Gelinim Mutfakta fındıklı yufka tatlısı tarifi: Yufka tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
Bayram sofralarının vazgeçilmezi baklavanın daha hafif ve pratik tarifini denemeye ne dersiniz? Gelinim Mutfakta yufka tatlısı özel davetlerinizde favoriniz olacak. Sosu ve kaymaklı iç harcı ile fındıklı yufka tatlısı nasıl yapılır merak ediyorsanız, işte Gelinim Mutfakta fındıklı yufka tatlısı tarifi, malzemeleri ve yapılışı...
Fındıklı yufka tatlısını ister aniden gelen misafirlerinize isterseniz de davet sofralarında ikram edebilirsiniz. Katları azaltılıp rulo şeklinde sarılan yufkalar, kıyılmış fındık ve pekmezle tatlandırılıyor, çıtır çıtır sesiyle kalpleri fethediyor. Sıcak şerbeti, sıcak tatlıya dökerseniz tatlının şerbeti çekmesi kolaylaşacaktır.
YUFKA TATLISI MALZEMELERİ
4 adet yufka
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı nişasta
2 su bardağı fındık – kıyılmış
Şerbeti için;
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
2 – 3 damla limon
Kaymağı için;
2 su bardağı süt
1 çay bardağıı irmik
Sosu için;
250 gram üzüm
1 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı toz şeker
FINDIKLI YUFKA TATLISI NASIL YAPILIR?
Öncelikli şerbeti için malzemeleri tencereye alıp kıvam alana kadar karıştırın. Kaynamaya başladığında limonu damlatın ve altını kapatıp soğumaya bırakın.
Kaymağı için süt ve irmiği sos tenceresinde pürüzsüz bir kıvam alana kadar pişirin.
Ardından başka bir sos tavasında tereyağı ve nişastası çırparak pişirin.
Yufkaları tezgaha serin, üzerine kaymaklı sosu yayın, onun üzerine nişastalı tereyağı karışımını yayarak fındıkları serpiştirin.
Yufkaları rulo yaparak 5 cm uzunluğunda kesin ve 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Diğer yandan üzeri için sosunu hazırlayın.
Nişasta ve şekeri eriyip özdeşene kadar çırparak pişirin. En son üzümü ekleyip iki dakika kadar daha kısık ateşte pişirin ve ocaktan alın.
Fırından çıkan yufkanın üzerine şerbeti gezdirin.
Servis tabağına alıp üzerine sosu gezdirin ve servis edin.
Afiyet olsun...