Paylaş
MALZEMELER
Pilav için
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı et ya da tavuk suyu
- 1 kahve fincanı natürel zeytinyağı
- 2 çay kaşığı tuz
Köftesi İçin
- 500 gr döş tek çekim kıyma
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber
Kızartmak İçin
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Sosu İçin
- 4-5 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 2 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
- Pirinci sıcak, tuzlu suda 30 dakika bekletin. Nişastası gidene kadar, birkaç kez yıkayıp süzün. Zeytinyağını pilav tenceresine koyun. Pirinci ekleyip 5-6 dakika karıştırarak kavurun. Sıcak et suyunu katıp tuzunu ayarlayarak kısık ateşte, pirinç suyunu çekinceye kadar pişirin.
- Köfteyi hazırlamak için kıyma, galeta unu, tuz, baharatlar ve rendelenmiş soğanı derin bir kaba koyup iyice yoğurun. Harçtan fındık büyüklüğünde yuvarlak köfteler yapın.
- Zeytinyağını geniş bir tavaya koyup kızdırın ve köfteleri tavaya ekleyin. Tavayı sallayarak köfteleri arkalı önlü kızartıp kapaklı bir kapta bekletin.
- Bu arada sos için geniş bir tencereye rendelenmiş domates ve incecik doğranmış sarımsakları koyun. Orta ısılı ateşte sık sık karıştırarak sosu kaynatın. Yaklaşık 5 dakika kaynayan sosa tuz katın ve kızarmış köfteleri ekleyin. Yaklaşık 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
- Pilavı 15-20 dakika dinlendirin. Demlenen pilavı geniş bir kek kalıbına bastırarak yerleştirin. Kalıbı ters çevirerek pilavı servis tabağına alın. Ortasındaki boşluğa soslu köfteleri aktarın. İsterseniz ince kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak sıcak servise sunun.
Paylaş