GeriSağlıklı Yaşam Zerdeçal Besin Değerleri: 100 Gr Zerdeçal Kaç Kalori? Protein Ve Karbonhidrat Değerleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zerdeçal Besin Değerleri: 100 Gr Zerdeçal Kaç Kalori? Protein Ve Karbonhidrat Değerleri

Zerdeçal Besin Değerleri: 100 Gr Zerdeçal Kaç Kalori? Protein Ve Karbonhidrat Değerleri

"Kendine özgü aroması, rengi ve lezzeti olan baharatlar pek çok ülkenin mutfağında fazlaca kullanılmaktadır. Bu baharatlardan biri de zerdeçal baharatı olarak ifade edilmektedir. Zerdeçal pek çok bileşeni bir arada bulunduran sağlığa katkıları oldukça fazla olan bir baharat çeşididir. Zerdeçal her evin mutfağında bulunacak kadar kıymetli bir baharat olmaktadır. Peki, zerdeçal besin değerleri nelerdir? 100 gr zerdeçal kaç kalori? Protein ve karbonhidrat değerleri nelerdir tüm detayları ile derledik."

Zerdeçal özellikle Asya mutfağı başta olmak üzere Hindistan gibi ülkelerde de oldukça fazla kullanılan bir baharat çeşidi olarak belirtilmektedir. Sağlık alanında bilhassa iltihaplanmalara karşı etkili olan bu baharat insanlar tarafından fazlaca kullanılmaktadır. Vitamin ve mineral bakımından da zengin bir baharat çeşididir.

Zerdeçal Besin Değerleri: 100 GR Zerdeçal Kaç Kalori?

Zerdeçal baharatının besin değerleri şu şekilde belirtilebilir: 100 gram zerdeçalda 312 kcal bulunurken 1 tatlı kaşığı yani 5 gramlık zerdeçalda 16 kalori değeri bulunmaktadır.

Protein ve Karbonhidrat Değerleri Nelerdir?

Zerdeçal baharatının 100 gramında: 67.1 g Karbonhidrat ve 9.7 g Protein bulunmaktadır.

False