Her çeşidi ayrı güzel

Güncelleme Tarihi:

Her çeşidi ayrı güzel
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2022 07:00

Altta bisküvili, kıtır bir katman... Arasında taze peynirli, yumuşacık bir harç... Üzerinde de damak zevkinize göre meyveli veya çikolatalı bir sos... Son yıllarda bisküvi tabansız ve sossuz hazırlanan San Sebastian usulü de çok revaçta. Tatlı ve tuzlunun harmanlandığı, hafif ama bir o kadar lezzetli cheesecake’lerin en iyileri nerede yenir, jürimize sorduk.

Haberin Devamı

1- MÜDAVİMİ ÇOK (B.BLOK Bakery, İstanbul)

‘Creamy cheesecake’iyle adını duyuran Beşiktaş’taki işletmenin müdavimi çok, bazen önünde sıra oluyor. Bir porsiyon (47 lira) cheesecake’te iki dilim var. Bütün (432 lira) olarak da satılıyor. Mekânın beyaz çikolatalı brownie’si de ünlü. Teoman Hünal’ın favorisi. (0212) 258 31 49

Her çeşidi ayrı güzel

2- ÇİKOLATALISI... ( Lulus, Sakarya)

2019’dan beri Sapanca’da hem pastane hem fırın olarak hizmet veriyor. Kahvaltısıyla da çok sevilen bu mekânda Ebru Erke’nin gözdesi çikolatalı San Sebastian cheesecake... Dilimi 52, bütünü 380 lira.(0552) 470 01 14

Her çeşidi ayrı güzel

Haberin Devamı

3- ANKARA’NIN POPÜLERİ (San Sebastian Cheesecake, Ankara)

Brokolili, madımak otlu, hurmalı gibi farklı cheesecake tarifleriyle tanınan şef Ali Açıkgül’ün mekânı Ankara’da çok seviliyor. Sadece sipariş üzerine, bütün San Sebastian cheesecake’ler (300 lira) satılıyor. Rafet İnce’nin önerisi... (0312) 240 54 53

Her çeşidi ayrı güzel

4- SEVMEYENLERE BİLE YEDİRİR (Zula, İstanbul)

Burgerleriyle büyük başarı yakalayan Şişli’deki Zula, cheesecake’iyle de ziyaretçilerini mest ediyor. Çağdaş Ertuna “Zula’nın San Sebastian cheesecake’i, benim gibi cheesecake sevmeyenleri bile bu tatlıya aşertecek kadar başarılı” diyor. Tatlının dilim fiyatı 30, bütünü 300 lira. (0533) 148 79 90

Her çeşidi ayrı güzel

5- KİŞİYE ÖZEL ÜRETİM VAR (San Sebastian Mutfağı, İstanbul)

Ebru Erke, taze çilekle sunulan cheesecake’ini öneriyor, dilimi 40 lira. Atakent’teki mekânda kişiye özel üretim de yapılıyor; 8-10 kişilik (300 lira), 10-12 kişilik (400 lira) yaptırabilirsiniz. (0532) 350 05 00

Haberin Devamı

Her çeşidi ayrı güzel

6- İYİ MALZEME VE USTALIK (Marcel Patisserie, İstanbul)

Yeniköy’deki pastanede Neşe Aksoy Biber’in favorisi tahinli ve beyaz çikolatalı cheesecake... Biber “Tahin ve beyaz çikolata uyumu çok dengeli. İyi malzemeyle ustalığın birleştiği lezzetli bir cheesecake” diyor; dilimi 60 lira. (0212) 323 23 22

Her çeşidi ayrı güzel

7-MEYVESİ BAHÇEDEN (Tarihi Savoy Pastanesi, İstanbul)

Cihangir’de... Berrin Bal “Taze ahududulu cheesecake’in lezzeti krem beyazpeynir, günlük mandıra kreması ve beyaz çikolatadan geliyor. Ahududu sossa Savoy’a özel bahçeden toplanan günlük meyvelerle yapılıyor” diyor. Dilimi 45, bütünü 245 lira. (0212) 249 18 18

Haberin Devamı

Her çeşidi ayrı güzel

8- ÇARKIFELEK MEYVELİ... (The House Cafe, İstanbul)

Neşe Aksoy Biber’in önerisi; mango, çarkıfelek meyvesi ve beyaz çikolatalı cheesecake... Biber “Şekeri deniz tuzuyla dengelenmiş, hafif ıslak tabanıyla sevdiğimiz, özenle hazırlanmış bir cheesecake” diyor. Dilimi 59 lira. (0212) 327 17 74

Her çeşidi ayrı güzel

9- ÖZEL BİR REÇETE ( Karadeniz Pastanesi, Balıkesir)

Cunda mandıralarından gelen lor peyniri, 45 yıldan fazladır pastacılık yapan Turgay Erçağ’ın elinde özel bir reçeteye dönüşmüş. Dilerseniz üzerine vişne veya limon sosu dökülmesini isteyebilirsiniz. Dilimi 60 lira. (0266) 327 15 21

Haberin Devamı

Her çeşidi ayrı güzel

10- ÇEŞİT BOL (Maria’s Cheesecake, İstanbul)

Çilekli, beyaz çikolatalı, frambuazlı, limonlu, yabanmersinli... Berrin Bal’ın favorisi, Beykoz’daki işletmede çeşit bol. Bal “Madagaskar vanilyalı kremasıyla bu tatlı, damakları şenlendirir” diyor. Dilim fiyatı 55, bütünü 325 ira. (0216) 455 17 22

Her çeşidi ayrı güzel

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!