Sarma içi nasıl yapılır? Sarma içi tarifi
Sarma mutfağımızın en sevilen yemeklerinin başında geliyor. Lahana, asma yaprağı ya da pazıyla yapılabilen sarmanın dışındaki malzeme kadar içinin lezzeti de önemi. Sarma içi etli ya da zeytinyağlı olabilir. Peki sarma içi nasıl yapılır? İşte etli ve zeytinyağlı sarma içi tarifleri...
"Sarma içi nasıl yapılır?" öğrenmek istiyorsanız aşağıda yer alan iki farklı tarifimizden zevkinize göre olanı seçebilirsiniz. Bu içleri yaprak, lahana ya da pazı sarmasında kullanabileceğiniz gibi biber ya da domates dolmasında da kullanabilirsiniz.
ETLİ SARMA İÇİ NASIL YAPILIR?
1 su bardağı pirinç
400 gram kıyma
2 adet orta boy kuru soğan
1 adet büyük boy domates
Yarım tatlı kaşığı domates salçası
Yarım tatlı kaşığı biber salçası
Çeyrek demet maydanoz
Kuru nane
Tuz
Karabiber
Yarım su bardağı ılık su
Soğanları yemeklik doğrayın. Pirinçleri güzelce yıkayın. Maydanozları da ince ince doğrayın. Tüm malzemeyi karıştırıp üzerine yarım su bardağı ılık su ekleyerek karıştırın. Etli sarma içiniz hazır!
ZEYTİNYAĞLI SARMA İÇİ NASIL YAPILIR?
1,5-2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
2-3 orta boy domatesin rendesi
4 adet orta boy kuru soğan
5-6 dal dereotu
5-6 dal maydanoz
5-6 dal taze nane
2 adet kesme şeker
2 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı kimyon
Pul biber
Tuz
Karabiber
Zeytinyağını tencerede ısıtıp yemeklik doğradığınız soğanları içine ekleyin ve kavurun. Domates rendesini de suyunu çekene kadar kavurduktan sonra pirinci, şekeri ve tuzu ilave edin. İçine bir çay bardağı ılık su ekleyip pirinçler suyu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Ocaktan aldığınızda içine kıydığınız dereotu, maydanoz ve naneyi ekleyin. Baharatları da ekleyip güzelce karıştırın ve ılınmaya bırakın. Zeytinyağlı sarma içiniz hazır!