besin değerleri haberleri sayfasında besin değerleri hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1124 besin değerleri haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Yapılan çok sayıda araştırma sebze ve meyvelerin besin değerlerinde çok ciddi kayıplar meydana geldiğini ortaya koyuyor. Bu kayıp oranları o kadar fazla ki Gıda Mühendisi Handan Doğan durumu, "Yetişkin bir insanın günlük C vitamini ihtiyacı 90 mg civarında. 50 yıl önce 1 portakal ile bu oran karşılanabiliyordu. Şu an günde 2-3 portakal tüketmek gerekiyor” sözleriyle anlatıyor. İşte dikkat çeken detaylar...
#BeslenmeKendine özgü aroması, rengi ve lezzeti olan baharatlar pek çok ülkenin mutfağında fazlaca kullanılmaktadır. Bu baharatlardan biri de zerdeçal baharatı olarak ifade edilmektedir. Zerdeçal pek çok bileşeni bir arada bulunduran sağlığa katkıları oldukça fazla olan bir baharat çeşididir. Zerdeçal her evin mutfağında bulunacak kadar kıymetli bir baharat olmaktadır. Peki, zerdeçal besin değerleri nelerdir? 100 gr zerdeçal kaç kalori? Protein ve karbonhidrat değerleri nelerdir tüm detayları ile derledik.
#ZerdeçalGünlük hayatta kullanılan pek çok baharat çeşidi insan sağlığına olumlu katkılarda bulunmaktadır. Mutfaklarda yiyeceklere tat veren bu baharatlar çeşitli hastalıkların tedavisinde destekleyici olarak kullanılmaktadır. Her baharat kendine has birtakım özelliklere sahip olmaktadır. Bu baharatlardan biri de zencefildir. Peki, zencefil besin değerleri nelerdir? 100 gr zencefil kaç kalori? Protein ve karbonhidrat değerleri nelerdir tüm detayları ile derledik.
#ZencefilBazı bitkiler sahip olduğu besin özellikleri nedeniyle pek çok faydaya sahip olabilmektedir. Bu bitkilerden biriside yulaf olarak değerlendirilmektedir. Yulaf bitkisi insan sağlığına olan faydalarından başka hayvan yemi olarak kullanılmakla beraber pek çok bisküvi üretiminde de rol almaktadır. Yulaf, vitamin ve mineral bakımından zengin olan bir besin maddesidir. Peki, yulaf besin değerleri nelerdir? 100 gr yulaf kaç kalori? Protein ve karbonhidrat değerleri nelerdir tüm detayları ile derledik.
#YulafMeyve ve sebzeler sağlık açısından oldukça faydalı olan besin maddeleri olmaktadır. Yeşil elma da faydaları fazlaca olan meyvelerden birisi olarak ifade edilmektedir. Yeşil elma; vitamin, mineral, protein ve lif açısından oldukça zengin bir içeriğe sahip olmaktadır. Kanserden karaciğer sağlığına kadar çok çeşitli faydaları olan bir meyvedir. Peki, yeşil elma besin değerleri nelerdir? 1 yeşil elma kaç kalori? Protein ve karbonhidrat değerleri nelerdir tüm detayları ile derledik.
#Yeşil Elmaİnsan sağlığına faydalı olan yağlar arasında kuruyemişlerde önemli bir paya sahip olmaktadır. Son zamanlarda özellikle sağlık alanındaki faydaları ile ön plana çıkan kuruyemişler vücut içinde önemli vitamin ve mineralleri bünyelerinde bulundurmaktadırlar. Sağlıklı yağ içeren kuruyemişlerden bir tanesi de yer fıstığı olarak belirtilebilir. Yer fıstığı hem mutfaklarda hem de beslenme programlarında fazlaca yer alan bir besin maddesidir. Peki, yer fıstığı besin değerleri nelerdir? 100 gr yer fıstığı kaç kalori? Protein ve karbonhidrat değerleri nelerdir tüm detayları ile derledik.
#Yer FıstığıBesinlerin tüketim durumlarında bazen tam olarak miktarlarının bilinmesi gerekmektedir. Ya da belli bir miktarın ne kadar kalori ve besin değerleri içerdiği merak edilmektedir. Gerek diyet yapan kişiler, gerek sağlığına dikkat eden kişiler ya da spor yapıp belli değerleri alması gereken kişiler bu araştırmaları yapmaktadır. Merak edilen besinlerden bir tanesi de üzüm pekmezi besin değerleridir. Peki, üzüm pekmezinin besin değerleri nelerdir tüm detayları ile derledik.
#Besin DeğerleriTükettiğimiz her besinin bir kalori değeri vardır. İnsanların günlük olarak tüketmesi gereken bir kalori miktarı bulunmaktadır. Özellikle diyet yapan kişiler yedikleri yiyeceklerin kalori miktarlarını merak etmektedir. Erik besin değerleri: 1 Yeşil erik kaç kalori? Protein ve karbonhidrat değerleri nasıldır detayları ile derledik.
#Kaç KaloriÖzellikle kış aylarında sebze yemek oldukça önemlidir. Ancak sebzelerin kendisi kadar nasıl piştikleri de vitaminleri, mineralleri ve lifleri kaybetmemeleri için büyük önem taşır. Yani sebze pişirirken içeriğindeki besin değerlerini korumanız gerekir. İşte bunu nasıl yapacağınıza dair ipuçları…
#SebzeAşırı şeker tüketiminin sağlığa zararlarını artık herkes biliyor. Ancak burada asıl suçlu meyvedeki sütteki doğal şekerler değil, özellikle aşırı işlenmiş gıdalarda ziyadesiyle bulunan ilave şekerler. Peki ilave şeker tüketimini sınırlandırmanın vücudunuzda nasıl etkiler yaptığını biliyor musunuz? Okuyunca inanamayacaksınız...
#SağlıkMarketlerde satılan paketli sütlerle ilgili çok ucun yıllardır tartışılan bir konu var; bazıları bu sütlerin 'süt olmadığını' söylüyor. Hiçbir faydası olmadığı ve hatta zararlı dahi olabileceği iddia ediliyor. Öte yandan dünyanın her yerinde paketli sütler her gün milyonlarca insan tarafından satın alınıyor ve tüketiliyor. Konu hakkında tüm merak edilenleri Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alev Keser'e sordum.
#Pastörize SütTarım ve Orman Bakanlığı, yaptığı laboratuvar testleri sonucunda ürünlerinde taklit ve tağşiş tespit edilen üreticileri ifşa etmeye devam ediyor. Açıklanan yeni listede yine kıyma başta olmak üzere etlerde tek tırnaklı eti kullanılırken, peynirde süt çıkmaması ve et dönerde dil eti çıkması dikkat çekti. Peki döner ve peynirdeki bu durum sağlığımızı nasıl etkiliyor? İki üründe de sahtekârlık olduğu kokusundan ve görüntüsünden anlaşılır mı? Nelere dikkat etmeliyiz? Uzmanlarla mercek altına aldık.
#SağlıkTavuk ve hindi, dünya genelinde en yaygın olarak tüketilen kümes hayvanları arasında yer alıyor ve sağlıklı beslenme açısından önemli protein kaynakları olarak öne çıkıyor. Ancak bu iki et türü, besin değerleri, yağ ve kolesterol içeriği gibi birçok açıdan karşılaştırıldığında farklılıklar gösteriyor. Peki hangisi daha sağlıklı?
#SağlıkTarım ve Orman Bakanlığı'nın paylaştığı taklit ve tağşiş ürünler listesi çok konuşuluyor. Bu listeye sütler de dahil olabilir mi? Marketlerde satılan paketli sütlerle ilgili çok ucun yıllardır tartışılan bir konu var; bazıları bu sütlerin 'süt olmadığını' söylüyor. Hiçbir faydası olmadığı ve hatta zararlı dahi olabileceği iddia ediliyor. Öte yandan dünyanın her yerinde paketli sütler her gün milyonlarca insan tarafından satın alınıyor ve tüketiliyor. Peki uzmanlar bu konuda ne diyor?
#Pastörize Sütu hafta ağustos sonlarında çıkan ve eylül ayı itibariyle lezzeti doruk noktaya ulaşan mürdüm eriğinin etle buluştuğu, Osmanlı saray mutfağının etkisinin görüldüğü bir reçete ile geldim; mürdüm erikli lokum et. Meyvelerin etle buluştuğu yemeklerin saray mutfağında ne denli önemli bir yere sahip olduğunu artık hepimiz çok iyi biliyoruz. Osmanlı mutfağı yüz yıllardır gastronomiye sihirli bir dünya sunuyor. Saray mutfağında en çok pişirilen yemek türleri arasında da en fazla tatlı etler dikkat çekiyor. Çünkü 15. ve 16. yüz yılda et yemeklerinin çoğunu ekşi-tatlı et yemekleri oluşturuyor. OrtaAsya, Anadolu, Orta Doğu ve Balkan ülkelerinin tatlarıyla zenginleşen Osmanlı mutfağında en sık kullanılan meyvelerin başında ise kavun, ayva, erik, yenidünya, kuru kayısı, kuru üzüm ve incir geliyor. Yemeğe sadece lezzet katması açısından değil, içinde bulunan vitaminlerin yemeğe geçmesi açısından da meyveler saray yemeklerinde sıkça yerini alıyordu. Günümüzün bazı yörelerinde de hala meyveler yemeklere lezzet katmaya devam ediyor. Üstelik bu saklı kalmış saray lezzetlerini günümüze taşıyan restoranların sayısı da günden güne artıyor.
#MürdümBeslenmeyle ilgili bazı yanlışlar, yapılan tüm araştırmalara karşın doğru biliniyor; araştırmacılar ne derse desin akıllardan silinmiyor. İşte beslenme söz konusu olduğunda, dünyanın en önde gelen uzmanlarının "Yeter artık" dediği efsaneleşmiş yanlışlar.
#SağlıkMetro Türkiye açık denizlerde yetiştirdiği levrek ve çipuralarla hem lezzetli balıklar üretiyor hem de denizlerimizi koruyor. Diyetisyen Berrin Yiğit levrek ve çipuranın faydalarını anlattı ve kolayca uygulanabilecek tarifler verdi. ‘Evinin Şefi’ Gülay Barbaros Altan ise balık pişirmenin püf noktalarını paylaştı.
#LevrekKilo vermek sadece yeme kontrolüyle olmuyor. Mayrlife Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde bunu bir kez daha anladım. İkinci gidişimde midemle birlikte beynimde çözmeye çalıştık bu aşırı yeme işini. Hayatımda ilk kez hipnoz terapisine girdim. Bağırsaklarıma dost gurme öneriler de aldım, meğer yeterince suda bekleyen patates şifaymış, tuzu azaltamayanlar kayatuzu kullanmalıymış...
#Kilo VermeSu altı dünyasında pek çok balık çeşidi barınmaktadır. Her balığın şekli, beslenme biçimi ise farklılık göstermektedir. Bazı balıklar tüketilmektedir. Kadife balığı tüketilebilen balıklar arasında yer almaktadır. Bu balık değişik pişirme şekilleri ile sunulabilmektedir. Kadife balığı Türkiye’de ve Dünyada farklı sularda yaşamaktadır. Balığın özellikleri ve pişirme şekilleri ile ilgili detayları derledik.
Günümüzde birbirinden farklı balık türleri bulunmaktadır. Özellikle balıkların avlanma şekilleri ve tüketim yöntemleri çok merak ediliyor. Panga Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Asya Kedi balığı faydaları ve özellikleri nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Uskumru balığı, Uskumrugiller ailesinin bir üyesidir. Sırtta aşağı doğru inen açık ya da koyu yeşilimsi mavi, üzerinde ise, lekeli bantlar bulunur. Bazı balık türleri ile sık sık karıştırılan uskumru balığı, yüksek oranda omega-3 olarak da bilinen balık yağı içeren türleri vardır. Uskumru balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Domuz balığı, bir çeşit balık türüdür. Domuz balığı olarak da bilinen balık türünün gerçek ismi ise, Çütre balığıdır. Bu balık türünün en önemli özelliği çok inatçı bir yapıya sahip olmasıdır. Domuz Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Bilinen birçok farklı balık türü bulunmaktadır. Her balık ise kendine özgü bir takım özelliklere sahip olarak bilinmektedir. Sevilerek tüketilen balıklar arasında lagos balığı da yer almaktadır. Lagos balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Lagos balığı faydaları ve özellikleri nelerdir? Lagos balığı ile ilgili merak edilen tüm detayları sizler için derledik.
Deniz ürünlerinin besin değeri bakımından yaşamımızdaki yeri büyüktür. Özellikle de balık tüketimi bazı vitamin, mineral ve besinlerin insan vücuduna alınmasında katkısı eşsizdir. Bu sebepten dolayı balık besini tüketimine önem verilmektedir. Sular o kadar geniş alanlardan oluşmakta ki içerisinde birbirinden farklı canlıyı barındırmaktadır. Bu canlılardan bazılarını süs balığı olarak akvaryumlarda beslesek de bazılarını yiyecek olarak tüketmekteyiz. Melanur balığı nedir, nasıl pişirilir, faydaları nelerdir, zararı var mıdır, özellikleri nelerdir, eti yenir mi, besin değerleri nedir, türleri var mıdır detayları ile derledik.
Ülkemiz, balık çeşitleri açısından oldukça zengin bir yerdir. Bu anlamda birçok farklı balık türünün yaşadığı bilinir. Bu türlerden birisi olarak şabut balığı da hem ismi hem de tüketilebilmesi ile dikkat çeker. Deniz ve balıkçılık kültürü olmayanlar, şabut balığının özelliklerini merak edebilir. Sizler için şabut balığı hakkında merak edilen tüm detayları derledik.
Balıkların birbirinden farklı çeşitleri bulunmaktadır. Özellikleri nedeni ile ön plana çıkan ton balığının besin değeri çok yüksektir. Ton Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Ton balığı faydaları ve özellikleri nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Doğada bulunan pek çok canlı birbiri ile aynı özelliklere sahip olmaktadır. Aynı özelliklere sahip olan canlılar da çoğu zaman aynı isimleri taşımaktadır. Bunlardan birisi de yılan balığıdır. Balık çeşidi olan yılan balığı isminden dolayı pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Peki yılan balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Yılan balığı faydaları ve özelliklerini sizlere detaylıca derledik.
Dünya çapındaki tüm deniz ve okyanuslarda birçok deniz hayvanı bulunmaktadır. Bu deniz hayvanlarından bazısı yenirken bazısı da tüketilmeye uygun canlılar değillerdir. Deniz ürünlerinden en fazla tercih edileni ise balık çeşitleridir. Denizlerde yaşayan pek çok tür balık vardır. Peki hani balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Hani balığı faydaları ve özellikleri nedir detayları ile derledik.
Kefal balığı, halk arasında sıklıkla tüketilen bir deniz canlısı olarak bilinir. Türkiye sularında da yaşayan bu balık türü, özellikleri açısından birçok insan tarafından merak edilen canlılardan birisidir. Tüketilebilen bir balık türü olduğu için, avlama ve pişirme özellikleri açısından bilgi sahibi olunması gerekir. Kefal balığına dair tüm detayları sizler için derledik.
Omlet, kahvaltı sofralarını şenlendirmenin yanı sıra hem sağlıklı hem de besleyici bir alternatif. Hazırlanışı çok kolay olan omlet, sade veya peynirli olmasının yanı sıra içine eklenen farklı malzemelerle de zenginleştirilebilir. Peki omlet nasıl yapılır? 1 yumurtalı omlet kaç kalori? İşte sade ve peynirli kolay omlet tarifi
#Omlet Nasıl YapılırBalıkların kendine has özellikleri bulunmaktadır. Özellikle balık tüketileceği zaman balık ile ilgili her türlü detayların bilinmesi gerekmektedir. Gelincik balığı da orijinal balıklardan bir tanesidir. Gelincik Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Gelincik balığı faydaları ve özellikleri nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Balık türleri gerek akvaryumlar için gerekse de insanlar için en önemli besin kaynaklarından biridir. Çünkü balık türleri içeriğinde önemli derecede protein, vitamin, mineral, yağ asidi gibi öğeleri barındırmaktadır. Elbette ki bu besin öğeleri bazı balık türlerinde daha yüksek değerde bazı balık türlerinde ise ona oranla daha düşük değerde olabilmektedir. Sokar balığı nasıl pişirilir, temizlenir, avlanır, faydaları nelerdir, özellikleri nelerdir, besin değerleri nasıldır detayları ile derledik.
Bilinen ve bilinmeyen birçok farklı balık türü bulunmaktadır. Levrekgiller familyasına ait olan balıklardan birisi de baraküda balığı olarak da bilinen sphyraena olarak ifade edilebilir. Siz de baraküda balığını duyduğunuz zaman bu balık türü ile ilgili olarak daha detaylı bir şekilde bilgi edinmek isteyebilirsiniz. Baraküda Balığı (Sphyraena) nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Barakuda balığı faydaları ve özellikleri nelerdir detayları ile derledik.
Bilindiği üzere sebzelerin besin değerleri oldukça fazladır. Bazı sebzeler ise çok önemli faydaları ile dikkat çekmektedirler. Bu sebzelerden biriside brokolidir. Brokolinin eşsiz bir sebze olduğunu bilmeyen yoktur. Sizler için Brokoli nasıl haşlanır? Brokoli pişerken yeşil kalması için ne yapılmalı? Ne kadar süre pişmeli? Tüm detayları ile derledik.
#BrokoliSağlıklı beslenmeye önem veren kişilerin tercih ettiği besin türlerinden biri de balık çeşitleri olmaktadır. Balıklar içerdikleri zengin omega 3 sayesinde sıklıkla tüketilmesi gereken yiyeceklerden biri olarak belirtilmektedir. Son zamanlarda uzmanların tüketilmesini özellikle tavsiye ettiği balıklar vücudu birçok hastalığa karşı korumaktadır. Tirsi balığı da bir balık türü olarak insanlar tarafından sevilerek tüketilmektedir. Peki, Tirsi balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Tirsi balığının faydaları ve özellikleri nelerdir detayları ile derledik.