Beylerbeyi Yalıboyu Caddesi’nde koruluk içerisindeki 2 katlı ahşap binada yangın çıktı. Alevlerin Avrupa yakasından da görüldüğü yangına itfaiye ekipleri müdahale ederek kontrol altına aldı. Yanan köşkte incelemelerde bulunan Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek yangının çıkış sebebine ve meydana gelen zarara yönelik ilerleyen saatlerde açıklama yapılacağını belirtti.
#İstanbul19. yüzyılın sonu ile 20. yüzyılın başından itibaren Türk edebiyatında birçok yeni akım ortaya çıkmıştır. Divan edebiyatının etkisini tamamen yitirmesiyle şairler de yeni edebi akımlara yönelmiştir. Merdiven şiiri de bu akımlardan birinin ürünüdür. Saf (öz) şiir anlayışına göre yazılan merdiven şiiri kime aittir? Türü ve konusu nedir tüm detayları ile derledik.
Arap Alfabesinin ilki harf olan ''Elif'', İslam dininde ve tasavvuf edebiyatında Allah'ın birliğini ve tekliğini simgeler. Örneğin Kanuni Sultan Süleyman'ın yazdığı ''Kadd-i yari kim halkın serv görür kimi elif / Cümlenin maksudu bir amma rivayet muhtelif'' beytinde, Elif kelimesi, vahdetin sembolü olarak kullanılmıştır. Lamelif ise, lam ve elif harflerinin terkibidir. Bu terkipte ''lam'', Allah'ın yeryüzüne halife olarak atadığı kulun sembolüdür. Lamelif şiirinin türü, içeriği ve şairi hakkında tüm detayları derledik.
Klasik Türk Edebiyatı, hem dönemine hem de özelliklerine göre üçe ayrılır. 1- Halk - Aşık Edebiyatı 2- Tekke Edebiyatı 3- Divan Edebiyatı. Halk ve Tekke edebiyatının temsilcileri, manzum eserlerinde hece ölçüsü kullanmıştır. Hece sayısına göre kurulan ölçülere hece ölçüsü denir. Divan şairleri ise şiirlerini aruz ölçüsüyle kaleme almıştır. Aruz ölçüsü nedir, nasıl bulunur ve nerelerde kullanılır tüm detayları ile derledik.
#Aruz ÖlçüsüŞiirden anlama, keyif alma becerisini çocukluk çağında geliştirmekte fayda var. Birçok öğrenci 22 Mart Çocuk Şiirleri Günü’nü sınıflarında ya da bilgisayarlarının başında şiirler okuyarak kutlayacak. Biz de onlar için yazılmış en güzel şiir kitaplarıni sorduk.
#GazetehaberleriBu tür kitapların yararına inanırım, okur sevdiği bir yazarın değişik türdeki ürünlerini bir kitapta bulup okuyabilir. Benim dileğim, tek kitaptan bütün kitaplara giden okurların çoğunlukta olması... Şahsen ben, kitabın sonundaki bibliyografyaya bakan okurdan yanayım. Ne var ki bugünün okuru için bu tür kitaplar da gerekli hatta okutmak için zorunlu.
#Aziz NesinBaşta Yirmisekiz Mehmet Çelebi’nin Paris Seyahati’yle etkin halde hayatımıza giren Fransız kültürel ve sosyal yaşam şekli bir süre sonra İmparatorluğun resmi ‘Batılılaşma’ hamlesinin de temelini oluşturacaktır. İlerleyen yıllarda Tanzimat Fermanı’nın ilanı ile daha da geniş bir alana yayılacak ve Türk topraklarındaki Fransız rüzgârı, sadece devrimin getirdiği ‘özgürlük’ anlayışıyla değil; siyaset, edebiyat, sanat alanlarında ve sosyal yaşamda da kendini fazlasıyla gösterecektir.