Bayram sofralarının vazgeçilmezi baklavanın daha hafif ve pratik tarifini denemeye ne dersiniz? Gelinim Mutfakta yufka tatlısı özel davetlerinizde favoriniz olacak. Sosu ve kaymaklı iç harcı ile fındıklı yufka tatlısı nasıl yapılır merak ediyorsanız, işte Gelinim Mutfakta fındıklı yufka tatlısı tarifi, malzemeleri ve yapılışı...
#Gelinim Mutfakta Fındıklı Yufka TatlısıMisafirlerinize ya da sevdiklerinize sunabileceğiniz enfes bir yufka tatlısı tarifi veriyoruz. Pekmezle yapılan bu tarifin püf noktası iç harcında gizli. Hazır veya elinizle açacağınız yufkalar, üzüm pekmezli iç harçla buluşuyor, tadına doyum olmaz bir lezzet ortaya çıkıyor. İşte, adım adım pekmezli yufka tatlısı tarifi...
#Pekmezli Yufka TatlısıGelinim Mutfakta ekran macerasında bir haftayı daha geride bıraktı. Yarışmacıları hafta içleri çeyrek altın ile haftanın finalinde ise 5 bilezikle ödüllendiren Gelinim Mutfakta’nın yayınlanan son bölümünde bir de veda yaşandı. Peki, Gelinim Mutfakta’dan kim elendi, son bölümde neler yaşandı?
#Gelinim MutfaktaHazır yufkalardan sadece baklava yapıldığını sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Hazır baklavalık yufkayla hazırlayacağınız bu şerbetli tatlıyla meşakkatli baklava tariflerine bir alternatif oluşturabilirsiniz. İşte, bayram tatlısı olarak da bilinen yufka tatlısının tarifi…
#Yufka Tatlısı NasılBeyti kebabı sevilen Türk mutfağı yemeklerimizden biridir. Beyti kebabı, kıyma veya kuzu etinden oluşan, şişte ızgara yapılan, lavaşa sarılı, üzerine domates sosu ve yoğurt ilave edilerek servis ediliyor.
#Beyti KebabıÇorba dediğin hep sıcak olmaz. Yaz günlerinde arada serin çorbada severiz. Buzdolabında bekletip öyle ikram ederiz. İçine çeşit çeşit taze otlarla şenlendirip yarmayla hazırlarız. Ayran aşı çorbasından söz ediyoruz. Anadolu topraklarının zenginliğini gösteren harika bir çorba. Ayran aşı çorbası , soğuk çorba olarak da bilinir. Yarmayla yapılan, yaz aylarında içinizi serinleten bu harika çorba tarifini denemediyseniz size de şiddetle tavsiye ediyorum.
#RamazanKarnabaharı sevmeyenlere karnabaharı sevdirecek, harika bir iftar çorbası. İçimi kolay, yumuşacık, mideye iyi gelen bol vitaminli bir çorba. Dumanı üzerinde üstüne kızarmış ekmek parçalarıyla servis edin. İşte, çorbası tatlısıyla Rüzgar Şef ile Ramazan 13.gün menüsü...
#RamazanDaha kolay çorba bilmiyoruz. Hazırlaması 5 dakikanızı alacak. Her yaştan insanın çok severek yiyeceği enfes bir çorba tarifi. Midenizi rahatlatacak. Mercimek çorbası Türk Mutfağının vazgeçilmez başlangıçlarından biridir. Kırmızı, sarı mercimeklerden yapılır. Genelde terbiye kısmını un ile hazırlayıp mutlaka içine soğan konulur. İşte, çorbadan tatlıya Ramazan menüsü iftar yemeği tarifleri...
#Ramazan MenüsüBalkabağını taratorun veya mücverin başrolü yapmayı denediniz mi hiç? Veya küp küp doğrayıp fırında pişirdikten sonra etlerin yanında sunmayı? Hemen hepimiz klasik tatlısını ya da çorbasını yapıyoruz ama neden bunlarla yetinelim ki? Lor, labne, rokfor gibi peynirlerle de iyi anlaşıyor; köri, zencefil ve adaçayı gibi baharat çeşitleriyle de... Makarnaya da çok yakışıyor, katmere de, magnolia tatlısına da... Mutfakta ufkunuzu açacak, lezzetiyle mutlu eden balkabaklı tariflerime buyurun.
#BalkabağıOsmanlı Saray Mutfağı'nda ferahlatıcı etkisi olduğu için mutlaka eklen gül suyu hem yapraklara hem de süt içerisine eklenerek katılmaktadır. Ekseriyetle Ramazan ayında rağbet edilmesi sebebiyle, Ramazan ayının denk geldiği mevsime göre üzeri süslenir. Bilhassa nar ile süslenmesi geleneksel tercih olsa da diğer göz alıcı renklere sahip olan çilek, kızılcık gibi meyvelerle veya ceviz, antep fıstığı ile de süslenebilir yahut sade olarak da servis edilebilir. Bunun yanında sarma güllaç da yaprakların sütle ıslatılıp yumuşatılması sonrası yapılan başka bir türüdür. Uzmanlar içerdiği protein, B ve E vitaminleri nedeniyle güllacın bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiğini, bu vitaminlerin sakinleştirici ve stresi azaltıcı etkileri olduğunu, oruçtan ötürü düşen kan şekerinin normal seviyesine gelmesine yardımcı olduğunu ifade ediyorlar.
#GüllaçBalkan mutfağına ait yöresel bir hamur işi olan tiknevik tatlısı balkabağı ile yapılan en lezzetli tariflerdendir. Balkabağı böreği olarak da bilinen tikvenik tatlısı hazır yufka ya da el açması börek hamuruyla da hazırlanabiliyor. Peki, tikvenik tatlısı nasıl yapılır? İşte tikvenik tarifi ve malzemeleri...
#TikvenikMevsimi geldi, balkabakları tezgâhlara dizildi. Her yıl 31 Ekim’de kutlanan Cadılar Bayramı nedeniyle bu dönem dizilerde, filmlerde de bol bol gördüğümüz bir meyve bu... Mutfağımızda en çok tatlısı pişse de çorbası da enfes olur. Girit mutfağında sinkonta adlı bir yemeği yapılan balkabağının böreğinin de tadına doyum olmaz!
#BalkabağıMenengiç kahvesi, Gaziantep nohut dürümü, Karamanlı rezenesi, Paşa helvası, Adana taş kadayıfı, Deva-i misk helvası, Sultandağı kirazı, Sultandağı gılli kirazı, Adana karakuş tatlısı, Bayburt süt böreği ve Bayburt ekşi lahana olmak üzere 11 ürüne daha coğrafi işaret tescili verildi.
#Tescilli Yöresel LezzetlerTahin, bilindiği gibi susamın preslenerek püre haline getirilmiş özünün ve yağının bir arada olduğu hali. Sağlığımız için kalsiyumdan vitamine faydalı yağlardan doğal enerjiye kadar pek çok faydası var. Daha çok kahvaltılarda pekmezle karıştırılarak tahin-pekmez karışımı halinde yenir. Humusun ana malzemesi olan nohutla buluşup nefis bir mezeye dönüşür. Tahinin kullanıldığı en sevilen mezelerden biri de "tahin piyazı" olarak bilinen daha çok Hatay'dan Antalya'ya uzanan Akdeniz bölgesinde haşlanmış kuru fasulye veya nohutla yapılan çeşididir. Adana'da tahinli marul cacığı, maydanoz cacığı da yapılır. Tahini bir miktar su ve biraz limon suyu ile karıştırarak kıvamını açıp yani koyuluğunu inceltip yeşil salatalarınıza sos olarak kullanabilirsiniz.
#Gülhan KaraAkşam yemekleri birçoğumuz için günün en keyifli öğünleri. Özellikle çalışanlar için hafta içi akşamları hem pratik hem de lezzetli yemek tarifleri çok elzem. Siz de “Akşama ne pişirsem?” diye düşünmeye başladıysanız çorbadan tatlıya nefis yemek tariflerinden oluşan Lezizz günün menüsünü mutlaka gözden geçirin. Üstelik bugünün tarifleri adını bile duyunca içinizi kıpır kıpır eden Meksika mutfağından geliyor. Çok beğeneceğinize eminiz. Afiyet olsun…
#Bugün Ne PişirsemTaş ekmeği, Elazığ’ın yöresel lezzetlerinden biri. Yapımı oldukça pratik ve kolay olan taş ekmeği, şerbetli bir tatlı. İncecik pişmiş hamurlar, dövülerek toz haline getirilen ceviz veya fındıkla buluşuyor, tadına doyum olmaz bir lezzet ortaya çıkıyor. Peki, taş ekmeği nasıl yapılır?
#Taş Ekmeği Nasıl YapılırGelinim Mutfak'ta final tatlısı katmer tatlısı oldu. Katmer tatlısı Türkiye’nin dört bir yanında yapılsa da orjinali Gaziantep mutfağından gelmektedir. Antep fıstığının en çok yakıştığı tatlılardan biri olan katmer, dondurmayla ve kaymakla sunulabilir. Peki, katmer tatlısı nasıl yapılır? İşte, yufkadan katmer tatlısı tarifi...
#Katmer Tatlısı Nasıl Yapılır?Oruçluyken düşen kan şekerinizi iftardan sonra yiyeceğiniz tatlılarla dengeleyebilirsiniz. Ramazan ayında yapılabilecek birbirinden farklı tatlı tarifleri ile seçenekler çoğalıyor! İşte, sizler için hazırladığımız ramazanda afiyetle yiyebileceğiniz 14 tatlı tarifi...
#Ramazan AyıTürk mutfağının en meşakkatli tatlısı baklavaya alternatif arayanlar için enfes bir o kadar da pratik bir önerimiz var: Burma tatlısı. Hazır yufka ile yapabileceğiniz burma tatlısıyla hem aniden tutan tatlı krizlerini sona erdirebilir hem de misafirlerinizi ağırlayabilirsiniz. Peki, hazır yufka ile burma tatlısı nasıl yapılır?
#Burma Tatlısı Nasıl YapılırŞef ve gastronomi yazarı Elif Edes Tapan’ın hazırladığı ‘Mutlu Mutfak’ serisinin yeni kitabı raflardaki yerini aldı. ‘Tüy Siklet’te kolay temin edilecek malzemelerle hazırlayabileceğiniz pratik ama bir o kadar göze ve damağa hitap eden tarifler yer alıyor.
#Elif Edes TapanGüllaç tatlısı, Ramazan ayında sofraları süsleyen lezzetler arasında yer almaya devam ediyor. Hafif ve tatlı tadıyla sofraların vazgeçilmezi olan güllaç tatlısının yapılışını sizler için derledik. İşte, güllaç tatlısı tarifi ve malzemeleri.
#Güllaç Tatlısıİftar menüleri Ramazan ayında 'Bugün ne pişirsem?' diye düşünen ev hanımlarının imdadına yetişiyor. Çorba, ana yemek, pilav, salata veya tatlı tariflerinden oluşan örnek iftar menülerini sizler için derlemeye devam ediyor. Peki, bugünün menüsünde neler var? İşte mantar çorbası, kozalak mantı, ceviz pare tarifinden oluşan iftar menüsü!
#İftar MenüleriGüllaç tarifi, Ramazan ayının en çok aranılan tatlı tariflerinden biri olarak göze çarpıyor. Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden Güllaç, Ramazan ayının müjdecisi, bereketi ve geleneğidir. Peki, çeşitli süslemelerle hem göze hem damağa hitap eden, hafif bir lezzet olmasına rağmen tatlı ihtiyacını karşılayan Güllaç nasıl yapılır?
#Güllaç