Yorgun Hissetmek haberleri sayfasında Yorgun Hissetmek hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 300 Yorgun Hissetmek haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Bazı kişiler kendini sürekli yorgun hissetmekten şikayet ederler. Sabah kalktıklarında dahi yorgun ve bitkin olmalarını çoğu zaman çevreleri, miskinlik olarak yorumlayabilir. Ancak kronikleşen yorgunluğun çok ciddi sebepleri vardır. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Sedat Işık, yorgunluğa neden olabilecek 5 sebep konusunda bilgiler veriyor.
#SağlıkKendinizi sürekli olarak yorgun hissediyorsanız; bunun nedeni yalnızca çeşitli hastalıklar olmayabilir. Son derece sağlıklı olduğunuz halde hissettiğiniz yorgunluk, direkt olarak beslenmenizle ve tükettiğiniz yiyeceklerle ilgili olabilir. Çünkü bazı besinler kişiye enerjik hissettirirken; bazıları da yorgun hissetmesine neden oluyor. Bu nedenle böyle durumlarda, beslenme biçiminizi ve tükettiğiniz gıdaları mutlaka bir gözden geçirmelisiniz. İşte size yorgun hissettirecek 6 önemli yiyecek…
#Yorgun Hissettiren YiyeceklerMevsim geçişleri, hayatınızdaki düzensizlikler, uykusuzluk ya da bazı diğer rahatsızlıklardan kaynaklı olarak kendinizi sürekli yorgun hissediyor olabilirsiniz. Peki, günlük hayatınızı son derece olumsuz etkileyen durumdan nasıl kurtulabilirsiniz?
#HalsizYeterli ve dengeli beslenmeye özen göstererek mevsim geçişlerinin üzerimizde yarattığı olumsuz etkileri azaltabilir ve sağlımızı koruyabiliriz. Diyetisyen Şeyma Yılmaz, bu dönemde kendimizi halsiz hissetmememiz için sonbahar yorgunluğuna karşı beslenme önerilerinde bulundu.
#BAYERSağlıklı beslenme, vücudunuzu canlandıracak iyi bir egzersiz ve yeterli uyku her zaman iyi hissettirir. Tüm bunları vücudunuza yetecek miktarda yaptığınızı düşünüyor ve hâlâ kendinizi yorgun hissediyorsanız, altında yatan tahmin etmediğiniz bazı şeyler olabilir. İşte devamlı yorgun hissetmenizin 6 sürpriz nedeni...
#YorgunlukYılbaşı gecesinin hemen ertesi günü nasıl beslenmeliyiz? Akşamdan kalmak istemiyorsak nelere dikkat etmeliyiz? 2023’e sağlıkla girmek ve senenin ilk anlarında kendimizi iyi hissetmek için Dr. Ayça Kaya ile birlikte bir beslenme reçetesi hazırladık. Yeni yılın ilk gününe hafif bir detoksla başlayabiliriz.
#YılbaşıGünlük burç yorumlarınızı okudunuz mu? 5 Ekim'de aşk, aile, sağlık, kariyer ve para konularında burcunuzu neler bekliyor? Uzman Astrolog Aygül Aydın, 5 Ekim günlük burç yorumlarını açıkladı! Aygül Aydın, 5 Ekim 2022 Çarşamba günü Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova ve Balık burçlarını neler bekliyor, detaylı olarak anlattı. İşte, 5 Ekim 2022 Çarşamba günlük burç yorumları ...
#Günlük Burç YorumlarıKalp krizi göğüs üzerine aniden kendini gösteren bir ağrı ile oluşan bir rahatsızlık olarak tanımlanabilir. Kalp krizinde yapılan erken müdahale hayat kurtarmaktadır. Erkeklerde ve kadınlarda görülebilen bir durum olan kalp krizi, erkeklerde kadınlara nazaran daha fazla görülmektedir. Erkeklerde kalp krizine neden olabilecek pek çok faktör bulunur. Kalp damarında bulunan plakların yırtılması, pıhtı oturması gibi durumlar sonucunda kalp damarı tıkanması olasıdır. Bunun sonucu olarak da kalp kası oksijensiz kalmaktadır. Kalp kasındaki bu hücreler sonradan ölür ve kalp krizi süreci başlar. Peki kalp krizi belirtileri ve nedenleri nelerdir ? Erkeklerde kalp krizi risk oranı ve yaş faktörü önemli midir ayrıntıları ile derledik.
#Erkeklerde Kalp KriziEnürezis olarak bilinen ve Türkçe karşılığı alt ıslatma olarak bilinen hastalık, çocuklarda sık sık görülen bir durumdur. Hem gece hem de gündüz alt ıslatma olarak ayrılır. Çocukluk dönemlerinde en fazla görülen hastalıklardan biri olarak bilinen bu hastalık, pek çok nedene bağlı olarak gelişme gösterir. Alt ıslatma neden olur, belirtileri nelerdir? Çocuklarda alt ıslatma tanı ve tedavisi nasıl yapılır merak edilen ayrıntıları ile sizler için derledik.
#ÇocukMevsim değişikliği ile birlikte özellikle bahar aylarında görülen bahar yorgunluğu, halsizlik, yorgunluk gibi pek çok şikayeti beraberinde getiriyor. Bu zamanlarda beslenme ve gündelik alışkanlıklar da oldukça etkili bir rol oynuyor. Peki, bahar yorgunluğu hangi aylarda başlar, ne kadar sürer? İşte, bahar yorgunluğu belirtileri ve iyi gelen yöntemler...
#Bahar YorgunluğuKalp hastalıkları ülkemizde oldukça sık görülen hastalıklardan biridir. Her yıl 400 kişi kalp hastalığı nedeni ile hayatını kaybetmektedir. Kalp sağlığının daha iyi anlaşılması ve riske atılmaması gerekiyor. Koroner arter hastalığı hakkında tüm detayları derledik.
#SağlıkHiperglisemi riske atılmaması gereken bir hastalıktır. Diyabetle ilişkili hiperglisemi, kusma, aşırı açlık ve susuzluk, hızlı kalp atışı, görme sorunları ve diğer semptomlara neden olabilir. Tedavi edilmeyen hiperglisemi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Peki, Hiperglisemi nedir, belirtileri ve önlemleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Hiperglisemi Nedir?Diyabet, günümüzde pek çok kişinin şikayetçi olduğu bir hastalıktır. Diyabet belirtileri erken ortaya çıkmaya başlasa da bazen kişinin semptomları tanıması biraz zaman alır. Peki, Tip 1 Diyabet nedir, belirtileri ve tedavisi nasıl yapılmaktadır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Demir, hücrelerin başta enerji üretiminde olmak üzere birçok enzimin yapısında önemli rol oynar. Demir eksikliği de vücudun ihtiyaç duyduğu demirin karşılanmaması durumunda ortaya çıkar. Bununla birlikte baş ağrısı ve kansızlık gibi sonuçları da olabilir. Demir eksikliğine iyi gelen bitkisel yiyecekler, besinler ve çaylar sayesinde evde doğal yollarla çözüm üretilebilir. Peki demir eksikliği nasıl geçer? Evde demir eksikliğine ne iyi gelir? İşte demir eksikliği nedenleri ve demir eksikliğine iyi gelen bitkisel ve doğal öneriler...
#Demir EksikliğiVücut kaslarının metabolik faaliyetlerinin yarattığı kimyasal atık, kreatin olarak bilinir. Kreatin, kaslar için enerji üretimine yardımcı olan önemli bir kimyasal moleküldür. Vücudumuzdaki ana kreatinin kaynağıdır. Vücuttaki kreatinin yaklaşık% 2'si her gün kreatinine dönüştürülür ve atılmak üzere böbreklere taşınır. Böbrekler, kreatininin çoğunu idrar yoluyla yok etme işlevi görür. Böbrekler düzgün çalışmıyorsa kanda kreatinin düzeyi yükselir. Çok fazla protein tüketmek kan kreatinin düzeyini artırabilir.
#KreatininÇikolata kistleri yumurtlamayı engellediğinden tedavide erken teşhis oldukça önemlidir. Eğer aile hikayesinde çikolata kisti olan kişiler varsa bu oranlar çok daha artabilir. Çikolata kistinin belirtileri ve yarattığı şikayetlerin şiddeti farklı olsa da bazı bulgular bu hastalığa işaret edebilir. Peki, çikolata kisti nedir, belirtileri neler?
#Çikolata Kisti Ne DemekZaman zaman hepimizin kendimizi yorgun hissetmemiz normaldir. Ancak bazı kişilerde yorgunluk kronik hale gelir ve bulantı, kusma, halsizlik, psikolojik sorunlar ya da sık sık hasta olma eğilimi gibi sonuçları da beraberinde getirir. Tıpta bu durumun ‘kronik yorgunluk sendromu’ olarak isimlendirildiğini belirten Dr. Sinan Akkurt, böyle hallerde yorgunlukla mücadele etmek için dinlenmekten daha fazlasını yapmanın, mutlaka bir hekime danışmanın uygun olacağının altını çizdi.
#Kronik YorgunlukBazı kişiler kendini sürekli yorgun hissetmekten şikayet ederler. Sabah kalktıklarında dahi yorgun ve bitkin olmalarını çoğu zaman çevreleri, miskinlik olarak yorumlayabilir. Ancak kronikleşen yorgunluğun çok ciddi sebepleri vardır. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Sedat Işık, yorgunluğa neden olabilecek 5 sebep konusunda bilgiler veriyor.
#SağlıkBronşit, akciğere giden hava yollarının iltihaplanması sonucunda ortaya çıkan rahatsızlıktır. Bronş, soluk borusunun akciğerlere giden iki koluna verilen isimdir. Pek çok rahatsızlık bronşların iltihaplanmasına neden olabilir. Çocuklarda genellikle soğuk algınlığı, boğaz ağrısı, grip veya sinüs enfeksiyonundan sorumlu olan virüs solunum savunmasından geçip bronşlara yayıldığında meydana gelir. Bebeklerde ve çocuklarda bronşitin belirtilerine dikkat etmek hastalığın iyice yayılmaması için önem taşır.
#Bronşite İyi Gelen BitkilerÇikolata kisti, Türkiye’de yaklaşık iki milyon kadında var. Kimi zaman hemen ortaya çıkarken kimi zaman ihmal sonucunda ilerlemiş bir şekilde hayatımıza giren çikolata kisti, doğurganlık ihtimalini düşürmeye kadar birçok sorunu beraberinde getiriyor. Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Çiğdem Yavuz Yurtsever, bu hastalık hakkında merak edilen soruları yanıtladı; çikolata kisti nedir? Çikolata kistinin belirtileri nelerdir?
#Çikolata Kisti Nasıl Tedavi EdilirTerleme vücutta ısı dengesinin sağlanması için gerekli olan doğal bir fonksiyon. Hareket ettiğimizde veya dış ortamdaki sıcaklık arttığında vücudun normal ısısının korunabilmesi için ter bezleri beyindeki bir merkez tarafından uyarılıyor.Aşırı terlemenin altında bir hastalık yatabileceği için mutlaka bir hekime başvurmak gerekiyor” uyarısında bulunuyor. Peki hangi hastalıklar vücudu aşırı terletiyor? Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Bilge Ceydilek karda kışta bile terleten 7 hormonal bozukluk ve metabolizma hastalığını anlattı, önemli uyarılarda bulundu.
#Hormonal BozuklukTerleme vücutta ısı dengesinin sağlanması için gerekli olan doğal bir fonksiyon. Hareket ettiğimizde veya dış ortamdaki sıcaklık arttığında vücudun normal ısısının korunabilmesi için ter bezleri beyindeki bir merkez tarafından uyarılıyor, bunun sonucunda da terleme gelişiyor Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Bilge Ceydilek karda kışta bile terleten 7 hormonal bozukluk ve metabolizma hastalığını anlattı…
#Genel SağlıkKendinizi sürekli olarak yorgun hissediyorsanız; bunun nedeni yalnızca çeşitli hastalıklar olmayabilir. Son derece sağlıklı olduğunuz halde hissettiğiniz yorgunluk, direkt olarak beslenmenizle ve tükettiğiniz yiyeceklerle ilgili olabilir. Çünkü bazı besinler kişiye enerjik hissettirirken; bazıları da yorgun hissetmesine neden oluyor. Bu nedenle böyle durumlarda, beslenme biçiminizi ve tükettiğiniz gıdaları mutlaka bir gözden geçirmelisiniz. İşte size yorgun hissettirecek 6 önemli yiyecek…
#Yorgun Hissettiren YiyeceklerDemir eksikliği nasıl giderilir sorusunun yanıtı birçok kişi tarafından araştırılan ve merak edilen konular arasında yer almaya başladı. Vücuda oldukça faydası bulunan demirin hangi besinlerde bulunduğu merak ediliyor. Peki, demir eksikliği nasıl giderilir? İşte içerisinde demir bulunan besinler.
#Demir EksikliğiKırmızı et, insan sağlığı açısından oldukça önemli bir besin kaynağı. Bunun yanı sıra, sindirim sistemi için kolay parçalanabilen bir besin de değil. Canlıların sindirim sistemi birbirinden oldukça farklı. Bu farklıların sebepleri beslenme şekliniz veya doğuştan gelen bir sorun olabilir. Kırmızı et de sindirim sistemini zorlayan ama kemik, kas, kan sağlığı, hafıza kuvvetlendirme, enerji verme gibi sayılamayacak birçok faydası var. Peki, eti sindirememe belirtileri nelerdir?
#Et TüketimiNedeni tam olarak bilinemeyen kan ve kemik iliği rahatsızlığı olan miyelom böbrek yetmezliği, kemiklerde erime ve özellikle bel kemiğinde olmak üzere kemiklerde kırıklar ve kansızlıkla kendini gösteriyor. Bu hastalığın tam olarak ne olduğunu ve belirtilerini merak eden vatandaşlar da 'Miyelom nedir?' sorusuna yanıt arıyor.
#Miyelom Nedir?