Bahar Yorgunluğu Belirtileri Nelerdir, Ne Kadar Sürer? Bahar Yorgunluğu İçin Besleme Önerileri
"Mevsim değişikliği ile birlikte özellikle bahar aylarında görülen bahar yorgunluğu, halsizlik, yorgunluk gibi pek çok şikayeti beraberinde getiriyor. Bu zamanlarda beslenme ve gündelik alışkanlıklar da oldukça etkili bir rol oynuyor. Peki, bahar yorgunluğu hangi aylarda başlar, ne kadar sürer? İşte, bahar yorgunluğu belirtileri ve iyi gelen yöntemler..."
Bahar aylarına girdiğimiz bu günlerde pek çok kişi bahar yorgunluğu, bahar nezlesi gibi durumlarla karşı karşıya kalabiliyor. Günlük yaşantıyı olumsuz etkileyen bahar yorgunluğu belirtileri özellikle son günlerde merak ediliyor. Peki, bahar yorgunluğu ne kadar sürer, ne zaman başlar? İşte, Bahar yorgunluğu belirtileri ve yapılması gerekenler...
Bahar yorgunluğu ne kadar sürer?
Bahar aylarının gelmesiyle birlikte havaların ısınması, metabolizma üzerinde bazı etkilere neden olabiliyor. Bu etkiler kendisini fiziksel veya ruhsal olarak gösteriyor. Nisan ayında başlayan bahar Mayıs ayında devam eder ve bu aylarda yaşanan hava değişimleri bahar yorgunluğu etkilerinin en sık görüldüğü zamanlardır.
Bahar yorgunluğu belirtileri nelerdir?
- Sabahları veya gün içerisinde enerjisiz, bitkin ve yorgun hissetmek,
- Gün içerisinde huzursuz, sinirli ve dikkatsiz ruh hali,
- Bahar yorgunluğu metabolizma savunmasını etkilediği için grip ve nezleye daha kolay yakalanabilirsiniz.
- Bahar aylarında çok sık nezle olmak ve hastalığı bir türlü atlatamamak,
- Herhangi bir polen alerjiniz olmadığı takdirde gözlerinizde bu rahatsızlıkların ortaya çıkması.
Bahar yorgunluğuna ne iyi gelir?
Psikolojik ve fiziksel yönden insanları etkileyen bahar yorgunluğunu giderebilmek için hayatınızda birtakım değişiklikler yapabilirsiniz. Günde mutlaka 2,5 litre sıvı tüketimini ihmal etmemeli, spor yapmalı, C ve D vitamini almalısınız. Yeşil sebzeler, muz, çilek, balık, süt, yoğurt, kırmızı et, kayısı, şeftali gibi besinleri bu dönemde daha sık tüketebilirsiniz. Stresten, sigara, alkol gibi zararlı maddelerden uzak durarak bu süreci sağlıklı bir şekilde geçirmeniz mümkün.