Güncelleme Tarihi:
1-Kabızlık yaşıyorsanız
Et yağ açısından oldukça zengin bir besin ve yağların sindirimi vücutta oldukça uzun sürer. Eğer et yedikten sonraki günlerde kabızlık sorunu çekiyorsanız; et sindirimi konusunda sorunlarınız olabilir.
2-Gözlerinizin altında morluklar oluyorsa
Sindirilen besinlerdeki maddeler kana karışır. Böylece, vücudun her yerine taşınmış olur. Eti iyi sindiremezseniz dolaşım sistemine et karışır. Vücudunuza göre bu yabancı madde olduğu için onlarla savaşırken antikor üretir. Bunun sonucunda, göz altında morluklar yaşanır.
3-Ağız veya vücut kokusu
Sindirim sisteminde iyi sindirilmeyen et önce teninize sonra ağzınızdan gelebilecek kötü kokulara sebep olabilir. Bunun sebebi, vücudunuzda bulunan ve besinlerin parçalanmasına yardımcı olan enzimlerin eti parçalamak için yeterli olmamasıdır.
4-Kendini yorgun hissetmek
Eğer eti iyi sindiremezseniz, etler bağırsaklarınızda günlerce duracaktır. Bu yüzden vücut onları parçalamak için fazladan enerji harcayacaktır. Bu gibi durumlarda bağırsak bölgenizde bir ağırlık hissedebilirsiniz. En iyi çözüm sebze veya meyve yiyerek sindirimi kolaylaştırmaktır.
5-Yemek bittikten sonra aç hissediyorsanız
Besinler yendikten sonra mide daha sonra bağırsağa gider. Böylece parçalanır ve içinde yapı taşlarına kadar ayrılır. Masadan kalktıktan sonra hala aç hissediyorsanız, bunun sebebi eti sindiremediğiniz için vücudun herhangi bir şekilde etten beslenememesi olabilir.
6-Mide bulantısı yaşıyorsanız
Mide bulantılarının sebebi her zaman, etin bozuk olduğu anlamına gelmez. Eti iyi sindiremiyorsanız mideniz, eti çıkarmak istiyor olabilir.
7-Bağışıklık sisteminiz zayıfladıysa
Et sindirilmesi her zaman mümkün olan bir besin değildir. Özellikle, içinde bulunan doğal şekerler insanların sinirimi açısından oldukça zordur. Bu nedenle vücudunuz ete yabancı madde tepkisi verip savaşmaya başlar. Bu durum sizin bağışıklık sisteminizin zayıflamasına ve hastalıklara karşı korumasız olmanıza sebep olur.
Kaynak: Nasıl Kolay