Beşiktaş'ın yeni transferi Milot Rashica, kulüp dergisine röportaj verdi. Galatasaray'da kiralık geçirdiği sezonun ardından Beşiktaş'a transferini anlatan Rashica, Kosova'daki zorlu şartlarda yetişip bugünlere gelme serüveninden de bahsetti.
#RashicaSimge Sağın’la yüz yüze ne zaman tanıştık, hatırlamıyorum. Ama ben onu tanımadan önce de dinlerdim. Şu an zirvede. Eminim önümüzdeki senelerde hem yerini sağlamlaştıracak hem daha çıkılması gereken ne kadar basamak varsa çıkacak.Hem arkadaş kontenjanından hem sahnesini sevdiğimden İstanbul’daki Jolly Joker’lerde ne zaman çıksa giderim onu dinlemeye. Arada dertleşir, konuşur, sıkıntılarımızı ve mutluluklarımızı da anlatırız birbirimize. Bu kez bayram sohbeti için bir araya geldik. Gülşen’le kıyaslanmasından rahatsız olup olmadığını, Icardi mevzusunu, albüm planlarını anlattı. Son dönemde gündeme gelen “Aldatan dürüst olup söylerse aldatmış sayılır mı” sorusunu da “Hadi oradan! Öyle saçmalık mı olur?” diye yanıtladı. Vallahi Simge sıcacık mesajlar verdi bu söyleşide...
#Simge SağınAvrupa kıtasının başkentleri arasında yerini almakta olan Tiran, Türkiye'ye konum olarak oldukça yakın bir mesafede yer almaktadır. Tiran şehrini merak eden pek çok insan Tiran nerede, nerenin başkentidir? Tiran nasıl bir yer, nesi meşhur? Gezilecek yerler konularını tüm detayları ile derledik.
Yemyeşil doğası, taş evleri ve masmavi plajlarıyla Kuzey Ege’nin gözde adreslerinden biri olan Ayvalık’ın derinlikli ve çok katmanlı bir yemek kültürü var. Tam karşısındaki Midilli Adası ve Girit Adası’ndan gelen Türk ailelerin etkisiyle şekillenen yöre mutfağında özellikle mezeler öne çıkıyor. Bu yaz yolunuz Balıkesir’in bu güzel ilçesine düşerse en iyi lezzet durakları da listenizde olsun.
#AyvalıkBeklenen gün sonunda geldi, yarın akşam yeni yıl için geri sayacağız. Evinde misafir ağırlayacaklar veya aileye sofra kuracaklar için de telaşı bol bir dönem... Eğer alışverişi bugüne bıraktıysanız mezeden şarküteriye, peynirden tatlıya masamızı zenginleştirecek lezzetlerin en iyilerini bulabileceğimiz İstanbul’daki adresleri jürimize sorduk.
#Yeni YılArnavut ciğeri sevilen sokak lezzetlerimizden biridir. Masterchef Arnavut ciğeri tarifi ile günün aranan yemekleri arasında yer alıyor. Arnavut ciğerinin yumuşak olması içinse bazı püf noktalarının uygulanması gerekiyor. Peki, Arnavut ciğeri nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte, Arnavut ciğeri tarifi ve malzemeleri...
#Arnavut CiğeriTatil beldelerinde balık-meze, pizza, ‘fine dining’, pek çok seçenek bulabiliyoruz ama damağımız arada kuru fasulye, pilav, dolma gibi ev yemeklerini de arıyor. Yöresinin yerel malzemelerini mutfağa taşıyan, hesaplı ve doyurucu esnaf lokantalarını jürimize sorduk...
#Ev YemeğiEn ilginç ve en büyüleyici doğal alanlardan biri olan Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı, Kuşadası ve Söke arasında konumlanıyor. Önceki yazımda parkın koylarından, bitki ve canlılarından söz etmiştim, bu yazımda ise etrafındaki tarihi değerleri aktaracağım...
#1Kurban Bayramı’na artık sayılı günler kaldı. Hafta sonuyla birlikte toplamda 9 günü bulacak tatil, bir nefes alma fırsatı olacak. Biz de uzmanlarımıza ‘Bayram tatilinde bütçeyi çok da zorlamadan nereleri keşfe çıkmalı?' diye sorduk. 10 şehirden birbirinden güzel 15 öneri sundular...
#TatilYaptığı haberlerle birçok kez Pulitzer kazanan, Amerika’nın siyasi analizleri ile de ünlü ve saygın gazetesi The New York Times Türkiye’deki seçim sonuçlarını yorumlamaktan sıkılmış olacak ki sofralarımızın sağlıklı ve görece ekonomik, geleneksel yemeği çılbırı manşete taşıdı.
#HollandaBaşlıktaki cümleyi Sivas’ta sık sık duydum ve bu eğlenceli lafı çalmadan duramadım. Şaka bir yana, bu kentin Türkiye’nin en özel mutfaklarından birine sahip olduğunu düşünüyorum. Özellikle malzemesinden yapımına benzerlerinden ayrılan öyle nefis bir köftesi var ki bence bundan sonra favori tariflerinizden biri olacak.
#Sivas KöftesiGeçtiğimiz hafta sonu batıdan doğuya uzanan gastronomik bir tur yapma fırsatım oldu. Önce Ege’nin hatta Türkiye’nin yeme-içme kültüründe her geçen gün çıtasını yükselten kasabası Urla’daydım. Ardından da Güney Doğu Anadolu’nun mutfağıyla, yemekleriyle haklı bir üne sahip kenti Gaziantep’e gittim.
#Müge AkgünYazın bunaltıcı havası yerini sonbaharın serinliğine bırakıyor. Bu güzel mevsimle kültür-sanat sezonu da açılıyor. 17. İstanbul Bienali’ni ve İstanbul Tiyatro Festivali’ni heyecanla bekliyoruz. Kings of Convenience ve Travis konserlerini iple çekiyoruz. Bir Orhan Pamuk kitabı ve ‘Black Panther’ filmi yolda... Bizi bekleyen filmler, oyunlar, konserler, kitaplar, albümler ve sergileri alanında uzman gazetecilere sorduk. Yeni yerler keşfetmek isteyenleri de unutmadık.
#Kültür-Sanat SezonuGeçtiğimiz akşam üzeri sağanak yağışın olduğu saatlerde Bursa Gastronomi Festivali tanıtım toplantısına katıldık. Ülkemizin gastronomisiyle ön plana çıkan doğu ve güney doğu kentlerine yaptığım gezilerde yaşadığım şehir Bursa’da benzer bir çalışmanın yapılıp yapılamayacağı konusunu düşünmüştüm.. Aslında bir şehrin gastronomisi sadece caddede yürürken gördüğünüz lokantalardaki yemeklerden ibaret değil, şehrin yaşam kültürü içinde evlerde günlük yaşamın bir parçası olarak komşularla, aile fertleri ile sıradan bir günde yenen veya bir bayram günü paylaşılan yemekte o şehrin yemek kültürünün çok özel bir parçası olabilir. Demek istediğim hiç beklemediğiniz bir anda bir Bursa evinde size ikram edilen bir börek, kurabiye hayatınızda yediğiniz en iyi lezzet olabilir.
#Uğur ÇELİKKOLZengin demografik yapısıyla doğasının nimetlerini mutfakta bir araya getirip harmanlayan Düzce, başka hiçbir ile nasip olmayan gastronomik bir özgünlüğe sahip. Çerkes, Abhaz, Gürcü, Laz, Boşnak gibi 20’ye yakın etnik grubun yarattığı lezzet çeşitliliği tek başına bölgeyi ziyaret etme sebebi.
#HürriyetYunan adalarından Patmos, tam bana göre. Ne çok büyük ne çok küçük. Ne bir ‘vur patlasın çal oynasın’ tipi parti adası ne de aşırı sessiz. Okuyucularım en sevdiğim mekânının Tsipouradiko olduğunu bilir. Taraması, marine edilmiş çiğ balıkları, fava üzerinde gelen karamelize ahtapotu… Ucuz ve güzel mezeler içinse adres Houston.
#PatmosYaz sonu kimimiz için tatile gitmenin tam zamanı, kimimiz içinse dönüş vakti. İstikamet hangi yöne olursa olsun, yolculuğun en sevilen taraflarından biri de o güzergâhtaki en iyi mekânların, en lezzetli yemeklerin peşine düşmek... Köfteden tosta, kokoreçten pirzolaya molamızın tadına tat katacak,hatta yolumuzu uzatmamıza değecek en iyi yol üstü lezzet duraklarını jürimiz seçti.
#TatÇeşme’nin en güzel koylarından biri olan Ayayorgi, masmavi deniziyle öne çıkıyor. ‘Eğlence’ denilince ilk akla gelen koylardan biri olan Ayayorgi, rüzgar almayan konumuyla yerli ve yabancı turistlerin gözdesi. Şu anda koyda 7 plaj, 1 restoran, 3 otel olmak üzere 11 mekan bulunuyor. Her kesime hitap eden Ayayorgi’de damak zevkinize göre tercih edeceğiniz bir mekanda yemek yiyebilir, happy hour partilerine katılarak ünlü sanatçılarla eğlenebilir, hatta konaklama seçeneklerinden birini değerlendirebilirsiniz.
#1Burcu Güneş neden korktu, Seren Serengil kim için sabaha kadar ağladı, harçlıklarıyla çocuk yaşta dövize yatırım yapan kim, bayramlığını hâlâ saklayan hangi şarkıcı… Tanınmış isimlere bayramın onlar için ne anlama geldiğini ve unutamadıkları bayram anılarını sorduk; bayrama dair özlemlerini dinledik. İyi bayramlar...
#Bayram AnılaıHem şeker, hem tuz hem de yağla barışık bir sebze bu... Mutfağımıza önce turşusu girdi, sonra reçeli... Zamanla dolması, kayganası, böreği, pilavı, mücveri vazgeçilmezlerimiz oldu. Çeşit çeşit yemeğini sofralarımıza taşımamız da gösteriyor ki hepimiz birer patlıcan tutkunuyuz...
#Patlıcan