Gastronomiye bilimsel yaklaşım

Güncelleme Tarihi:

Gastronomiye bilimsel yaklaşım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2012 00:00

Gastronomi merkezi “Mutfakta Her Şey”, seçkin isimlerin katıldığı kokteylle açıldı. Üç farklı dalda hizmet verecek olan gastronomi merkezinin açılışını Taluğ, projenin üniversitenin halkla buluşması yönünde atılan adımlardan biri olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

NENEHATUN Caddesi’ndeki Ankara Üniversitesi Evi (ANKEV)’de kurulan Mutfakta Her Şey Gastronomi Merkezi’nin açılışını Ankara Üniversitesi Rektörü Cemal Taluğ yaptı. Açılışa katılanlar arasında Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcıları Argun Karacabey, Yasemin Yalım ve Nilgün Halloran da yer aldı. İşletme müdürlüğünü Bahar Açıkgül’ün, yönetici eğitmen şefliğini Gizem Nur Öğüten’in yaptığı merkez, güç farklı alanda hizmet veriyor. “Mutfak Dükkan” isimli bölümde organik ve doğal ürünler satışa sunuluyor. Chef Akademi bölümünde ise hobi kurslarından doğum günü etkinliklerine, çocuk kurslarından profesyonel eğitime kadar çeşitli alanlarda eğitim veriliyor. Chef’s Table ise dünya mutfaklarının araştırıldığı ve Türk mutfağının geliştirilmeye çalışıldığı bir ar-ge bölümü.
Merkezin açılışını yapan Cemal Taluğ, projenin Ankara Üniversitesi’nin halkla buluşması yönünde atılan adımlardın biri olduğunu söyledi. Bahar Açıkgül de, uzun yıllardan kendi evinde doğal ve organik besinler kullandığını, bu besinlerin çocuk gelişiminde büyük rol oynadığını belirtti. Açıkgül, “Eşim Ali Açıkgül’le tanıştıktan sonra çocukluğumdan beri önem verdiğim doğal beslenmede malzeme seçimi kadar kullanımının da önemli olduğunu öğrendim. Eşimin 25 yıllık tecrübesinden yararlanarak bu projeyi geliştirdim” dedi.
Açılışın ardından başkentin önde gelen restoran ve otel şefleri, konuklara küçük sunumlar yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!