Aroma haberleri sayfasında Aroma hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 4382 Aroma haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Sıcakların artmasıyla birlikte ferahlamak için başvurduğumuz değişmeyen lezzet limonata! Taze sıkılmış limon suyuyla yapılanın, bazen de nane, reyhan gibi taze otlar ve mevsim meyveleriyle güzelleşen hallerinin peşindeyiz... Küçük büyük herkesin sevgilisi bu basit mutluluğun en iyisini hazırlayan mekânları jürimize sorduk.
#LimonataŞanslıyız, baharın çeşit çeşit taze otlarını toplayıp yemeklerimize katabildiğimiz, kurutup aromalarından yıl boyu faydalandığımız verimli topraklarda yaşıyoruz... Aromatik otlar, doğru kullanıldığında yemeklerin lezzetine boyut atlatıyor. Bazen de ağır ya da yağlı tatları dengeleyerek ferahlık hissini güçlendiriyor...
#AromaTKDK verdiği destekle tesis kuran Osman Ocaklı, kurduğu tesiste 35’in üzerinde tıbbi ve aromatik bitki işleniyor. 1 milyon dolarlık ihracat hedeflediklerini dile getiren Osman Ocaklı, “Amacımız en iyi ve en kaliteli ürünü üreterek dünya pazarına sunmak” açıklamasında bulundu.
#ÇorumBalıkesir'in Burhaniye ilçesinde yılda yaklaşık 2,5 ton acı ve tatlı kırmızı biber, yeşil biber, bergamot, sumak, fesleğen, limon, yeşil çay, anason, defne, sarımsak, biberiye, kekik, mandalina ve portakal aromalı zeytinyağı üreten bir firma, bunların yüzde 80'inden fazlasını Japonya, Almanya, ABD ve Malezya'ya ihraç ediyor.
#ZeytinyağıMeyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED) Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Atom Duruk, diyetisyenlerin ve doktorların meyve suyuna ilişkin son yıllardaki yanlış beyanlarının meyve suyu tüketimini olumsuz etkilediğini belirterek, ABD'de 40, Almanya'da 30, Avrupa'da ise yaklaşık 25 litre olan kişi başına düşen meyve suyu tüketiminin Türkiye'de son yıllarda artmadığını ve 7-8 litre düzeyinde seyrettiğini söyledi.
#Özel Tüketim VergisiTamam 80’lerde hayal ettiğimiz uzay çağını yaşamıyoruz ama teknolojinin gelişmesi, bilginin çılgınca yayılması, günlük hayatlarımızdaki değişiklikler yüzlerce yeni mesleğin icat olmasına sebep oldu. Yüzlerce farklı danışmanlık alanından, teknik bir sürü meseleyi çözen meslek dalları çıktı ortaya. Hepsi saymakla bitmez ama sizler için enteresan 5 mesleği derledik.
#BilgisayarBursa'da faaliyet gösteren ve toplu sözleşme görüşmelerinin uzlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine işçileri grev başlatan meşrubat firması Aroma'nın Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mahmut Atom Duruk, "Yüzde 14,1 zam teklif etmemize rağmen işçiler greve gitti. Bu teklif şu anki yıllık enflasyon oranının yaklaşık yarı yarıya fazlası. Ama buna rağmen kabul edilmedi. Bu grev doğru değil, zam oranı teklifimiz Türkiye'nin ortalamasının üzerinde." ifadelerini kullandı.
#Tek Gıda-İş SendikasıEtin yemeklerinin en sevilenlerinden leziz kuzu incik yapımı... Ağır ateşte uzun pişirilerek hazırlanan bu ev yemeğini, temel teknik ve yapım kurallarını öğrenerek kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken uzun et pişirme tekniğini ve ağır pişirmenin lezzetlendirme sırlarını iyi kavramak.
#Ağır AteşSalatalar özenle hazırladığınız yemeklerin yanına nefis bir garnitür ya da başlı başına hafif bir öğün olarak tüketmek için ideal. Salata çeşitlerini iyi öğrenmek; hangi yaprakların hangi aromayı verdiğini ve hangi salata çeşidinin yapımında kullanıldığını bilmek mutfağın önemli temel eğitimlerinden biri.
#SalataAşırı şeker tüketiminin sağlığa zararlarını artık herkes biliyor. Ancak burada asıl suçlu meyvedeki sütteki doğal şekerler değil, özellikle aşırı işlenmiş gıdalarda ziyadesiyle bulunan ilave şekerler. Peki ilave şeker tüketimini sınırlandırmanın vücudunuzda nasıl etkiler yaptığını biliyor musunuz? Okuyunca inanamayacaksınız...
#Sağlıkİş hayatının başarılı isimlerinden QR İSTANBUL Danışmanlık Ajansı sahibi Yağmur Kalyoncu sağlık ve güzellik dünyasını bir araya getirdi. Cunda Adası’nda kaderine terk edilen Despot’ un Evi olarak bilinen eski Çocuk Esirgeme Kurumu’nu restore edip 150 yıllık tarihi dokuyu turizme kazandıran İsmail Polat ev sahipliğinde ve Remington Türkiye ana sponsorluğunda, markanın CEO’su Ilgaz Güler’in katılımı ile düzenlenen davete; Burcu Kıratlı, Halil İbrahim Ceyhan, Ebru Şallı, Ece Vahapoğlu, Pınar Hotiç, Doğuş Çabakçor, Gökhan Mumcu-Ceren Mumcu, Nefise Karatay, Su Kutlu gibi ünlü isimler katıldı.
#Sponsorlu İçerikYaşadığımız toprakların sofralarımıza en büyük armağanlarından biri zeytin ağaçları. Akdeniz’de başlayan zeytin hasadı Ege’den Marmara’ya ulaştı. Çiftçilerin dediği gibi ‘var yılı’ndayız, ağaçlar yüklü, zümrüt yeşili zeytinler sıkılıp birer sağlık ve lezzet iksirine dönüşüyor. Taze zeytinyağları şişelenirken yazar ve duyu analisti Elvan Uysal Bottoni bize bölge bölge zeytinlerimizi anlattı, şef Didem Şenol da zeytinyağı satın alırken ve kullanırken dikkat etmemiz gereken detayları paylaştı.
#Elvan Uysal Bottoniİtalya’nın düğünlerinde geleneksel olarak servis edilen ‘millefoglie alla crema’ sadece bir tatlı değil, aynı zamanda bir kutlama sembolüdür. Yüzyıllardır süregelen bu gelenek, İtalya’nın tatlı kültürünün en zarif ve etkileyici örneklerinden biri. Kutlamalarda buluşalım diye size bu hafta hem bu özel tatlının tarihini anlatacağım hem de tarifini vereceğim.
#Danilo ZannaKaradeniz ve Marmara’da su soğurken balıklar da yağlanıp lezzetleniyor. Bugünlerde tezgâhlarda artan barbun, hamsi, sardalya gibi çeşitleri klasik tariflerden farklı nasıl pişirebiliriz? Örneğin, barbunun tavası güzel olur evet ama Bodrum’daki Orkide Balık’ın meşhur ‘barbun çıtlaması’ bir başkadır. Sardalyanın zamanı geçmeden Çanakkale’deki Yalova Restoran’ın ‘asma yaprağında sardalya’sı hem pratik hem de çok lezzetli olabilir. Hayvore Karadeniz Mutfağı’nın ‘hamsi salamurası’nı şimdiden hazırlayın, kış boyunca sofranızdan eksik olmasın. Restoranlar özel reçetelerini paylaştı, Dr. Ayça Kaya da balığın faydalarını anlattı...
#Melis YılmazKahve, dünya genelinde milyonlarca insanın günlük olarak tükettiği sevilen bir içecek. Lezzet profilleri ve çeşitleriyle de kahve, zengin bir deneyim sunuyor. Kahve, sadece bir içecek değil aynı zamanda bir kültür; insanları bir araya getiren, sohbetlerin başladığı ve bağların kurulduğu bir ortam oluşturuyor.
#KahveBadem sütü, veganlar ve laktoza duyarlılığı olanlar tarafından tercih edilen içeceklerden biri. Fındık veya Hindistan cevizi gibi farklı bitkilerin sütü hazırlanabiliyor. Ancak badem sütü en sık tüketilen seçenekler arasında yer alıyor. Kıvamı, tadı ve rengiyle de farklı tariflere de lezzet katıyor. Bu sütü hazır olarak alabileceğiniz gibi evde, kendi mutfağınızda da hazırlayabilirsiniz. Peki evde çiğ badem sütü nasıl yapılır, kaç gün dayanır? Tüm yapılış aşamalarını sizin için derledik. Şimdiden afiyet olsun...
#Badem SütüBüyüme çağındaki çocukların ağız ve diş sağlığı günümüzde anne-babaların öncelikleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Haleon Türkiye Uzman Kanalı Direktörü Devrim Şimşek’in de katkılarıyla, ağız ve diş sağlığı ile ilgili önemli tüm detayları sizin için derledik.
#Sponsorlu İçerikVietnam ve Brezilya gibi önde gelen kahve üreticilerinin yaşadığı kuraklığın ucu, Türkiye’deki beyaz yakalıya kadar ulaştı. Küresel kahve fiyatları rekor seviyelere çıkınca, yurtiçinde bir bardak karton kahvenin fiyatı 150 lirayı aştı. Sektör temsilcileri, hem fiyatların geldiği seviye hem de evden çalışmanın yaygınlaşmasıyla kahve demleme ekipmanları ile kahve makinesi satışlarında sert artışlar olduğunu anlattı. Kahve zincirlerinde satılan bir bardak espresso kahve çeşidi 70 TL’den başlarken; evde bir bardak Americano, cappuccino, latte ya da mocha içmenin maliyeti 22 liraya geliyor.
#KahveTürkiye'de yalnızca Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde üretilen şerbetçi otunun hasadı ilçe genelinde başladı. Bu ürünün ilaç sanayinde de kullanıldığını dile getiren Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, şerbetçi otunun 1974'ten bu yana bölgenin ana gelir kaynaklarından birini teşkil ettiğini, ilçenin yüzde 80'e yakınının bu sektörden emekli olduğunu söyledi. Kooperatif başkanı Zafer Kozpınar ise Türkiye'de sadece burada yetiştiriliyor. Kanser tedavisinde de kullanıldığını biliyoruz." dedi.
#BilecikBitkilerin uçucu yağını ve içindeki ilaç hammaddesinin çıkarılıp satıldığı zaman normal bitkiye oranla 9 kattan 30 kata kadar artan bir ekonomik değerin oluştuğuna dikkat çeken Enver Olgunsoy, “Bu bitkileri ekonomiye kazandırarak, Kınık’ı ve ülkemizi bu alanda önemli bir konuma getirmek istiyoruz. Kınık’ın başına talih kuşu kondu” dedi.
#1Aşırı işlenmiş gıdalar son dönemde sık sık sağlığa olan zararlarıyla gündeme geliyor. Peki bu yiyecekler neden adeta bağımlılık yapıyor? Daha da önemlisi bunları yemeyi bıraktığımızda vücudumuzda neler yaşanıyor? Kariyerinin önemli bir kısmında bu yiyecekleri üreten şirketlerle çalışan ancak katıldığı bir podcast yayınından sonra aşırı işlenmiş gıdaları hayatından tamamen çıkaran uzman anlattı.
#SağlıkÖğünlerinizde doyurucu salatalar olsun istiyor ama zeytinyağı-limon-sirkeden daha farklı tatlar arıyorsanız bu yazı sizin için. Avokado, tahin gibi malzemelerden faydalanabilir, sirke bazlı sosları çilek, fesleğenle çeşitlendirebilirsiniz. Şef Altuğ Tezer’den lezzetli bir salata sosu için öneriler ve tarifler aldık...
#SalataAşırı işlenmiş gıdalar günümüzde beslenmenin önemli bir bölümünü oluşturuyor. Üstelik birçoğumuz yiyip içtiğimiz şeylerin bu kategoride olduğundan bile habersiziz. En kötüsü de "sağlıklı alternatifler" olarak tüketilen pek çok şey de aşırı işlenmiş gıdalar arasında yer alıyor. Peki aşırı işlenmiş gıdaları nasıl ayırt edebiliriz?
#BeslenmeÇoğumuzun zaafı olan tatlılar aynı zamanda vegan mutfaklarda en çok zorlanılan konulardan. En ince ölçülerle pişen tarifler genellikle hep onlar, bu yüzden de malzeme değiştirmek kolay değil. Bayramda dışarıdan sipariş vereceğimiz adresler de sınırlı olduğu için birkaç temel mantığı doğru kavrayıp kendi tatlılarımızı hazırlamak en rahatı.
#VeganSinemada film keyfi deyince birçok kişinin aklına patlamış mısır geliyor. Peki sinemada mısır satmak ilk olarak kimin aklına ve ne zaman geldi? Cevabı tarihin tozlu sayfalarında gizli...
#ABDSarımsak bizim mutfağımızda oldukça önemli bir yere sahip. Hem yemeklere lezzet veriyor hem de sağlığımıza sayısız faydası var ancak dönem dönem sarımsakla ilgili tartışma yaratan haberler gündeme geliyor. Şimdi de Çin sarımsağında insan dışkısı iddiası ortaya atıldı. Uzmanlar, Çin sarımsağının ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceği konusunda uyarıyor. Peki Çin sarımsağı ile yerli sarımsağı nasıl ayırt edeceğiz? Kaliteli sarımsak nasıl anlaşılır? Çin sarımsağı tüketimi hangi sağlık sorunlarına neden olabilir? Uzmanlarla konuştuk.
#SarımsakAşırı işlenmiş gıdalar son dönemde gündemden düşmüyor. Geçtiğimiz günlerde yayımlanan 30 yıllık bir araştırma da bu gıdaların insan sağlığı üzerindeki etkileri üzerine çarpıcı veriler içeriyor.
#Aşırı İşlenmiş GıdaGenellikle ağız kokusunu gidermek için kullanılsa da karanfilin faydaları bildiklerimizden çok daha fazla…. Karanfil sindirimi kolaylaştırmasından mide ağrılarını gidermeye kadar pek çok şeyde etkili. Hem bütün hem de toz halinde kullanılabilen karanfil içeceklere ve yiyeceklere güzel aroma veriyor. Peki, karanfilin faydaları bunlarla sınırlı mı? İşte kendisi küçük etkisi büyük karanfilin bilinmeyen faydalarını Diyetisyen Gülhan Koca anlatıyor.
#KaranfilYeniköy’de üç ay önce açılan Lokanta Limu mumla aradığımız o müdavim lokantasının ta kendisi. İster mezelerle doyun, ister ara sıcağından ana yemeğine uzun bir sofra kurun... Öğlenleri şef elinden esnaf yemekleri de sunan mekânın arkasında güzel bir güç birliği var.
#Gaye ŞahinParmigiana di melanzane sevgim, her katmanında bir hikâye, her ısırıkta bir tutku keşfetmekle ilgili... Patlıcanın hafif kızartılması bu özel malzemenin doğal tatlılığını ortaya çıkarır. Ardından her bir patlıcan dilimi, yoğun bir domates sosu ve peynir çeşitleriyle kucaklaşır. Fırında pişerken evin içine yayılan mis gibi kokusuysa iştah kabartır.
#Parmigiana Di Melanzane