Alfa Yayınları haberleri sayfasında Alfa Yayınları hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 390 Alfa Yayınları haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Gazeteci - yazar Serdar Korucu, İkinci Dünya Savaşı sırasında Yahudi mülteci gemileri üzerine dünya literatürünü ve Türkiye’de yayımlanan gazete ve dergileri tarayarak konuyla ilgili Türkçedeki en kapsamlı çalışmaya imza attı: ‘Türk Basınında Yahudi Mülteciler: 1938-1945’.
#Serdar KorucuAlfa Yayınları’nın yeni edisyonu sayesinde Michael Dibdin’in yeni bir ‘Komiser Zen’ macerasını daha okuma fırsatı bulduk; ‘Ölü Lagün’ hem Zen dizisinin dördüncü kitabı hem de yazarın bütün eserleri arasındaki en başarılı üç romanından biri. ‘Zen’ polisiyeleri, ‘Siyasi polisiye nedir?’ sorusuna net bir yanıt veriyor.
#Michael Dibdin‘Sorularla 20. Yüzyıl Edebiyatımız’da Oğuz Demiralp, II. Abdülhamit’le başlatıyor 20. yüzyıl edebiyatımızı. Cumhuriyet dönemi edebiyatı kavramından değil, ‘20. Yüzyılda Edebiyatımız’ kavramından hareketle bakıyor. İşte bu ilk... Demiralp’e göre, 20. yüzyıl edebiyatımız ‘ifade özgürlüğünün kısıtlandığı baskı rejiminde’ ortaya çıkmıştır.
#Sorularla 20. Yüzyıl EdebiyatımızYavuz Saltık’ın hazırladığı ‘Öteki Trabzonspor’, Trabzon kökenli olmayıp Bordo-Mavi renklere gönül veren ya da futbol sevdasına paralel biçimde yolu bu takımla zaman zaman kesişenlerin kaleme aldığı yazılardan oluşuyor ve tarihe özel bir not düşüyor.
#Öteki Trabzonsporİskoç polisiyesinin en önemli ismi Ian Rankin’in yarattığı dedektif John Rebus’un 14’üncü macerası ‘Kan Meselesi’ yayımlandı. Failin olay yerinde intihar ettiği bir okul saldırısını araştıran Rebus, kendisi de cinayet şüphesiyle görevinden uzaklaştırılmasına rağmen katliamın sebeplerini ortaya çıkarmaktan geri durmuyor.
#Kan MeselesiCengiz Solakoğlu, ‘Koç’ta 38 Yıl: Anadolu’dan Anılarla’ kitabında belirli bir nesnellik içinde ülkemizin insanını ve yaşadığı çevreyle olan karşılıklı ilişkilerini anlatıyor. Kitapta 1950’li yıllarından bugüne ülkenin sosyokültürel resmi de ortaya çıkıyor.
#Cengiz SolakoğluPhilip Kerr’in ünlü Bernie Günther Polisiyeleri’nin 13’üncü kitabı ‘Bir Yunan Hediyesi’ yayımlandı. Bernie, bu kez Yunanistan’da, I. Dünya Savaşı’nda Yunan Yahudilerinden çalınan kayıp altınların peşinde... Gerçek bir olaydan yola çıkan Kerr, tarihle suç kurgusunu çok iyi birleştirmiş.
#Philip Kerr1915 yılında yayımlandıktan yalnızca altı ay sonra, toplum ahlakını tehdit ettiği gerekçesiyle yasaklanmış bir D. H. Lawrence klasiği olan Gökkuşağı, Alfa Yayınları Klasikler serisinden çıktı. Gökkuşağı, çağının çok ötesinde olan ve kendi kendini özgürleştirmiş bir eserdir.
#Alfa YayınlarıAlfa Yayınları, seyyah Marco Polo’nun 13. yüzyılda yaptığı yolculuklarının yer aldığı ‘Seyahatname’yi yayımlarken, İş Bankası, Laurence Bergreen’in Marco Polo biyografisini çıkardı. Böylelikle okur iki kitabı aynı anda okuyarak hem Polo hem de eseri üzerinde daha derinlikli okuma yapma şansına kavuştu.
#Marco PoloMehmet Akif’i çok yakından tanıyan Mithat Cemal’in kitabı vesilesiyle İstiklal Marşı şairi olmanın ötesinde, Osmanlı entelektüelleri içinde kendi varlığını toplumun varlığı ile özdeşleştirmiş ve bunun için edebiyat ve düşünce alanında kendisini var etmeye koyulmuş bir insanla buluşuyoruz.
#Mehmet Akif ErsoyEylülün gelişiyle kültür-sanat dünyası yeniden canlanıyor. Şehir, birbirinden etkileyici sergiler, heyecan verici konserler ve yaratıcı tiyatro oyunlarıyla, festivallerle dolup taşacak. Okumaya doyamayacağımız kitaplar, yepyeni ya da sezonu açan mekânlar, harika filmler de cabası... Özetle yeni sezon, kaçırılmaması gereken eşsiz deneyimlerle dolu. Biz de bu şölende öne çıkanları alanında uzman isimlere sorduk. Ajandanızda bol bol yer açın.
#Uygar TaylanFonda dalga sesleri varsa, güneş tenimizi tatlı tatlı ısıtıyorsa, sırtımızı da şezlonga dayadıysak plaj çantamızdan kitapları çıkarabiliriz. Peki, bir macera mı, dram mı yoksa kişisel gelişim mi tercih edeceğiz? Bu yazın en iyi ve en yeni kitaplarını jüri üyelerimize sorduk; ayrıca yayınevlerinden bu yaz çıkacak kitapları öğrendik.
#PlajGünlük hayatın koşuşturmasında kitap okumaya vakit bulamayanlar için yaz tatili iyi bir fırsat. Yol boyunca, deniz kenarında, bir ağaç gölgesinde okunan kitaplar hayatımızı güzelleştiriyor... Yola çıkmadan bavulumuza atacağımız kitapları seçmek de önemli. Kitap eki editörleri, eleştirmen ve yazarlara favori yaz kitaplarını sorduk. Kimi roman, kimi bilimkurgu, kimi polisiye okumayı seviyor.
#KitapGazeteci - yazar Serdar Korucu, İkinci Dünya Savaşı sırasında Yahudi mülteci gemileri üzerine dünya literatürünü ve Türkiye’de yayımlanan gazete ve dergileri tarayarak konuyla ilgili Türkçedeki en kapsamlı çalışmaya imza attı: ‘Türk Basınında Yahudi Mülteciler: 1938-1945’.
#Serdar KorucuMürver Restaurant’ın menüsüne yeni tatlar eklendi. Dondurmacı Cremeria Milano, Cihangir’e yeni şube açtı. Sinop lakerdası coğrafi işaret tescili aldı. Sosyal medyada trend olan soğanlı milföy ve oyuncu-yemek programcısı Rıza Sönmez’in yemek kitabıyla yeme-içme dünyasından haberler burada...
#Sinopİskoçya’nın en iyi polisiye yazarı Ian Rankin’in ‘Çıkış Müziği’, zorunlu emeklilik yaşına ulaşan John Rebus’un karakoldan ayrılmasına kalan 10 günü içeriyor. Rebus muhalif bir Rus şairin cinayetini araştırırken eski düşmanı Cafferty, İskoç milliyetçi politikacılar, Rus oligarklar, bankacılar ve kapüşonlu bir fahişe arasında savruluyor.
#Ian RankinAlfa Yayınları’nın yeni edisyonu sayesinde Michael Dibdin’in yeni bir ‘Komiser Zen’ macerasını daha okuma fırsatı bulduk; ‘Ölü Lagün’ hem Zen dizisinin dördüncü kitabı hem de yazarın bütün eserleri arasındaki en başarılı üç romanından biri. ‘Zen’ polisiyeleri, ‘Siyasi polisiye nedir?’ sorusuna net bir yanıt veriyor.
#Michael Dibdin‘Sorularla 20. Yüzyıl Edebiyatımız’da Oğuz Demiralp, II. Abdülhamit’le başlatıyor 20. yüzyıl edebiyatımızı. Cumhuriyet dönemi edebiyatı kavramından değil, ‘20. Yüzyılda Edebiyatımız’ kavramından hareketle bakıyor. İşte bu ilk... Demiralp’e göre, 20. yüzyıl edebiyatımız ‘ifade özgürlüğünün kısıtlandığı baskı rejiminde’ ortaya çıkmıştır.
#Sorularla 20. Yüzyıl EdebiyatımızJürgen Gottschlich ile Dilek Zaptçıoğlu’nun ortak kitabı ‘Kayzer’in Hazine Avcıları - Alman Arkeologların Doğuyu Yağmalaması’nda soluk soluğa okutan taraf şurası: Bu antik eserlerin 19. yüzyılda kimler tarafından, nasıl ve ne türden belgelere dayanılarak götürüldüğünün irdelenmesi... Basit türden bir kaçakçılık değildir bu.
#Kayzer’İn Hazine AvcılarıYavuz Saltık’ın hazırladığı ‘Öteki Trabzonspor’, Trabzon kökenli olmayıp Bordo-Mavi renklere gönül veren ya da futbol sevdasına paralel biçimde yolu bu takımla zaman zaman kesişenlerin kaleme aldığı yazılardan oluşuyor ve tarihe özel bir not düşüyor.
#Öteki Trabzonsporİskoç polisiyesinin en önemli ismi Ian Rankin’in yarattığı dedektif John Rebus’un 14’üncü macerası ‘Kan Meselesi’ yayımlandı. Failin olay yerinde intihar ettiği bir okul saldırısını araştıran Rebus, kendisi de cinayet şüphesiyle görevinden uzaklaştırılmasına rağmen katliamın sebeplerini ortaya çıkarmaktan geri durmuyor.
#Kan MeselesiZeytin ağacına verilen değerden dolayı ‘Ölmez Ağacın Gölgesinde Kitap’ sloganıyla gerçekleştirilen 5’incisi düzenlenen Edremit Kitap Fuarı, 200’e yakın yazar, şair, gazeteci, akademisyen ve aydının katılımıyla sürüyor. 60 yayınevinin stant açtığı etkinlik, pazar akşamı sona erecek.
#1Sadece Antalya’nın değil, Türkiye’nin en ikonik restoranlarından... Kimileri bademli gridasının, kimileri oğlak köftesinin, kimileri kabak tatlısının müptelasıdır. Akdağ ailesinin okulu, restoranları ‘7 Mehmet’in mutfağı olmuş hep... Öğretmenleriyse restoranı açan babaları, ustaları ve Akdeniz malzemeleri... ‘7 Mehmet’in hikâyesini anlatan kitabı, genç şefler ders niyetine mutlaka okumalı.
#7 MehmetCengiz Solakoğlu, ‘Koç’ta 38 Yıl: Anadolu’dan Anılarla’ kitabında belirli bir nesnellik içinde ülkemizin insanını ve yaşadığı çevreyle olan karşılıklı ilişkilerini anlatıyor. Kitapta 1950’li yıllarından bugüne ülkenin sosyokültürel resmi de ortaya çıkıyor.
#Cengiz SolakoğluEskiden esnaf lokantalarının menüsünde olan beyinli Beykoz kebabı, Hicaz pilavı, irmik çorbası gibi pek çok yemek artık günümüz lokantalarında bulunmuyor; haliyle gençler bunların adını bile duymuyor. Unutulmaya yüz tutmuş bu tatları hatırlatmak için yazmaya karar verdiği ‘Esnaf’ kitabı vesilesiyle bir araya geldiğimiz şef Mehmet Yalçınkaya’ya göre esnaf lokantaları ‘aşçılığın kalesi ve şehrin kalbi’... Yalçınkaya ayrıca “Çağlalı enginarımı yemeden kimse ölmesin” diyor.
#Mehmet Yalçınkaya