antakya yemekleri haberleri sayfasında antakya yemekleri hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 280 antakya yemekleri haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Ülkemizin lezzet bakımından önde gelen birçok şehrine gittim, harika yöresel yemekler tattım ama UNESCO Gastronomi alanında ‘yaratıcı şehirler’ listesine girmiş olan Hatay’a bir türlü gidememiştim. Ta ki geçtiğimiz hafta sonuna kadar. Aylar öncesinde aldığımız uçak biletiyle uzun zamandır niyetlendiğimiz seyahati gerçekleştirmiş olduk. İşte Antakya’nın damak çatlatan lezzetleri…
#Antakya LezzetiTatlı denildiğinde akıllara gelen Hatay'a özgü lezzetlerden biri olan ve unutulmaya yüz tutan hünkar külahı, Antakya Gastronomi Derneği tarafından yeniden hayat buluyor. Hünkar külahı, Antakya Gastronomi Derneği ve Hataylı tatlı ustalarının çabalarıyla yeniden raflarda yer buluyor.
#AntakyaBeklenen gün sonunda geldi, yarın akşam yeni yıl için geri sayacağız. Evinde misafir ağırlayacaklar veya aileye sofra kuracaklar için de telaşı bol bir dönem... Eğer alışverişi bugüne bıraktıysanız mezeden şarküteriye, peynirden tatlıya masamızı zenginleştirecek lezzetlerin en iyilerini bulabileceğimiz İstanbul’daki adresleri jürimize sorduk.
#Yeni YılBir şehrin kültür belleğinin en güzel yansıması sofralardır. Yüzyıllardır farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan Hatay’ın mutfağı farklı kültürlerin sentezi, bu yüzden de ‘Medeniyetler Sofrası’ diye biliniyor. Depremlerden sonra sadece Hataylıların değil, artık hepimizin bir yanı yaralı ama diliyoruz ki o güzel sofralar tekrar kurulsun.
#HatayOnlarca kafe, bar, sahne, meyhane... 10 sene öncesi daha iyiydi ama daha geçen yıla kadar hâlâ kent nabzının attığı, müziğin kahkahaya karıştığı canlı bir bölgeydi Asmalımescit ve onun birbirini kesen dört-beş sokağı. Semtin pandemideki ve hafızalarımızdaki halleri arasında hızlı bir tura var mısınız?
#YazarÜlkemizin lezzet bakımından önde gelen birçok şehrine gittim, harika yöresel yemekler tattım ama UNESCO Gastronomi alanında ‘yaratıcı şehirler’ listesine girmiş olan Hatay’a bir türlü gidememiştim. Ta ki geçtiğimiz hafta sonuna kadar. Aylar öncesinde aldığımız uçak biletiyle uzun zamandır niyetlendiğimiz seyahati gerçekleştirmiş olduk. İşte Antakya’nın damak çatlatan lezzetleri…
#Antakya LezzetiTatlı denildiğinde akıllara gelen Hatay'a özgü lezzetlerden biri olan ve unutulmaya yüz tutan hünkar külahı, Antakya Gastronomi Derneği tarafından yeniden hayat buluyor. Hünkar külahı, Antakya Gastronomi Derneği ve Hataylı tatlı ustalarının çabalarıyla yeniden raflarda yer buluyor.
#AntakyaÇok kültürlü yapısını tarih boyunca korumuş olan Antakya’da yüzyıllardır bir arada yaşayan, etnik kökenleri, dinleri farklı birçok topluğun harmanladığı benzersiz lezzetler; 17 – 25 Şubat tarihleri arasında öğle ve akşam yemeklerinde Bilkent Otel Akdeniz Mutfağı’nda lezzetseverlerle buluşuyor.
Geçen hafta, İtalya’nın İsviçre sınırındaki Como Gölü’ne gittim. Üç bacaklı gölün etrafını büyülü dağlar sarmıştı. Masmavi bir su, insanın düşlerini zorlayan birbirinden lüks villalar, küçük köyler, zirvede kartal yuvası gibi evlerle Como insanı sarıp sarmalıyor, kendine âşık ediyordu.
Türkbükü’ndeki Maçakızı Hotel’de düzenlenen Med Bodrum festivali, dünyaca ünlü şefleri ağırladı. Daha önce bu tip festivallerde kötü deneyimler yaşadığım için katılmakta tereddüt etmiştim. Ama iyi ki gitmişim, çünkü Bodrum’daki bu organizasyon uluslararası standartlarla kıyaslarsak bile gerçekten her şeyiyle mükemmeldi.
#Vedat MilorTopraklarında yetişen birbirinden özel malzemeleri ve yemekleriyle Hatay, Türk mutfağı için de ayrı öneme sahip. Coğrafi işaret tescili kazanan beyaz balkabağının kullanım alanlarını ‘Antakya ve Yemekleri’ kitabının yazarı Jale Balcı anlattı, kitabındaki çıtır kabak tatlısının tarifini de paylaştı.
#Balkabağı