Kahramanmaraş, ana yemek ve tatlıları ile dikkat çeken en zengin mutfak kültürü özelliği taşıyan illerimizden arasında yer alır. Mutfak kültürü ve geçmişi yüzyıllar öncesine dayanan Kahramanmaraş, insanlarla yaşamış olan bir yemek zenginliğine sahiptir. Kahramanmaraş’a seyahat eden kişiler, Kahramanmaraş mutfağındaki lezzetleri denemelidir. Kahramanmaraş'ta ne yenir ve neyi meşhur? İşte, merak edilen tüm detaylar,
#Kahramanmaraş Yemekleriİster sade, ister nohutlu, ister üzümlü... Düğün ve bayram gibi kutlamalardan gündelik sofralara bir Türk mutfağı klasiğidir pilav. İyisini pişirmek marifet ister; pirincin cinsini tanımak, ne kadar su istediğini bilmek ve pişirerek tecrübe kazanmak gerekir...
#PirinçRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın onuncu gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 22 Nisan Perşembe Ramazan 10. günü iftar menüsü...
#Ramazan 10. GünüAcem pilavı, Kahramanmaraş mutfağından enfes bir lezzet. Pirinç, et ve kuru yemişlerin muhteşem uyumunu çok seveceksiniz. Biraz uğraştırsa da yapılışı oldukça kolay. Sofranızda bu nefis tarife mutlaka yer vermelisiniz. Peki acem pilavı nasıl yapılır? Püf noktalarıyla acem pilavı tarifi...
#Acem PilavıKaragöl milli parkı, Bolu'da yer almaktadır. Doğa yürüyüşleri, kamplar, piknikler gibi faaliyetlerin yapılabileceği doğal bir parktır. Göl kenarında yer alır. Doğayla iç içe olan bu mekanla ilgili merak ettiğiniz tüm soruların cevabını derledik.
#Karagöl Milli ParkıTürk aile yaşam şeklinin odak noktası olan mutfağın yerleşim düzenini, pişirme araç ve gereçlerini, sunum kaplarını, yiyecek saklama sistemini somut biçimde anlatan mutfak müzelerini çok önemsiyorum. Gaziantep Emine Göğüş Mutfak Müzesi’nin öncülük yaptığı bu çalışmalara Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediyesi muhteşem bir müzeyle eşlik etti. Ben de müzeyi ziyaret ettim. Mutfak kültürü mirasımızı gelecek nesillere aktaran bu kıymetli çalışmalarda emeği geçen herkesi kutluyorum.
#Sahrap SoysalKurtuluş Savaşı'na sağladığı önemli katkılar nedeniyle adına bir de "Kahraman" unvanı eklenen Maraş, tarihinin yanı sıra kültürüyle, yemekleriyle de oldukça zengin bir kent. İşte şehri ziyaret ettiğinizde tadı damağınızda kalacağı garanti enfes Maraş yemekleri...
#Maraş MutfağıBU yıl dünyada 25’incisi, Türkiye’de ise 8’incisi düzenlenen ‘Yılın Girişimcisi’ yarışmasında 5 finalist jüri önünde terledi. Birinci 21 Şubat Perşembe akşamı belli olacak. Türkiye’de birinci olacak bu girişimci Monte Carlo’da yapılacak dünya finalinde ülkemiz adına dünya genelinden seçilmiş girişimcilerle yarışacak.
Binlerce yıldır, onlarca medeniyet barındırmış bir sınır ili Antakya. İlk kilise burada kurulmuş; ilk Hıristiyanlar bir taşın içine oyulmuş o kilisede ibadet etmiş. Bir zamanlar dünyanın en büyük ikinci şehri olan Antakya, çağlar boyu Müslüman, Hıristiyan, Musevi, her mezhep ve etnik kökenden insanın bir arada yaşamayı başardığı bir kültürler mozaiği, bir hoşgörü cumhuriyeti.
Birinci Dünya Savaşı yıllarında müttefik devletler arasında şık kitaplar bastırıp birbirlerine hediye gönderme ádeti vardı. Müttefikimiz olan Avusturya-Macaristan İmparatoru Franz Joseph de Osmanlı hükümdarı Sultan Reşad için "Dünya Savaşında Türkiye" isimli bir "Osmanlı Devlet Büyükleri Albümü" yayınlatmıştı. Albümdeki ilginç portrelerden biri, askeri başarıları o günlerde dillerde dolaşan bir Türk subayına, "Anafartalar Grup Kumandanı Mustafa Kemal Bey"e aitti.