Güncelleme Tarihi:
Türk ve dünya mutfağından en özel tatlıların yer aldığı festivale Başkentliler büyük ilgi gösterdi. AVM’nin 20’inci yılı dolayısıyla organize edilen, Türkiye’nin dört bir yanından 30’a yakın tatlı firmasının yer aldığı festivalde soğuk baklava ilk kez başkentlilerin beğenisine sunuldu. Soğuk baklavanın üreticisi olan tatlı ustası Sıtkı Altunbay, tatlının soğuk olarak ikram edildiğini, şerbetinin sütle yapıldığını ve üzerine çikolata döküldüğünü söyledi. Türk lezzetlerini dünyaya tanıtan şef olarak bilinen Ali Açıkgül de “San Sebastian Cheesecake” ile festivaldeki yerini aldı. Ziyaretçilerin uğrak noktalarından birisi de “Ejderha Nefesi” adı verilen ve mısır gevreklerinin sıvı nitrojen ile soğutulması sonucu oluşan soğuk cips standı oldu. Soğuk cipslerin üreticisi Pelin Karakaya, bu cipsleri yiyenlerin ağzından ve burnundan duman çıktığını, gençlerin ve çocukların çok hoşuna gittiğini belirtti. Festival bu akşam saat 22.00’de sona erecek.