Londra Yunus Emre Enstitüsü, bu yıl 6’ncı kez katıldığı Londra El Sanatları Haftası’nda (LCW), geleneksel sanat atölyelerinin yanı sıra Türkiye’nin gastronomi şehirlerinin başında gelen Hatay, Malatya ve Gaziantep mutfaklarından deprem yararına düzenlediği atölyeleriyle yer aldı.
#AVRUPADAN HABERLondra El Sanatları Haftası’na bu yıl altıncı kez katılacak olan Londra Yunus Emre Enstitüsü, geleneksel sanat atölyelerinin yanı sıra Türkiye’nin gastronomi şehirlerinin başında gelen Hatay, Malatya ve Gaziantep mutfaklarından deprem yararına düzenlediği atölyelerle yer alacak.
#LondraAltta bisküvili, kıtır bir katman... Arasında taze peynirli, yumuşacık bir harç... Üzerinde de damak zevkinize göre meyveli veya çikolatalı bir sos... Son yıllarda bisküvi tabansız ve sossuz hazırlanan San Sebastian usulü de çok revaçta. Tatlı ve tuzlunun harmanlandığı, hafif ama bir o kadar lezzetli cheesecake’lerin en iyileri nerede yenir, jürimize sorduk.
#CheesecakeTermal sularda vakit geçirmek acıktırır, iştah açar. Ben de belli başlı termal kentlerimizin en iyi yemek adreslerini vereceğim bu hafta size. Tatlısından kebabına, şık restoranlarından esnaf lokantalarına… Gitmişken uğramadan dönülmeyecek lezzet adreslerini not edin.
#HürriyetHavaalanından şehir merkezine doğru yol alırken etrafı sağlı sollu kaplamış, bembeyaz çiçeklerle dolu yüzlerce kayısı ağacını görünce “Malatya gelinliğini giymiş” deyişinin ne olduğunu idrak ettim. Şehri gezip sofralarına oturdukça ve kendine has lezzetlerini tattıkça da neden bir seyahat meraklısının yolunu buraya düşürmesi gerektiğini anladım.
#MalatyaGazi Üsteğmen Serdar Öztürk Ergenekon davası kapsamında 2009’da tutuklanarak 4 yıl 9 ay hapis yattı. Beraat edince AİHM’ye gitti ve ‘haksız tutukluluk’ gerekçesiyle 1 milyon Euro tazminat talep etti. Adalet Bakanlığı, barışçıl çözüme gidilmesi ve lütuf hakkı kapsamında 500 Euro önererek, Öztürk’ün davadan vazgeçmesini istedi.
#Serdar ÖztürkDivan Ankara Cluster Executive Chef’i ve Chaine des Rôtisseurs üyesi olarak Ali Açıkgül, dünyanın en iyi 22. restoranı olan Michelin yıldızlı Le Gavroche Restaurant’ta çalışan Şef Tolgar Mireli ve dünyanın en iyi 100 restoranından biri olan Michelin yıldızlı Restaurant Hubertus’ta çalışan Şef Kevin Förster, özel hazırladıkları mönülerini, bu akşam Ankaralılara sunuyor.