Gaziantep tamamen atıktan yapılmış bir kitap-kafeye kavuştu: Havara. Panorama 25 Aralık müzesindeki 100 kişilik, iki katlı mekânda bastığınız, dokunduğunuz, baktığınız her şey geri dönüşümle oluşturulmuş. Duvarlar soda şişelerinden, yerler kırık cam ve aynalardan, sandalyeler eski borulardan mesela. İşin güzel tarafı, bu restoranda vardiyalı olarak sadece ev kadınları çalışıyor. Menü haftalık olarak değişiyor: Saçma tava 148, içliköfte 48, pirpirim salatası 30 lira…
Paylaş