Yeni eğitim öğretim yılı başladı, çocuklar günün büyük bir bölümünü okulda geçiriyor. Kafeteryalarda satılan hızlı tüketim ürünlerine yönelmemeleri için yanlarında doğal, güvenilir ve besleyici öğünler bulundurmaları önemli. Beslenme çantalarına ne koymalı, öğünlerini nasıl planlamalı? Yazarımız Dr. Ayça Kaya ve şef Çiğdem Alagök’ten öneriler aldık.
#KahvaltıYolculuk mevsimi başladı. Bu yıl bir ya da iki haftalık uzun tatil yerine üç-dört günlük kısa bir tatil düşünüyorsanız bu listemiz tam size göre… Uzmanlarımıza ‘Bahanesi yeme-içme olan, hazır gitmişken kültürel gezilerin ve denizin de tadının çıkartılacağı en göz alıcı yerler nereler?’ diye sorduk. Birbirinden güzel 10 adresi önerdiler...
#RotaÜlkemizin birçok bölgesi kar altındayken cennet köşelerimizden Datça’da badem çiçekleri açmaya başladı. Hava sıcaklığının bu hafta 15 dereceyi bulmasıyla birlikte Datça Badem Çiçeği Festivali’ni bahane edip hemen yola koyuldum. Balı, bademi ve zeytinyağıyla lezzetleri meşhur köylerde keşfe çıktım.
#HürriyetSon yılların gözdesi olmasında güzelliği kadar, lezzetli yemeklerinin de payı var. Kimi yıllara meydan okuyan tarifler, kimiyse yeni dokunuşlarla ortaya çıkmış lezzetler. Bu hafta Bozcaada’nın birbirinden güzel insanları ve onların ellerinde hayat bulan lezzetleri arasında gastronomik bir gezintiye çıkalım.
#Yazar“Akpembe bahar yelkenleriyle / Güneşin rüzgarına gerilmiş / Bir badem ağacı gibi, / İçimdeki karanlığı patlatacağım.” Datça’ya gömülecek kadar bölgeyi seven Can Yücel, baharı bu dizelerle karşılardı. Bahar yine kapımızı çalıyor. Kışın kasvetini silmek, ruhundaki karanlığı patlatmak isteyenleri Datça doğanın coşkusuna katılmaya, Badem Çiçeği Festivali’ne davet ediyor.
#BademSon dönemlerde kaçış rotalarının göz bebeği haline gelen Bozcaada gelenleri dinlendiren, yenileyen, tedavi eden, tarihi ve mitolojik gücü ile adeta büyüleyen bir yer. Bozcaada’da bu hafta sonu bağ bozumu şenlikleri var, önümüzdeki hafta da ‘Yerel güzeldir’ sloganıyla dikkat çeken yerel lezzetler festivali düzenleniyor.
#Bozcaada Gezi RehberiTüm dünyada hızla moda olan ‘Lezzet Turizmi’, kısa bir süre sonra Türkiye’nin kapısını da çalacak. Onun için kentler şimdiden hazırlıklara başlamalı. Yemek denince bütün parmaklar Gaziantep’i gösterse de, Türkiye’nin dört bir yanında öne çıkmamış birçok ‘çok lezzetli’ mutfak bulunuyor. Bu hafta size 2016 yılında tadına bakmanız gereken 10 kentin mutfağını tanıtmaya çalışacağım.
#Anadolu LezzetleriAydın’dan Edirne’ye uzanan sahil şeridinde bu yıl yine en fazla Mavi Bayrak, İzmir’de dalgalanıyor. Eğlence mekanlarıyla Bodrum’a meydan okuyan Çeşme’de yeni tesisler açılmasına karşın geceler geçen yıla oranla biraz daha sönük geçiyor. Çeşme, Ayvalık ve Bozcaada’nın lezzet mekanlarına bu yıl yenileri eklendi.
Gökçeada’nın sessizliği, sakin yaşamı kış aylarında daha çok hissediliyor. Mevsime rağmen ada rüzgarı dondurucu değil. Rum köylerinin boş sokaklarında yürürken buranın “Dünyanın en sakin adası” olduğunu bir kez daha anımsıyorsunuz... Puslu manzaralar, huzur, yerel lezzetler, taş Rum evleri, şarap, çekici ada atmosferinin Gökçeada’daki yansımaları. Denizden dar bir kara parçasıyla ayrılan Tuz Gölü manzarası ve flamingolar ise, gündoğumunda görülmeye değer.