Asma yaprağı haberleri sayfasında Asma yaprağı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 501 Asma yaprağı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Tokat’ın Zile ilçesinde alışveriş için yöresel ürün satan markete giden Hüseyin Ablak, dükkan sahibini bulamayınca kapı önündeki 5 kiloluk 3 bidon asma yaprak alarak, ‘Hesabına atayım ara abi’ yazılı not ve telefon numarasını bıraktı. Dükkan sahibi Şahin Kaya’nın aradığı Ablak, ürünlerin tutarı olan 1420 lirayı verilen hesaba yatırdı.
#TokatSalamura ile çeşitli meyve ya da sebzeler daha sonraki aylarda tüketilmek için muhafaza edilebiliyor. Asma yaprağı da bunlardan biri. Tazecik yaprakla hazırlanan zeytinyağlı sarmanın lezzetine doyum olmuyor. Yaprakları salamura yaparak nefis sarmaların keyfini kış aylarında da çıkabilirsiniz. Peki salamura yaprak nasıl basılır? İşte salamura yaprak yapımının püf noktaları...
#Salamura Yaprak Nasıl BasılırTürk mutfağının en lezzetli yemekleri arasında asma yaprağı ile yapılan türler gelir. Tabii değişik zamanlarda farklı amaçlar altında da kullanmak için, farklı yöntemler üzerinden asma yapraklarını saklamak mümkün. Peki, asma yaprağı nasıl saklanır? Salamura yaprak kaç yıl saklanır? İşte bu konu üzerine merak edilen bilgiler.
#Asma YaprağıHer mevsimde büyük bir beğeniyle tüketilen asma yaprağı dönemi yaklaştı. Bana da yazın gelişini asma yapraklarıyla kutlayanlara mükemmel bir tarif önermek düştü. Asma yapraklarının saklama yöntemlerini ve tarifimi merak edenler; buyurun ilerleyen satırlara 😊
#Asma YaprağıHaziran ayı demek asma yaprağı zamanı demek. Çıtır çıtır taze yapraklarla yapacağınız etli ya da zeytinyağlı sarmaların lezzetine doyamazsınız. Peki bu lezzeti kış ayları için de saklamaya ne dersiniz? Bunun en kolay yolu yaprakları salamura yaparak saklamak. Peki salamura yaprak nasıl yapılır? Salamura yaparken nelere dikkat edilmelidir? Salamura yaptığınız yaprakların bozulmasını önlemek için gerekli saklama koşulları nasıl olmalıdır? Aklınızdaki tüm soruların cevapları içeriğimizde…
#Salamura Yaprak Nasıl YapılırMasterChef lor dolması tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Lor dolması Bayburt ili ile özdeşleşen, yöre halkı tarafından uzun yıllardır yapılan ve severek tüketilen bir yemektir. Bayburt Lor dolması malzemeleri arasında lor peyniri ve yabani pazı (evelik) bulunur. Peki, lor dolması nasıl yapılır? İşte Bayburt lor dolması tarifi ve yapılışı...
#Lor DolmasıEge’nin bereketli topraklarından çıkan zeytinden zeytinyağına, peynirden bala, el halısından gulete, pideden köfteye, domatesten kestaneye onlarca ürün değerini coğrafi işaretle de tescilliyor. Ege’nin 8 kentinin 215 ürünü coğrafi işaretli. 10’u ise Avrupa Birliği’nden de tescilli.
#1Karadeniz ve Marmara’da su soğurken balıklar da yağlanıp lezzetleniyor. Bugünlerde tezgâhlarda artan barbun, hamsi, sardalya gibi çeşitleri klasik tariflerden farklı nasıl pişirebiliriz? Örneğin, barbunun tavası güzel olur evet ama Bodrum’daki Orkide Balık’ın meşhur ‘barbun çıtlaması’ bir başkadır. Sardalyanın zamanı geçmeden Çanakkale’deki Yalova Restoran’ın ‘asma yaprağında sardalya’sı hem pratik hem de çok lezzetli olabilir. Hayvore Karadeniz Mutfağı’nın ‘hamsi salamurası’nı şimdiden hazırlayın, kış boyunca sofranızdan eksik olmasın. Restoranlar özel reçetelerini paylaştı, Dr. Ayça Kaya da balığın faydalarını anlattı...
#Melis YılmazChef Rüzgar SÜNBÜL ile yaz biterken kış hazırlıklarına tüm hızıyla devam edenleri hemen böyle alalım, birlikte domateslerimizi, patlıcanlarımızı kurutalım, salçalarımızı yapalım diyoruz? Yazın tezgahlarda görmeye alışık olduğumuz mevsim sebzelerinin kışa taşımanızı sağlayacak mis gibi salçalar, soslar, reçeller de var listemizde, bugüne dek belki de evde yapmayı hiç düşünmediğiniz farklı tatlar da. Turşular, pestiller, erişteler, tarhanalar derseniz, onların da en alasını evde, ellerinizle hazırlamanın detaylarını bir bir vereceğiz tabii ki. Hadi o zaman, sizi hiç bekletmeyelim, kış gelmeden tüm hazırlıklarımızı tamamlayıp kışı hem LEZİZZ hem de şifa dolu bir şekilde geçirelim. Buyursunlar...
#Domates SosuPlajları, restoranları, mekânları, daracık sokaklarıyla Çeşme’nin eğlencesi bu yaz da tam gaz devam ediyor. “Çeşmeci mi yoksa Bodrumcu musunuz” sorusuna siz nasıl cevap verirsiniz bilemiyorum ama ben oyumu kesinlikle Çeşme’den yana kullanıyorum. Nihayet sezon açıldı; yenisi, klasiği tüm mekânlar hazırlıklarını yaptı. Bakalım 2024 yazında Çeşme ve Alaçatı’da bizi neler bekliyor?
#Çeşmeİbn-i Haldun’un meşhur sözü “Coğrafya kaderdir”, sadece bir coğrafi gerçeklikten öte, kültürlerin, geleneklerin ve elbette mutfakların şekillenmesinde önemli bir rol oynuyor. Alaçatı’da yer alan ‘Asma Yaprağı’ restoranının kurucusu Ayşenur Mıhçı, bu fikre tamamen katılıyor ve Ege mutfağının zenginliğini tüm dünyaya duyurmak için çabalıyor.
#1MasterChef son bölümde kim elendi, kim gitti sorusunun yanıtı dün gece ekranlara gelen heyecan dolu eleme finalinde yanıt buldu. İzleyenler tarafından büyük ilgi gören MasterChef Türkiye'nin 18 Ağustos tarihli son bölümünde bu hafta eleme potasında yer alan Deniz, Ümmühan, Zeynep, Kerem, Emre, Kaan ve Ezgi ilk turda asma yaprağı ile yaratıcı yemek yapmak için mücadele verdi. Bu haftanın eleme adayı olan üç isim ilk turda potadan çıkarken, eleme finaline Kerem ve Deniz kaldı. Gecenin finalinde ise şeflerin kararı ile MasterChef'e veda eden isim fenalaşarak yere yığılırken, o anlar stüdyoda korku dolu anlara neden oldu. Peki, MasterChef'te kim elendi, kim gitti? Bu hafta MasterChef'e kim veda etti, Deniz mi Kerem mi? İşte, 18 Ağustos dün gece MasterChef Türkiye'den elenen yarışmacı ve son bölümde yaşananlar...
#Masterchef Kim ElendiSon dönemde tarzları farklı olsa da beklentilerimi tam anlamıyla karşılayan iki restorana birbiri ardına gitme fırsatı buldum. İkisinden de çok mutlu ve gastronomi kültürümüz adına umutlu ayrıldım. Etik değerleri olan, yaptıkları işi sadece para kazanma aracı olarak görmeyen, günü kurtarma anlayışında olmayan yerler gerçekten fark yaratıyor...
#Müge Akgünİyi bir sızma zeytinyağı ve mevsim sebzeleriyle yapılan zeytinyağlılarımızın dünyada benzeri yok. Evde yapılanın yeri ayrı ama bu işin hakkını veren mekânımız da çok. Halis zeytinyağlarını taptaze malzemelerle birleştirip de tezgâhlarına taşıyan Ege’deki en iyi adresleri jürimize sorduk.
#Gizem DinçbaşŞef Mehmet Yalçınkaya’nın Bodrum’daki MYK Denizden restoranındaydım. Mehmet, Kocadon Hotel’in avlusunda yaz kış hizmet veren bu balık restoranına çok özenmiş, menüdeki her detayda bunu anlamak mümkün. Kuru dinlendirilmiş balıklar ve nar gibi kızarmış yumuşak kabuklu mavi yengeçlerin tadıysa hâlâ damağımda.
#Mehmet YalçınkayaTürkiye’nin dört bir yanından bayram lezzetlerini araştırırken birkaç nokta dikkatimi çekti. Bu lezzetlerin bazıları unutulma noktasına gelmişti, bazılarıysa eskiden sadece bayramlarda yapılırken artık tüm yıl bulunduğu için ‘özel’ olma sıfatı lafta kalmıştı. Cevizli ev baklavasından kalburabastıya, yuvalamadan içliköfteye bayramın yemek geleneklerine birlikte bakalım...
#BayramÜlkemizin Doğu ve Güney Doğusu yemek kültürü bakımından son derece zengindir. Güneydoğu Bölgesi'nde yer alan Şırnak ili de konumu ve tarihi açısından yemek kültürü oldukça zengin olan illerimizden birisidir. Peki Şırnak yemekleri nelerdir? Şırnak'ta ne yenir ve Şırnak'ın neyi meşhurdur? Şırnak mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nedir? İşte en meşhur Şırnak yemekleri ve tatlılarını derledik.
#Şırnak YemekleriÇorum, köklü tarihi ile pek çok medeniyete ev sahipliği yapan tarihi eserleri ile açık hava müzesini andıran turistik şehirlerimizden biridir. Karadeniz'i İç Anadolu'ya bağlayan özel konumu şehrin her dönem kültürlerarası köprü görevini üstlenmesini sağlıyor. Bulunduğu konum yöresel mutfak kültüründe de etkisini fazlasıyla hissettiriyor. Birbirinden leziz yöresel yemeklerle son derece zengin bir mutfağa haiz Çorum'a dair "Çorum Yemekleri - Çorum'da ne yenir ve neyi meşhur? Çorum mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi" hakkında detayları derledik.
#Çorum YemekleriSarma mutfağımızın en sevilen yemeklerinin başında geliyor. Lahana, asma yaprağı ya da pazıyla yapılabilen sarmanın dışındaki malzeme kadar içinin lezzeti de önemi. Sarma içi etli ya da zeytinyağlı olabilir. Peki sarma içi nasıl yapılır? İşte etli ve zeytinyağlı sarma içi tarifleri...
#Sarma İçi Nasıl YapılırTürk mutfağı; gerek lezzeti gerekse besleyiciliği açısından Anadolu’nun yanı sıra diğer coğrafyalarda da beğeni kazanmış, dünyanın önde gelen mutfak kültürlerinden biri haline gelmiştir. Dolayısıyla bu topraklardan çıkan ve ünü dünyaya yayılan onlarca lezzetten söz edilebilir. Bunların içinde en dikkat çekenleri ise en meşhur Türk yemekleri listemizde bulabilirsiniz.
#Türk YemekleriYılbaşı sofraları için hazırlıklar başlarken, yılbaşı yemekleri arayışları sevdiklerine görkemli sofralar hazırlamak isteyenler tarafından merak ediliyor. Peki, yılbaşı sofrasında neler olmalı? İşte sizler için hazırladığımız hindi tandırdan, balkabağı çorbasına ve yılbaşı mezeleri ile mükellef bir yılbaşı menüsü!
#Yılbaşı MenüsüBir yılı geride bırakırken tattığım ve beğendiğim lezzetler arasında öne çıkanları paylaşmak istiyorum. Sıralamam 1’den 10’a değil, bahsedeceğim mekânların hepsi gözümde eşit değerde. Listemde iyi düşünülerek hazırlanmış bir salata da var, içliköftelinin sakatatlı versiyonu da…
#YemekTokat’ın Zile ilçesinde alışveriş için yöresel ürün satan markete giden Hüseyin Ablak, dükkan sahibini bulamayınca kapı önündeki 5 kiloluk 3 bidon asma yaprak alarak, ‘Hesabına atayım ara abi’ yazılı not ve telefon numarasını bıraktı. Dükkan sahibi Şahin Kaya’nın aradığı Ablak, ürünlerin tutarı olan 1420 lirayı verilen hesaba yatırdı.
#TokatRüyada asma yaprağı görmek, genellikle olumlu yorumlanan rüyalar arasında yer alır. Fakat yorumlama yapılırken rüyanın içeriği dikkate alınır. Rüyada asma yaprağı görmek ne anlama gelir? İşte, bilinmesi gereken tüm detaylar.
#Rüyada Asma Yaprağı Görmek Ne Anlama Gelir?Turşunun tarihi insanın yemek yapmaya başlaması kadar eski. Yapılışı hakkındaki tartışmalarsa Yeşilçam’a ilham verecek kadar çeşitli. Herkes bildiği usulde yapmaya devam ededursun, ben size asıl laktofermente turşulardan bahsedeceğim bu hafta...
#Gülay Barbaros AltanDenizli ziyaretim sırasında tanıştığım Labada Gurme ekibi, bizi tamamen yöresel Denizli ürünlerinden yapılan bir menüyle ağırladı. Üç büyük şehir ve yabancı turistin daha çok olduğu merkezler haricinde modern Türk mutfağını yorumlamak oldukça cesaret isteyen bir proje. Bunu hayata geçirdikleri için tüm Labada ekibini tebrik ederim.
#Kale BiberiPalamut, lüfer, barbun, kılıç, sardalya ve çipura sonbaharla birlikte bol bol göreceğimiz çeşitlerden. Nasıl pişireceğinizi düşünüyorsanız Four Seasons Hotel İstanbul at the Bosphorus’taki Aqua Restoran’ın şefi Görkem Özkan’dan işin sırlarını öğrendik. Özkan “Az yağlı balıkları kızartarak, iyice yağlanmışları da ızgara yaparak değerlendirin. Sardalyayı ekmek kırıntıları ve kıyılmış taze otlarla doldurup fırınlamak da iyi bir seçenek” diyor.
#Balık