İnsanlar günlük yaşamlarında daha iyi anlaşılabilmek için atasözlerinden faydalanırlar. Bazı atasözleri ise sıklıkla kullanılmaktadır. Ye kürküm ye atasözü bunlardan biridir. Ancak atasözlerinin açıklamalarının öğrenilmesi cümle içinde ne amaçla kullanıldığını anlamak için oldukça önemlidir. Ye kürküm ye atasözünün anlamı nedir, ye kürküm ye atasözünün cümle içinde kullanımı nasıldır? İşte, tüm detaylar.
#Ye Kürküm Ye‘İktidarların Sofrası’ adlı yeni kitabında yemek ve siyaset ilişkisini irdeleyen Prof. Dr. Artun Ünsal “Yemeğin de siyasal bir olgu olduğu geç de olsa fark edildi” diyor. 800 sayfalık kitapta Hun toylarından konuğun payına düşen et parçasıyla verilen mesajlara birbirinden ilgi çekici bilgiler var.
#GazetehaberleriKatalonya, İspanya’nın güneydoğusu... Bir tarafı da Fransa’ya yaslanıyor. Katalanlar önce aksi ve ürkek yaklaşıyorlar. İlk temasta açıkçası çok antipatikler. Biraz çalışmak, birkaç espri patlatmak, bilmediğiniz Katalancadan birkaç kelime kullanmak gerekiyor ama sonunda zar zor açılıyorlar. Bu güzel şehrin ve insanların hastasıyım...
#BarselonaCHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, cumhurbaşkanı seçimine ilişkin, "Baştan sakat bir seçime gidiyoruz. Eğer YSK Başbakan'ın kamu görevi yaptığını, 11 Temmuz'da cumhurbaşkanı adaylığını netleştirirken, kesinleştiriken, kabul etmezse, önümüzdeki seçimler baştan sakat bir seçim olacaktır" iddiasında bulundu.
İstanbul’daki katolik cemaatinin önde gelen isimlerinden Cenovalı armatör Ignazio Corpi’nin ünlü İtalyan mimar Giacomo Leoni’ye yaptırdığı Corpi Sarayı, 1882 yılında tamamlandığı zaman barok stilindeki ihtişamıyla tüm Avrupa’nın dikkatini çekmişti.
Yunanistan’da Türk dizilerinden sonra şimdi de Nasrettin Hoca modası başladı. Ülkenin en yüksek tirajlı gazeatesi Ta Nea, promosyon olarak Nasrettin Hoca’nın Yunancaya tercüme edilmiş 193 fıkrasını içeren kitabı verirken, Nasrettin Hoca bir Yunan şarkısına da konu oldu.
#Yunanistanİran’da bitmek bilmeyen siyasi ve toplumsal kargaşanın kökenlerini, ne uluslararası medyaya, ne de resmi kaynaklara başvurarak inceleyebiliriz. Bu kadar karmaşık bir toplumu anlamak için, onun “kültür ürünlerine” bakmak en iyi yöntemdir. Gelin, “Gizli Oy” ve “Kertenkele” adlı iki büyük İran filmini analiz etmeyi deneyelim.