Son Güncelleme:
Acem pilávı
Ä°yi cins kıvırcık et ufak ÅŸekilde doÄŸranıp tencereye atılır. Et yaÄŸlı deÄŸilse, bir-iki kaşık sade yaÄŸ iláve edilip kavrulur ve etler kevgirle süzülüp alınır. Kalan yaÄŸa üç-dört baÅŸ soÄŸan doÄŸranır, kavrulur ve üzerine önceden hazırlanmış et yerleÅŸtirilir. Etin üzerine bol fıstık, üzüm, tarçın, karanfil ve kakule konur. Önceden yıkanmış bir ölçü Mısır pirinciyle iki ölçü soÄŸuk su ve tuz iláve edilir. Tencerenin kapağı kapatılır, kor üzerinde yavaÅŸ yavaÅŸ suyunu çekene kadar piÅŸirilir ve bir kadayıf tepsisine baÅŸaÅŸağı edilir (‘Melceü’t-Tabbáhin’den).Â