Kanser düşmanı olarak bilinen altın karışım nasıl yapılmalı? Altın karışımın içinde hangi malzemeler kullanılmalı? Altın karışım neden bu kadar popüler? Kansere karşı doğal antibiyotik olarak görülen altın karışım tarifi ve mucizevi faydalarını ele alalım...
#Altın KarışımBana hangi malzeme olmadan yemek yapamazsın diye sorsalar çok büyük bir ihtimalle cevabım tuz olur. Doğru miktarda tuz, lezzeti yakalamanın en temel adımı. Aşçı olduktan sonra hayatıma ‘doğru zamanda tuzlama’ diye bir terim girdi. Yapacağım yemeğin ne olduğuna ve ihtiyacıma göre eğer tuz içine işlesin ve suyu çıksın istersem malzemeleri önce, eğer suyu çıkmasın, kendini salmasın istersem son anda tuzlarım. Aslında iyi yemek yapmanın neredeyse birinci kuralı ne zaman tuzlayacağını bilmek diyebiliriz.
#Didem ŞenolSağlıklı ekmek herkesin hakkı. Kendi pişirdiğiniz, içinde ne olduğunu bildiğiniz ekşi maya ekmekler için bu yazıyı sabırla okuyun ve korkmadan uygulayın. Hazır mayalı ekmekler de yapabilirsiniz tabii; isteyene sandviç, isteyene de pirinç ekmeği tarifim var.
#Ekşi MayaTemelde un, yumurta ve ekmek kırıntısına bulama işlemini tasvir eden paneleme tekniği aslında sanıldığı kadar da zor değil. Ancak altın sarısı renginde, çıtır çıtır kızarmış şnitzeller veya balık filetoları hazırlamak için işin birkaç püf noktası var. Şef Altuğ Tezer’den bunları öğrendik.
#Paneİtalyan mutfağının en güzel yaz lezzetlerinden biridir friselle al pomodoro. Çocukken bana anneannem hazırlardı. Masaya koyduğunda odanın içine harika bir domates ve baharat kokusu yayılırdı. O zamanlar, taze malzemelerle yapılan bu sade ama nefis atıştırmalık, ailemizin bir araya gelmesini ve sohbet etmemizi sağlayan güzel bir bahane olurdu.
#İtalyan MutfağıBizler, hikayelerin son ve en keyifli kısımlarını görüyoruz. Bizlere kadar geliyorsa zaten orada başarıyı var sayıyoruz. Oysa tüm bu öykülerin gerisinde ve görünmeyen kısmında zorluklar, azim, tutku, inanmak, yılmamak var.
#Sponsorlu İçerikErzincan'ın İliç ilçesinde 13 Şubat tarihinde meydana gelen toprak kaymasında göçük altında kalan 9 işçiyi arama faaliyetlerinin heyelan riski nedeniyle durdurulmuştu. Yaşanan facia sonrası tutuklanan şirket çalışanlarının ifadeleri ortaya çıktı. İfadelere göre, önceden belirtiler verdi ve maden sahasında 1 gün önce dinamit patlatıldı. Çalışanlardan Soysal Doğan ise ifadesinde, 'Çatlakları kontrol ederken alanın hareketlenmeye başladığını fark ettim ve alandan koşarak uzaklaştım. Alan komple kaymaya başladı, kendim güvenli bir alana gittim.' dedi. Raporlamadan sorumlu Kanadalı Jain Ronald Gulle ise , 'Amerika’daki merkeze bu durumu saat 11.00’de bildirdim. Bana 2022 yılı Ağustos ayında 8 metre olması gereken yüksekliğin geçildiği bildirildi. Olay günü sahaya çıktığımda küçük çatlaklar gördük.' ifadelerini kullandı.
#ErzincanMevsim güzeli mandalinayı tüm kek tariflerinde kullanabilir, makarondan şekerlemeye onunla yeni lezzetler yaratabilir ya da erimiş çikolataya batırarak pratik bir kahve atıştırmalığına dönüştürebiliriz. Pırasa, kereviz ve yerelması gibi zeytinyağlıya çok yakıştırdığım kış sebzelerine de muhakkak katıyorum.
#GastronomiHenüz sektörde çalışan çok fazla vegan şef yok. Ama üniversitelerin vegan kulüpleri bu konuda çok aktif, bitki temelli lezzetlere ilgi duyan birçok gastronomi tutkunu genç yetişiyor. Ben ve restoran ekibim katıldığımız birkaç okul etkinliğinden aldığımız enerjiyi mutfağımıza yansıttık. İspanyol esintili tarifler hazırladık.
#ZeytinyağıBazen pratik bir atıştırmalık, bazen de gurme bir lezzet olarak sofralarımızda yer alan pizza çeşitlerini siz de evinizde kolayca yapabilirsiniz. Yeter ki ilk adımı atın ve harika bir pizza hamuru hazırlamanın püf noktalarını öğrenin! İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz basit bir pizza hamuru tarifi…
#İncili Gastronomi RehberiÇorbadan mezeye, ana yemekten tatlıya bugünlerde mutfaklarda tatlı bir iftar hazırlığı telaşı var. Neler yapacağınız konusunda kararsızsanız veya daha önce denemediğiniz tatlar peşindeyseniz Gaziantepli tanınmış şef Doğa Çitçi’nin önerilerine göz atın. Doğa Şef, Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen bölgeye özgü, leziz mi leziz tarifler veriyor.
#Kilis Mutfağıİkilemli soruların bu haftaki konuğu, Kanal D’de yayınlanan “O Kız” dizisindeki “Sitare” karakteriyle göz dolduran Sezin Akbaşoğulları. Güzel oyuncuyla sinemayı, televizyonu, Yeşilçam’ı, İstanbul’u ve aşkı konuştuk: “Neden bilemiyorum açıkçası, sakin biriyim genel olarak. Bir renk olsam deniz mavisi bana daha uygun sanki.”
#Sezin Akbaşoğullarıİkilemli soruların bu haftaki konuğu, Kanal D’de yayınlanan “O Kız” dizisindeki “Sitare” karakteriyle göz dolduran Sezin Akbaşoğulları. Güzel oyuncuyla sinemayı, televizyonu, Yeşilçam’ı, İstanbul’u ve aşkı konuştuk: “Neden bilemiyorum açıkçası, sakin biriyim genel olarak. Bir renk olsam deniz mavisi bana daha uygun sanki.”
#O KızSosunu pişirip cheesecake üzerine dökebilir, peltesini hazırlayıp rulo pasta arasına sürebiliriz. Kekleri mandalinalı kremayla süslemeyi de çok seviyorum. Ama bu hafif mayhoş meyveyi sadece tatlılarda kullanmıyorum. Zeytinyağlı kerevize ve fırınlanmış pırasaya çok yakıştırdığım mandalinayla salata ve Uzakdoğu usulü bir tavuk yemeği yapmak da şahane oluyor.
#CheesecakeKaliteli yerli susamdan taze yapılan bir tahinin tadı öyle farklı bir boyutta ki... Bir daha elinizin hazır kavanozlara gitmesi zor. Böyle lezzetlisini tadınca hemen bu işin inceliklerini, onu bu kadar güzel yapabilecek tüm unsurları araştırmaya başladım. Gelin birlikte hem evde tahin yapalım hem de bitki temelli fudge ve brownie tariflerime kıvam katalım...
#TahinYazın son demlerinde tezgâhlardaki erik çeşitleri de arttı. Anjelika, mürdüm, mirabelle... Kekten tarta, crumble’dan pestile erikler içine girdiği her şeyin lezzetini katlıyor. Yahnilere de çok yakışan bu nefis meyveyle Uzakdoğu usulü bir sos yapıp tavuk yemeklerinin veya böreklerin yanında sunabilirsiniz.
#ErikBir masanın etrafında toplanıp panzerotto yediğimiz samimi akşam yemeklerinde içim huzurla dolar. İtalya’nın en popüler sokak lezzetlerinden biri bu... Domates ve mozzarella peyniri dolgulu; biraz pişiyi biraz çiböreği andıran bu çıtır hamuru yediğimde nerede olursam olayım kendimi Puglia’da hissederim.
#PanzerottoDışı altın sarısı, içi yumuşacık ve süper lezzetli! Et yemeyi sevenlerin bir kez tadınca vazgeçemeyeceği müthiş bir yemek, ‘cotoletta alla Milanese’... Özel günlerde, sevdiklerime yapmaya bayılıyorum, övgüler alınca da çok mutlu oluyorum. Siz de aile yemeklerinizin en konuşulan ismi olmak istiyorsanız bu yemeği mutlaka pişirin.
#Cotoletta Alla MilaneseAğrılı hemoroidleriniz varsa, çoğu urumda hemoroid tedavisi için ilaca başvurmanıza bile gerek yoktur. Bitkisel çaylar da dahil olmak üzere deneyebileceğiniz hemoroid için birçok ev ilacı mevcuttur. Peki, Basura iyi gelen bitkiler nelerdir ayrıntıları ile derledik.
#Basurİster krepten yapıp yağda kızartın, ister hazır yufkayla sarıp fırında pişirin. Bu sıcak günlerin en pratik öğünleri benim için ‘avcı’sından çiböreğine, hatta hamursuz pişen türlü versiyonuna çeşit çeşit yaz börekleridir... Günün her saatinde, çocuklara veya misafirlere sunabileceğiniz bu tariflerimi kabak, patlıcan gibi sevdiğiniz mevsim malzemeleriyle dilediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz.
#Yaz Böreği